|

Ida Schauman vill bli vice ordförande för SFP

NyhetsbildZoom
Ida Schauman vill bli vice ordförande för SFP. Foto: Roni Rekomaa
Ida Schauman meddelar att hon ställer upp till vice ordförande för Svenska Folkpartiet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De senaste tre åren har Schauman fungerat som ordförande för Svensk Ungdom. Korsholmaren Christoffer Ingo valdes i helgen till ny ordförande för SU.

I dag är Schauman ordförande för SFP i Åbo och stadsfullmäktigeledamot i Åbo. Hon har jobbat som partitjänsteman, i riksdagen och som kommunikationskonsult med fokus på medierelationer och politisk påverkan.

- Jag vill fortsätta påverka samhället och vara en liberal röst i den offentliga debatten. Jag vill fortsätta arbeta för Finlands framtid – för flera jobb, för tillväxt, för utbildning och för jämlikhet för alla oberoende av bakgrund eller inkomst, säger Schauman.

Schauman anser att SFP har potential att fortsätta växa både i medlemsantal och i understöd.

- Som oppositionsparti har vi möjligheten att visa hur vi skulle bygga framtidens Finland. SFP har en stor outnyttjad potential att växa och attrahera nya väljare och medlemmar. Ett liberalt, medmänskligt alternativ har sällan behövts så mycket som det gör nu med ett hårdnande samhällsklimat, med en låg sysselsättningsgrad och med en regering som skär mer och mer i välfärden. SFP behövs nu mer än någonsin, säger Schauman.

Kommentarer
|

Därför blir det ingen penninginsamling vid årets luciaval i Närpes

Nyhetsbild
I år blir det ingen penninginsamling i samband med luciavalet i Närpes. Miranda Westerback, som i fjol valdes till Närpesbygdens lucia, lussade för bland andra Ingegerd och Lars Uppgård. Foto: Arkiv/Mona Söderman
Det har för varje år blivit allt svårare att ordna penninginsamlingar. Kraven ökar från polismyndighetens sida. I år blir det ingen penninginsamling i samband med valet av Närpesbygdens lucia.

Mest läst senaste veckan