Lokalt

Blåljus

Mest läst senaste veckan

Lokalt

Ung man misshandlades i Kristinestad

KRISTINESTAD En man i 20-årsåldern misshandlades av två män i 30-årsåldern i Kristinestad på tisdag kväll.

Nyhetsbild

Personbil krockade med vildsvin i Ömossa

KRISTINESTAD En personbil krockade med ett vildsvin på riksväg åtta i Ömossa vid åttatiden på måndag kväll.

Nyhetsbild

Vakternas husvagn stals mitt under pågående marknad – "Verkligen en konstig händelse"

KRISTINESTAD En av marknadsarrangörernas husvagn försvann spårlöst från höstmarknaden i Kristinestad. Husvagnen stod parkerad vid Kristinaplanens servicehus och den försvann någon gång mellan klockan 10 och 15 på söndagen.

Nyhetsbild

Skogsmaskin brann mellan Övermark och Rangsby

NÄRPES En skogsmaskin som höll på att slå bort sly i vägrenen på Rangsbyvägen fattade eld på onsdagsmorgonen. Branden är nu släckt.

Nyhetsbild

Kvinna vurpade med bil på Strandvägen i Närpes – landade på taket i diket

NÄRPES På fredagseftermiddagen inträffade en bilolycka på Strandvägen mellan Tjärlax och Nämpnäs. Det var bilen bakom den olycksdrabbade bilföraren som ringde om olyckan, säger jourhavande brandförman.

Nyhetsbild

Falsklarm om brand i Dagsmark

KRISTINESTAD Räddningsverket i Kristinestad larmades tidigt på tisdagsmorgonen om en medelstor brand på Dagsmarksvägen. En förbipasserande hade sett rök intill en växthusanläggning.

Nyhetsbild

57-årig Närpesbo misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten

NÄRPES På fredagskvällen stoppade polisen en 57-årig manlig Närpesbo som körde i grov överhastighet genom ett tättbebyggt område.

Nyhetsbild

Fem inblandade i slagsmål i Fagerö – flera fick uppsöka sjukhus

Under 80-talskvällen på Fagerö på lördagen inträffade ett större slagsmål, med åtminstone fem inblandade. Flera av dem tvingades uppsöka sjukhus.

Nyhetsbild

Två personbilar krockade i Pörtom – En person skadad

Uppdaterad 13.22 Vid halv ett-tiden på fredagseftermiddagen inträffade en krock längs Velkmossvägen i Pörtom. Tre personer var inblandade.

Två bilister krockade i Lappfjärd

Två personbilar kolliderade i korsningen av Stenvägen och Norra Lappfjärdsvägen i Lappfjärd på tisdag eftermiddag. Ingen skadades.

Nyhetsbild

Överhettad säd började brinna i spannmålstork

Uppdaterad. Ett parti spannmål fattade eld i en tork i Gottböle i Närpes på tisdagsförmiddagen.

Nyhetsbild

Eldade ris – orsakade markbrand

NÄRPES En markbrand bröt ut i Närpes på söndagseftermiddagen. Räddningsverket fick larmet klockan 17.19.

Nyhetsbild

Elkrångel ledde till rökutveckling

LAPPFJÄRD. På måndagsförmiddagen fick brandkåren larm om rökutveckling i en kontorsfastighet i Lappfjärd. Ingen brand konstaterades.

Nyhetsbild

En person omkom i krock mellan personbil och långtradare

UPPDATERAD 20.12 Klockan 14 på måndagen kom larmet om att en personbil och en långtradare hade krockat på riksväg 8 i Kallträsk i Kristinestad. Personbilsföraren omkom i krocken. Så vitt polisen visste vid 16.40-tiden hade långtradarchauffören inte fått några större fysiska skador.

Nyhetsbild

Trafikolycka stänger riksåttan i Kallträsk

KRISTINESTAD Klockan 14 kom larmet om att en personbil och en långtradare hade krockat på riksväg 8 i Kristinestad. Olycksplatsen är ungefär 600 meter från Kallträsk i riktning mot Ömossa. Olycksplatsen är nu stängd för trafik.

Nyhetsbild

Två byggnader brann i centrum av Kristinestad

UPPDATERAD Flera bränder har härjat i Norrstan i Kristinestad på kort tid. En ungefär hundra kvadratmeter stor lagerbyggnad brann på Kolargränden vid 4.30-tiden på söndagsmorgonen. Vid 7-tiden kom larm om ett uthus som brann på Västra Långgatan.

Järnspett uppfattades som gevär - ledde till polisinsats i Lappfjärd

Uppdaterad. Ett larm om en man som skulle ha viftat med ett hagelgevär ledde till en polisoperation i Lappfjärd natten till lördagen. Men larmet var falskt - det var ett järnspett.

Nyhetsbild

Markbrand i Böle – Förbipasserande kände röklukt och slog larm

En markbrand som bröt ut i Böle, Närpes, på fredag eftermiddag kunde snabbt begränsas. Troligen hade branden fått sin början från ett blixtnedslag i söndags. Branden kunde begränsas till omkring ett halvt hektar.

Nyhetsbild

Polisen fick tips om svenskregistrerad Volvo – fick kontakt med personerna i bilen

UPPDATERAD Österbottens polisinrättning ville ha tips om en Volvo V40-personbil med det svenska registernumret UDN 094 på fredagen. På fredagskvällen fick de kontakt med bilen och personerna i den.

Rådjur dog i krock i Ömossa

KRISTINESTAD. En personbil krockade med ett rådjur på riksväg åtta i Ömossa på fredagsförmiddagen. Olyckan inträffade 200 meter norr om baren och servicestationen.

Nyhetsbild

Bil och husbil frontalkrockade i Pörtom

NÄRPES. UPPDATERAD. Två personer skadades då en personbil frontalkrockade med en husbil längs riksåttan strax norr om Pörtom i Närpes. Riksåttan stängdes av medan räddningsarbetet pågick. Personbilsföraren misstänks för rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyhetsbild

Tre skadade efter trafikolycka nära Pörtom

NÄRPES Strax före klockan 14.00 under torsdagen inträffade en trafikolycka längs riksåttan nära Pörtom i Närpes.

Nyhetsbild

Liten skogsbrand upptäcktes invid Rangsbyvägen

NÄRPES Det är troligen flera dagar sedan blixten slog ner i skogen inte långt från Rangsbyvägen i Rangsby. Men det var först på onsdagskvällen som en förbipasserande kände röklukten och slog larm.

Nyhetsbild

Skogsbranden i Närpes kunde begränsas till tre hektar

NÄRPES Branden på Mattbergs skogsväg på måndag kväll hade kunnat bli mycket värre om inte ett spaningsflygplan upptäckt den i god tid. På tisdag morgon var brandkåren på plats för att se till att branden inte bröt ut på nytt.

Nyhetsbild

3 hektar skog brann i Närpes – liten brand i Munsala

Vid 20-tiden på måndagen var skogsbranden nära Mattbergs skogsväg i östra Närpes under kontroll. Eftersläckningsarbetet fortsatte dock. Invid Hirvlaxvägen i Munsala hade en mindre brand snabbt kunnat släckas.

Tre hektar brinner i Närpes

Femton enheter har ryckt ut till Mattbergs skogsväg i Närpes för att släcka en skogsbrand. Elden har spridit sig på ungefär tre hektar mark.

Nyhetsbild

Morgontidig granne slog larm om branden i Kristinestad

KRISTINESTAD

Det var en observant granne som upptäckte söndagens brand i Norrstan i Kristinestad. Grannen var uppe tidigt och noterade då rök, och larmade brandkåren vid 4.20-tiden.

Nyhetsbild

Lagerbyggnad brann ner i Östermark

En 500 kvadratmeter stor lagerbyggnad började brinna i Östermark (Teuva) på måndagsmorgonen. Byggnaden förstördes helt.

Nyhetsbild

Gammalt hus totalförstört i trästadskvarter

KRISTINESTAD En mindre byggnad på Västra Långgatan totalförstördes i en brand på söndagsmorgonen. Det är den andra branden på kort tid i trähuskvarteren i stadens centrum.

Nyhetsbild

Tur i oturen då skogsbrand bröt ut i Östermark

En hotande skogsbrand bröt ut i Östermark på lördagskvällen. Trots att området var rätt litet kunde elden ha spridit sig om inte en rådig motorcyklist larmat räddningsverket.

Nyhetsbild

Invecklad bilolycka i Närpes – tre bilar var inblandade i seriekrock på parkeringsplats

NÄRPES På lördagseftermiddagen inträffade en minst sagt krånglig bilolycka vid Pörtmossa parkeringsplats bredvid riksåttan i Närpes. Ett tiotal personer var inblandade i seriekrocken, som i sin helhet inträffade på parkeringsplatsen.

Bilist krockade med älg på Strandvägen – inga personskador

MALAX En bil och en älg kollidera på Strandvägen i Malax vid 22-tiden på fredagskvällen. Inga personskador uppkom men bilen fick plåtskador.

Nyhetsbild

Tre personer till sjukhus efter dikeskörning – inga allvarliga skador

NÄRPES Tre personer i 20-årsåldern fick föras till sjukhus för kontroll efter att bilen de färdades i hamnade i diket.

Nyhetsbild

Äldre man drunknade i Närpes

UPPDATERAD En äldre man hittades livlös i vattnet vid en sommarstuga i Nämpnäs, Närpes på tisdagskvällen. Polisen misstänker att mannen drunknat under en simtur.

Nyhetsbild

Misstänkt grov misshandel i Dagsmark

KRISTINESTAD En knivhuggning inträffade i Dagsmark i Kristinestad på måndagsmorgonen. En man i 40-årsåldern greps på platsen misstänkt för grov misshandel. När polisen anlände till platsen var offret vid medvetande. Han fördes för vård till sjukhus och enligt uppgifter nu är han inte allvarligt skadad.

Flera inbrott i Sydösterbotten – LP-skivor och pengar stals

Det har varit en del inbrott i Sydösterbotten under senaste tiden.

Nyhetsbild

Fågel flög in i elledning – orsakade markbrand

NÄRPES En liten markbrand bröt ut i Pörtom på torsdagen. Enligt räddningsverket orsakades branden troligen av en död fågel.

Frivilliga hittade försvunnen man död i Östermark

I tisdags begärde polisen tips om en medelålders man som cyklade iväg från sitt hem i Östermark (Teuva) den 3 juli. Ingen hade sett honom på två veckor. På onsdagen hittades han död.

Nyhetsbild

Lastbil i diket vid Vargberget

NÄRPES En lätt lastbil körde av okänd orsak av vägen vid riksåttan i Närpes på onsdagsmorgonen. Chauffören fördes till sjukhuset med ambulans.

Nyhetsbild

Cirka 0,4 hektar brann i Övermark – nu är det släckt

ÖVERMARK Markbranden som bröt ut på ett kalhygge i Svartnäs i Övermark är nu släckt. Omkring 4000 kvadratmeter brann.

Nyhetsbild

Polisen söker man som försvann för två veckor sedan

Lasse Johannes Leppinen cyklade iväg från sitt hem på Kaarlontie i Östermark (Teuva) den 3 juli. Sedan dess är det oklart var han finns. Polisen hoppas nu på tips.

Nyhetsbild

Elden är lös nära Frönäs

NÄRPES En markbrand har brutit ut nära gränsen mellan Närpes och Korsnäs, i närheten av Frönäs by på Aspbäckvägen. Enheterna är för tillfället på plats.

Nyhetsbild

Fortfarande oklart varför fiskaren omkom

KORSNÄS Fiskaren som hittades död vid sina nät i Korsnäs på söndagen var en Taklaxbo i 60-årsåldern. Polisen vet fortfarande inte varför mannen omkom.

Älgkrock i Tjärlax – inga skador uppstod

Närpes. En älgkrock som skedde runt tvåtiden natten till söndag anmäldes i efterhand. Inga personer kom till skada i krocken.

Mopedbil i diket på Björnösundsvägen i Kristinestad

Under söndagsförmiddagen kanade en mopedbil i dike längs Björnösundsvägen i Kristinestad. Föraren klarade sig utan allvarliga skador. En trampolin utsattes för skadegörelse under sommarmarknaden.