|

Fina resultat i Tomatspelen

NyhetsbildZoom
Wilma Lassfolk vann damernas 400 meter vid Tomatspelen. Foto: Janne Smeds
Sommarvärmen infann sig på Mosedal och då gick det undan i många grenar vid onsdagskvällens Tomatspelen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var 25 grader varmt. Och det, bland annat, gjorde att onsdagens Tomatspelen blev en rekordslakt för många idrottare.

Krafts Wilma Lassfolk, som tog FM-brons på 400 meter i vintras, var en som stod för en rekordförbättring då hon vann damklassen före IF Fyrens FM-medaljör Nathalie Nystrand.

– Inför loppet visste jag inte alls var jag låg rent formmässigt, så det här var en positiv överraskning. Nu fortsätter vi tävla flitigt, säger Lassfolk.

Även Mathias Launonen gjorde ett praktlopp på 100 meter, vann och antecknade ett nytt personligt rekord. Klockan stannade på 11,07.

– Nu ska vi tävla flitigt hela sommaren och som det nu ser ut är 10,85 inte alls omöjligt. Det känns så pass bra, säger Launonen.

Utöver dessa två stod en hel del andra idrottare för bra prestationer denna dag.

Läs mer om Tomatspelen i lördagens SÖ (10.6).

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.