Korsnäs

Vindkraftsplan upphävdes på grund av jäv

Korsnäs Två lokalpolitiker deltog i behandlingen trots att de borde ha anmält jäv. Därför upphäver Vasa förvaltningsdomstol Korsnäsfullmäktiges beslut om planen för Poikel vindkraftspark. Nu får man ta om beslutet.

Nyhetsbild

Liten brand på industriområdet i Korsnäs

På fredagseftermiddagen kom larmet om en brand på Industrivägen i Korsnäs. Flera enheter från Korsnäs, Malax och Petalax ryckte ut.

Nyhetsbild

Korsnäspolitiker: "En skola i kommunen räcker"

Nu är det dags att satsa på ett starkt centrum om kommunen ska klara sig tycker Roger Bergström.

Misstankar om läckage i Korsnäs kyrkby – invånarna uppmanas kolla vattenmätaren

KORSNÄS Korsnäs kommun varnar på sin Facebooksida att ett hushåll i kommunen kan ha ett vattenläckage. Det är viktigt att kolla vattenmätaren, säger tekniska chefen Ulf Granås.

Nyhetsbild

Äntligen fick hon sitt apotek

KORSNÄS Det var en glad Solveig Björklund som på torsdagen bjöd på kaffe och tårta i Korsnäs apotek. Efter en hel del förhinder har hon äntligen fått börja som apotekare där, och många kom för att gratulera henne.

Nyhetsbild

Fick astma av kemikalierna på jobbet – blev ekofrisör i stället

KORSNÄS Sandra Sund startade en frisörsalong i Korsnäs 2010. Men jobbet gav henne astma och efter två år var hon tvungen att sluta. Nu driver hon en ny salong med bara ekologiska produkter. På onsdagen fick hon pris som årets unga nyföretagare.

Nyhetsbild

Trädgård Hinjärv är årets företag i Korsnäs: "Har hittat en speciell nisch"

KORSNÄS För 32 år sedan började Sven-Åke Wikberg odla tomater och gurkor i växthuset i Taklax. I dag levererar familjeföretaget över 40 olika produkter från lokala odlare till butiker i nejden. Nu har de blivit valda till årets företag i Korsnäs.

Molpe påtalar brist på hyresbostäder

Det är brist på små hyresbostäder. Det anser understödsföreningen för Molpe by, som vill att kommunen initierar bygget av ett radhus i byn.

Ett steg närmare konstgräs i Korsnäs

Planerna på en konstgräsplan i Korsnäs avancerar. Roger Bergströms (SFP) och Mirza Hodzics (SFP) skrivelse om att Korsnäs med det snaraste ska söka bidrag för planen har dock förkastats.

Nyhetsbild

Renoveringen är halvvägs – Korsnäs kyrka blir mera praktisk

Det mesta av lösöret i Korsnäs kyrka är nerpackat och byggdammet har intagit kyrkorummet. Renoveringen av kyrkan är halvvägs sett till tidsplanen. I maj är det meningen att allt ska vara klart.

Fjolåret gott i Korsnäs – kommunen får pengar från flera olika håll

Korsnäs gör ett bra bokslut för 2017. Ekonomichef Caroline Westerdahl redogjorde för några preliminära siffror på senaste fullmäktigemöte.

Nyhetsbild

"Pedalprosten" finner livets mening i cykelsadeln

Kroppen får arbeta, lungorna fungerar, hjärtat pumpar och man svettas. Man mår bra då. Livets mening är väl att svettas. Det här funderar prästen i Korsnäs Guy Kronqvist, som är en inbiten cyklist sommar som vinter.

Nyhetsbild

Man som gick genom isen i Korsnäs avled

Uppdaterad Mannen som gick genom isen utanför Korsnäs i söndags har avlidit. Polisen går nu vidare i utredningen genom att fastställa dödsorsaken. Isen där mannen hittades var bara några centimeter tjock, säger Mikko Uusimäki vid Österbottens polisinrättning.

Nyhetsbild

Finska vägnamn i Korsnäs på väg

Korsnäs Herihjärta blir Herihjärta även på finska när vägskyltningen blir tvåspråkig i Korsnäs. Det har gått tre år sedan Korsnäs blev en tvåspråkig kommun, men det har dröjt med att översätta vägnamnen till finska.

Förare oskadd efter dikeskörning i Korsnäs

KORSNÄS En kvinna klarade sig oskadd efter en dikeskörning på Taklaxvägen i Korsnäs på onsdag eftermiddag. Väglaget var mycket halt när olyckan inträffade, uppger polisen.

Nyhetsbild

En vill leda Korsnäs församling

KORSNÄS På torsdagen klockan 15 gick ansökningstiden till tjänsten som kyrkoherde för Korsnäs församling ut. Då hade en sökt tjänsten - Janne Heikkilä.

Nyhetsbild

Roderfyllerist åkte fast i Molpe

MOLPE På lördagskvällen tog polisen fast en roderfyllerist utanför Flatgrund i Molpe.

Nyhetsbild

Ris prövas i växthus i Korsnäs

KORSNÄS. I våras började burmesen Say Reh odla ris i ett växthus i Korsnäs. Den kalla våren och sommaren har hämmat tillväxten.

Nyhetsbild

Söker på nytt bidrag för konstgräs

KORSNÄS. Upprustningen av centralidrottsplanen i Korsnäs står i startgroparna. Det ser ut att inte bli något konstgräs i detta skede. Tekniska nämndens ordförande Håkan Wester (SFP) ger ändå dem som väntar på konstgräs hopp.

Nyhetsbild

Bilkrock i Harrström

UPPDATERAD Två personbilar krockade i korsningen mellan Flyvägen och Strandvägen i söndags.

Nyhetsbild

Rivningsarbetet snabbt avklarat

MOLPE. Nu är eran slut i Molpe, och de fyra vindkraftverken Ella, Hella, Bella och Stella har monterats ner. Finlands första vindkraftspark blev 25 år.

Nyhetsbild

Strandvägen och Korsnäs centrum togs upp igen på frågestund

KORSNÄS Roger Bergström (SFP) utnyttjade tillfället att värma upp två av sina hjärtefrågor på Korsnäsfullmäktiges frågestund.

Nyhetsbild

Molpeboden stängs i september

KORSNÄS Dålig lönsamhet och ingen som vill ta över. Nu inleder Molpeboden slutförsäljning.

Nyhetsbild

Kurscentret fylls med liv

KORSNÄS Gamla Korsnäs kurscenter skulle passa som företagscenter tycker kommunens tekniska chef Ulf Granås. Och det är på god väg att bli ett sådant. I dag huserar bland annat ett trädgårdsföretag, en biltvätt, ett företag inom fastighetsskötsel, en restaurang och en bokföringsbyrå i kurscentrets gamla lokaler.

Vattenläcka i Taklax åtgärdad

Uppdaterad Ovanligt stora mängder dricksvatten gick åt i Taklax tidigare i dag. Men nu meddelar Korsnäs kommun att den misstänkta läckan har lokaliserats och åtgärdats.

Nyhetsbild

Väntar ingen rekordskörd av päron

TAKLAX. En odlingsamatör säger han sig vara, Mikael Lövdahl. Trots det gror olika sorters päron och körsbär – och till och med ett aprikosträd – i hans trädgård.

Nyhetsbild

Utmanare och gladiator – redo

KORSNÄS Vädret var på topp då Harrström aktivitetspark ordnade program för barn på fredag kväll. Besök fick man även från grannlandet i väst, av en gladiator.

Nyhetsbild

Förlustsviten är bruten för KoFF

FOTBOLL. Korsnäs FF saknade sex spelare men kunde ändå besegra Esse IK på bortaplan på onsdagskvällen.

Bilist körde in i traktorsläp

Andra raka förlusten för KoFF

Korsnäs FF förlorade tisdagens hemmamatch mot nya serieledarna FC Kiisto. Nu är har Korsnäslaget jobb att göra om man vill vara med i toppstriden.

Nyhetsbild

Racerfart på Strandvägen i Korsnäs

KORSNÄS Motor Maniax och Korsnäs ungdoms- och byaförening ordnar i dag ett street race vid Strandvägen i Korsnäs, ett evenemang där man kan pröva på dragrace under säkra och ordnade former.

Korsnäs tar emot 20 flyktingar från Syrien

KORSNÄS. En grupp kvotflyktingar kommer att anlända till Korsnäs i höst. Det är fråga om cirka 20 personer från Syrien som kommunen tar emot.

Grönt ljus för renovering av idrottsplan i Korsnäs

KORSNÄS Renoveringen av centra­l­idrottsplanen i Korsnäs kan sätta i gång. Kommun­styrelsen gav klartecken åt tekniska nämnden på sitt ­senaste möte.

Nyhetsbild

Mållöst toppmöte i Korsnäs

FOTBOLL

SJK-Akatemia var närmast seger i tisdagens toppmöte mot ett vilt kämpande Korsnäs FF.

Fiskare drar sig ur Storkorshamn

KORSNÄS Harrström fiskargille har sagt upp skötselavtalet för Storkorshamns servicehus.

Nyhetsbild

En glad och familjär fest

KORSNÄS Korsnäs 130 år firades med ett fullspäckat och humoristiskt program. Omkring 700 personer slöt upp. Somliga njöt av en picknick i det gröna.

Avkörning i Korsnäs

KORSNÄS. En 18-årig Vasabo körde i diket på Strandvägen i Korsnäs på söndagsmorgonen.

Kvinna krockade med älg

KORSNÄS På måndagskvällen den 12.6 krockade en kvinna med sin personbil med en älg på Strandvägen i Korsnäs.

Nyhetsbild

Återvald Korsnäsordförande: "Ryck i mig om det är något"

KORSNÄS Marcus Nordmyr (SFP) och Sven-Erik Bernas (SFP) hyllades med blommor och applåder sedan de återvalts som ordförande i fullmäktige respektive styrelse i Korsnäs.

Nyhetsbild

Idrottsplaner fick understöd

Fyra idrottsplansprojekt i Sydösterbotten har beviljats totalt 202.000 euro av regionförvaltningsverket.

Nyhetsbild

Korsnäs FF fortsätter vinna

FOTBOLL. Korsnäs FF har segrat i fem av de sex första division 3-matcherna. På tisdagen slog man Sisupallo på hemmaplan.

Spelare bestraffas för hotfullt beteende

KORSNÄS. Två spelare i Korsnäs FF:s andralag stängs av för osportsligt beteende.

Nyhetsbild

Ingen ny utredning om allaktivitetshall

KORSNÄS Det blir ingen ny utredning om bygget av en allaktivitetshall i Korsnäs. Det beslöt fullmäktige efter omröstning i går kväll.

Nyhetsbild

Beslut om hälsovådlig luft tas först mot hösten

KORSNÄS. Man försöker nu hitta den bästa lösningen på luftproblemen på Lärknäs.

Nordmyr och Bernas i Korsnästoppen

KORSNÄS. Anna-Lena Kronqvist fick flest röster i kommunalvalet i Korsnäs. Hon var intresserad av att bli fullmäktigeordförande, men får nöja sig med att bli första vice ordförande.

Nyhetsbild

Missnöjda spelare kan bryta med KoFF

KORSNÄS. Det är slutspelat för KoFF II/Gazije i fotbollens division 5. Föreningen valde att dra laget ur serien efter tumultet kring en match som avbröts förra veckan. Spelarna är missnöjda och följden kan bli att man bildar ett eget lag.

Nyhetsbild

Kyrkoherden i Korsnäs går i pension

KORSNÄS. Kyrkoherde Guy Kronqvist är inne på sitt sista år som kyrkoherde i Korsnäs före pensioneringen. Han går i pension från den 1 april nästa år.

Nyhetsbild

Korsnäs FF drar sitt andralag ur serien

FOTBOLL Korsnäs FF 2/Gazije spelar inte längre i division 5. Föreningen väljer att dra ur laget efter händelserna under hemmamatchen mot PUS i fredags.

Klubben utreder spelarnas agerande

KORSNÄS. Korsnäs FF tar avstånd från de händelser som ledde till att en match måste avbrytas då domaren kände sig hotad.

Markbrand i Taklax

KORSNÄS. En markbrand inträffade vid 13-tiden på måndagen i Taklax.