|

Fina resultat i Tomatspelen

Wilma Lassfolk vann damernas 400 meter vid Tomatspelen. Zoom
Foto: Janne Smeds

Wilma Lassfolk vann damernas 400 meter vid Tomatspelen.

Sommarvärmen infann sig på Mosedal och då gick det undan i många grenar vid onsdagskvällens Tomatspelen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var 25 grader varmt. Och det, bland annat, gjorde att onsdagens Tomatspelen blev en rekordslakt för många idrottare.

Krafts Wilma Lassfolk, som tog FM-brons på 400 meter i vintras, var en som stod för en rekordförbättring då hon vann damklassen före IF Fyrens FM-medaljör Nathalie Nystrand.

– Inför loppet visste jag inte alls var jag låg rent formmässigt, så det här var en positiv överraskning. Nu fortsätter vi tävla flitigt, säger Lassfolk.

Även Mathias Launonen gjorde ett praktlopp på 100 meter, vann och antecknade ett nytt personligt rekord. Klockan stannade på 11,07.

– Nu ska vi tävla flitigt hela sommaren och som det nu ser ut är 10,85 inte alls omöjligt. Det känns så pass bra, säger Launonen.

Utöver dessa två stod en hel del andra idrottare för bra prestationer denna dag.

Läs mer om Tomatspelen i lördagens SÖ (10.6).

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nämpnäs och Tjärlax tvistade om rådragningen under nästan hela 1700-talet

Nyhetsbild
Rainer Bölings föreläsning om Nämpnäs historia intresserade också yngre bybor. Annika Nordman, Heidi Forsén, Ann-Sofi Malm och Anders Malm hör till dem. Foto: Mona Söderman
Nämpnäsborna var på onsdagen i tur att på ett lättsamt sätt få tal del av sin bys historia tillsammans med Rainer Böling. Ett 20-tal personer kom. De fick bland annat höra hur Nämpnäs och grannbyn Tjärlax tvistat om rådragningen.

Mest läst senaste veckan