Sport

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Kraft vill ha Peter Sundlin tillbaka som tränare

FOTBOLL För två år sedan fick han inte fortsatt förtroende. Nu vill Kraft att Peter Sundlin återvänder som tränare.

Tredje raka för Kraft Hockey

Kraft Hockey gjorde tretton mål i Nykarleby och fortsätter övertyga i division 3. Än har vi inte haft något motstånd, säger tränaren.

Nyhetsbild

Spelare i Krafts B-juniorer vill uppåt: "Har kapacitet att slå alla i kvalet"

Ishockey De flesta spelarna i laget tränar sex pass i veckan och många är redan aktuella för representationslaget. I Krafts B-juniorer finns grunden till ett kommande herrlag i division 2.

Lyckad säsongsöppning av Kraft Hockey

Stabilt spel, sju mål framåt och en seger direkt. Kraft Hockey inledde årets säsong på bästa möjliga sätt.

Nyhetsbild

Skön seger som dock kom för sent

Det var över två månader sedan Kraft har fått fira en seger på fotbollsplanen senast. I säsongens sista hemmamatch blev det vinst. Men den vinsten kom dessvärre för sent.

Sporting vände och vann i Esse

Sporting hade flyt i spelet och då blev det tre poäng i säsongens nästsista match. Nu är laget till och med femma i tabellen.

Trean nästa för Kraft

FOTBOLL Senast Krafts fotbollslag spelade i distriktets serier var 2010. Nästa säsong är det dags igen. Närpeslaget lyckades inte greppa det sista halmstrået i Tammerfors.

Nyhetsbild

Sporting säkrade serieplatsen

Sporting klarade av att behålla en ledning. Då blev det tre poäng och en definitivt säkrad serieplats. Otroligt skönt, säger tränaren.

Nyhetsbild

Vägen till trean öppen för KaIK

Kaskö IK får ta steget upp till trean. Det är så gott som klart efter att laget säkrat sin andraplats i serien, eftersom det lag som troligen vinner serien kommer att tacka nej till avancemang.

Sporting kollapsade - igen

Sporting ledde med tre mål men förlorade med uddamålet hemma mot I-JBK. Då samlade tränaren spelarna i gymnastiksalen efter matchen.

Nyhetsbild

Kraft har ena foten i trean

FOTBOLL Kraft har ena foten i division 3 och GBK har ena foten i division 1. Detta efter söndagens division 2-möte i Närpes där det rent spelmässigt inte var så stor skillnad mellan lagen.

Nyhetsbild

Sporting gav Korsnäs FF en rejäl match

Ett reservbetonat Sporting kämpade och slet. Men för andra matchen på raken fick man ge sig på övertid. Korsnäs FF vann det sydösterbottniska division 3-derbyt.

Kraft pressat efter ny förlust

FOTBOLL Det lutar allt mer åt division 3 för Kraft. Närpeslaget förlorade ännu en gång, och den här gången borta mot OLS.

Nyhetsbild

Total kollaps av Sporting Kristina

Sporting lyckades med konststycket att leda matchen med 3-0 och till slut förlora med 3-4 efter ett riktigt dramatiskt slut.

Nyhetsbild

Ingen ny spelare för Sporting idag - Japanen fick kalla fötter

Kristinestad Han skulle spela i Sportingsplan på Kristinaplan ikväll. Men på matchdagen kom besked: Yohej Iwasaki förstärker inte Sporting utan siktar på spel i Kroatien.

Nyhetsbild

Krafts tränare tog på sig en del av förlusten

FOTBOLL – Vi inledde med fel taktik. Det var en stor orsak till förlusten, säger Krafts tränare efter lagets uddamålsförlust borta mot KuFu.

Sporting brände chanser - blev en ny förlust

Pedersöre FF tog säsongens första seger då man besegrade ett formsvagt Sporting Kristina. Vi borde enkelt ha vunnit den här matchen, säger Janne Lindström.

Nyhetsbild

Ingen var nöjd med ett kryss

Kraft hade en handfull lägen att avgöra. Det hade också Vasa IFK. Men målskyttet haltade för båda lagen och ett kryss var ingen nöjd med.

Nyhetsbild

Wilma Lassfolks lag segrade vid Nordiska mästerskapen

Wilma Lassfolk löpte andrasträckan för det finländska juniorlandslaget som satte de övriga nordiska länderna på plats vid Nordiska mästerskapen i Danmark.

Nyhetsbild

Bottennapp av Sporting Kristina

Sporting Kristina kunde bra ha tagit en poäng mot VPV. Men spelmässigt var fredagens insats ett rejält bottennapp.

Nyhetsbild

Kuuttinen, Lassfolk och Leppäranta i landslaget

Tre friidrottare från de sydösterbottniska föreningarna ska representera Finland över veckoslutet, både i Danmark och i Sverige.

Kraft satte inte sina chanser

FOTBOLL Redan efter tio minuter var Krafts match borta mot SJK II förstörd. Närpeslaget förlorade för fjärde matchen på raken och är i stort behov av poäng.

Nyhetsbild

Næste skridt för Freja är danska damligan

Freja Lähteenmäki hoppas kunna finansiera sina läkarstudier med fotbollsspelande, för nu tar hon nästa steg i karriären. Freja och hennes lag B93 ska nu spela i den rätt högklassiga danska damligan.

Nyhetsbild

Kraft hade TPV på gaffeln

Det var mycket positivt i Krafts insats mot topplaget TPV. Dessvärre blev det en ny förlust och Närpeslaget ligger fortsatt illa till i tabellen.

Sporting kunde inte rubba FC Kiisto

Sporting ledde matchen men rutinerade FC Kiisto kunde relativt enkelt besegra ett segt Kristinestadslag i Vasa.

Nyhetsbild

Det ser illa ut för Kraft

Kraft har femton insläppta på de tre senaste matcherna. I måstematchen mot Tampere United hade man inget att sätta emot.

Nyhetsbild

Sporting föll med flaggan i topp

Inför säsongens största publik på nya Braheplan gav Sporting serieledarna en riktig match. Men det räckte inte ända fram trots flera bra målchanser.

Nyhetsbild

Sporting årets förening i Kristinestad

Kristinestad Kristinestads stad delade på fredagen ut stipendier för det gångna idrottsåret och i år valdes Sporting Kristina till årets förening

Nyhetsbild

Konstgräsplanen i Kristinestad ska vara spelklar nästa vecka

På måndagen började konstgräset i Kristinestad rullas ut. Planen beräknas vara spelklar nästa vecka.

Nyhetsbild

Kraft rejält utskåpade i Uleåborg

Kraft fick en lektion i fotboll då Hercules fullkomligt körde över Närpeslaget i Uleåborg.

Nyhetsbild

152 deltog i Farmrace – "Trendigt med hinderbanelopp"

På fredagskvällen ordnades det första hinderbaneloppet "Farmrace" i Övermark. Deltagarna skulle ta sig igenom en bana bestående av jordbruksmaskiner och höbalar. Thomas Jansson vann männens femkilometerslopp och Katri Lehtola damernas.

Nyhetsbild

Sami Nyholm är Kristinestads enda aktiva domare

Kristinestad För några år sedan bollade Sami Nyholm mellan att spela fotboll och döma fotboll. Men han tog det ovanliga beslutet att sluta med fotboll och satsa på domarkarriären istället. 17-årige Nyholm är just nu den enda aktiva fotbollsdomaren i Kristinestad.

Nyhetsbild

Sporting anmäler sig till toppstriden

Sporting Kristina tog sin tredje raka seger då man enkelt vann i Sundom. Nu är laget med och krigar i toppen av tabellen. Sportings nästa match är planerad på den nya konstgräsplanen i Kristinestad.

Nyhetsbild

Krafts försvarsspel haltade mot JBK

FOTBOLL

JBK var inte mycket bättre än Kraft, men det blev klara siffror på Mosedal. Krafts försvarsspel var inget vidare och det tackade gästerna för.

Sporting övertygade i Karleby

Elo Ozumba var tillbaka i Sporting och han levererade direkt. Amerikanen sköt tre viktiga poäng till Kristinestadslaget i Karleby.

Åtta matchers avstängning för Krafts damspelare

Miranda Peltonen fick ett hårt straff av Vasa bolldistrikt. Krafts spelare stängdes av i hela åtta matcher.

Nyhetsbild

Andra raka segern för Kraft

Kraft fick kämpa för segern mot jumbon TP-47. Två mål inom loppet av två matchminuter blev dock avgörande denna eftermiddag.

Nyhetsbild

Mål på övertid avgjorde för Sporting

Sporting avgjorde på övertid mot Esse IK. Men Kristinestadslaget borde ha vunnit med ännu större siffror denna fredagskväll.

Nyhetsbild

VM nästa för Krafts löpartalang

Wilma Lassfolk fick glädjebeskedet. Hon ska löpa stafett vid ungdoms-VM i Tammerfors om ett par veckor.

Nyhetsbild

B-junior avgjorde för Kraft

Ett mål räckte för Kraft då man efter en heroisk insats slog PK-37 på bortaplan. Segermålet gjorde B-junioren Simon Storgeust.

Åtta mål då Sporting spelade kryss

Sporting ledde, låg under med två mål, kom ikapp, låg igen under och räddade till slut en poäng i en målrik match i Lappo.

Kraft räcker inte till

FOTBOLL Det är fortsatt tungt för ett mycket skadedrabbat Kraft. Mot GBK gav laget allt, men föll mot bättre motstånd.

Sporting fick inte hål på I-JBK

Sporting skapade chanser och hade bland annat en boll i ribban. Men målskyttet haltade och det blev en uddamålsförlust borta mot I-JBK.

Nyhetsbild

Tungt nederlag för Kraft

Ett ödesdigert misstag i försvaret och en missad straff på övertid gjorde att Kraft kammade noll hemma mot OLS.

Nyhetsbild

I höst drar hockeylinjen igång igen – efter en paus på över fem år

Kraft hockey samarbetar med skolor och drar nu igång hockeylinjen på nytt. Målet är en grupp på femton spelare i höst.