De sista inlämningsdagarna är 8.5 och 15.5. Du kan komplettera en skattedeklaration som du redan har skickat ända fram till midnatt på den sista inlämningsdagen på adressen skatt.fi/skattedeklaration.

Du kan i beskattningen dra av resekostnader för resor mellan bostaden och arbetsplatsen. Om kostnaderna under året överstiger självriskandelen på 750 euro ska du yrka på avdrag för resekostnader. Om kostnaderna är mindre lönar det sig inte att ange dem.

Du kan få hushållsavdrag för hushållsarbete eller omsorgs- och vårdarbete som du låter utföra i ditt hem eller i din fritidsbostad. Sådant arbete är exempelvis städning, barnpassning, renovering av bostaden och installation av it-utrustning. Hushållsavdraget är högst 2 400 euro om året. Avdragets självrisk är 100 euro.

Kostnader för förvärv av inkomst avser kostnader som du haft för att få dina löneinkomster. Sådana kostnader är exempelvis kostnader för arbetsrum, egna verktyg och facklitteratur.

Hyresinkomster för bostad utgör skattepliktig inkomst. Detta gäller även korttidsuthyrning, som uthyrning av bostaden via Airbnb eller någon annan plattform.