Kaskö IK, i folkmun Kikken, jubilerar och fyller 80 år. Det hade Antonia Bondén i tankarna när hon en söndag i våras satt i sin lägenhet i Åbo och fick en idé.

– Jag kom på att jag skulle skriva en låt till Kikken. Jag fick värsta inspirationen och skrev ihop en text på en halvtimme.

Bondén tog sedan kontakt med Alexander Holmlund och tillsammans skrev de melodin till låten. Bondén tog också hjälp av sina bröder som alla spelat i Kaskö IK i flera år.

– De gav mig tre kriterier på saker som måste vara med i låten.

Det första kriteriet var ramsan "Tsiki tsaki hai hai". Det ropar alltid fotbollslaget före match och ramsan har hängt med sedan 1970-talet.

– Pappa berättade att det kommer från tiden när stora båtar låg till i hamnen i flera dagar. Besättningarna ville ha något att göra och började spela fotboll mot Kikken. Det var några tyskar som kom med "tsiki tsaki haj haj".Det andra kriteriet var att ordet klubben måste finnas med i låttexten.

Det tredje och sista kriteriet var ordet världsstjärnor som är en intern grej mellan spelarna.

– De har alla smeknamn efter fotbollsstjärnor.

Låten har gjorts i många varianter innan slutversionen blev färdig i tisdags.

– Först hade vi en ganska basic radiolåt med fyra ackord. Sedan tänkte vi att vi kan bättre.

Bondén kommer från en fotbollsfamilj och har själv spelat i knattelaget som liten. Hon har också varit tränare i barngympa.

– Vi har alltid gått på matcher och laget ligger mig varmt om hjärtat.