Frida Öst

frida.ost@sydin.fi

Nyhetsbild

Älg i nöd visade sig vara något annat

KARLEBY Räddningsverket i Karleby var ute på ett ovanligt uppdrag på lördagen. Det de trodde skulle vara ett djurräddningsuppdrag visade sig vara något helt annat.

Nyhetsbild

Kransnedläggning och körsång vid hjältegravarna

JAKOBSTAD Hjältegravarna på Nya begravningsplatsen i Jakobstad hedrades med uppvaktning på självständighetsdagen.

Nyhetsbild

Skåpbil med kemikalier började brinna i Maxmo – förbipasserande slog larm

MAXMO En skåpbil totalförstördes i en fordonsbrand i Djupsund i Maxmo natten till fredag.

Nyhetsbild

Lucior och tärnor firades – "Tack för att ni hjälper oss att hjälpa"

Årets lucia i Karlebyregionen heter Marie Brunell. I Jakobstadsregionen är det Corinne Björkman som får bära ljuskronan.

Nyhetsbild

Fläkt gick varm och spred röklukt inne på ABC

JAKOBSTAD En fläkten vid ingången till ABC i Jakobstad gick varm och spred röklukt i lokalen vid 22-tiden på torsdag kväll.

Nyhetsbild

Skåpbil körde av vägen rakt in i skogsdunge

NYKARLEBY En skåpbil körde i hög hastighet längs Kvarnvägen i Nykarleby vid 19-tiden på tisdag kväll. När vägen tog slut hamnade bilen i en skogsdunge.

Nyhetsbild

Ann-Sofi går sin egen väg genom sjukdom och smärta

JAKOBSTAD Ann-Sofi Björklund väljer hantverk framför det massproducerade. Hon började skapa smycken som terapi och har nu öppnat en butik där hennes skyddsänglar säljs tillsammans med andra handgjorda produkter.

Nyhetsbild

Årets Jepobåo utsedd – "Hela byns allt i allo"

NYKARLEBY Lions Club Jeppo utsåg Fjalar Fors till ”Årets Jepobåo 2019” vid Julöppningen i Jeppo på fredag kväll.

Nyhetsbild

Emma och Frank drar vidare – visst vemod inför sista året på Pavis

JAKOBSTAD De senaste fyra åren har Pavis varit krögarna Emma Sandström-Sundqvist och Frank Sundqvists andra hem. Nu har de beslutat sig för att det är dags att gå vidare.

Nyhetsbild

Öja Hem och Skola gjorde ett reflexträd – en uppmaning till de som inte använder reflex

KARLEBY Fenomenet reflexträd har spridit sig till Öja. Byborna samlades i går kväll för att hänga upp reflexer och umgås en stund i novembermörkret.

Nyhetsbild

Nu hängs tro, hopp och kärlek upp – symbolerna tänds på lördag

JAKOBSTAD Under onsdagen arbetade Alerte med att få stadssymbolerna på plats ovanför Storgatan. Men ännu får vi vänta en stund innan de tänds.

Nyhetsbild

På lördag lyses staden upp – "Julen är mer än att köpa julklappar"

JAKOBSTAD Julöppning betyder för många startskottet för julhandeln. Men för den som vill spendera en heldag i centrum på lördag finns det också gott om övrigt program att ta del av.

Nyhetsbild

Ledarskapsforum vill med "kalla fakta" visa att det lönar sig att satsa på personalen

JAKOBSTAD Guy Ahonen har forskat kring arbetshälsans ekonomiska effekter i flera årtionden. På onsdag lägger han fram "kalla fakta" för regionens företagsledare som visar att det lönar sig att satsa på personalen.

Nyhetsbild

Michael Still var nära att krocka med tåget – varken bommar eller varningsljus fungerade

JAKOBSTAD Sandsundbon Michael Still var på väg hem efter att ha kontrollerat att det går att lägga ut båten i helgen. Vid plankorsningen på Alholmen inträffade då en händelse som kunde ha slutat mycket illa.

Nyhetsbild

Karleby kyrkliga samfällighet har en ny fastighetschef

KARLEBY Gemensamma kyrkorådet valde enligt intervjugruppens förslag byggnadsingenjör Veli-Matti Raappana till tjänsten som fastighetschef.

Nyhetsbild

Runeberg och språkminnen i fokus när Svenska dagen firades – "Man ska få prata som man vill"

JAKOBSTAD Sedan 1908 har vi firat Svenska dagen konstaterar stadsstyrelsens ordförande Owe Sjölund i sitt inledningstal vid Svenska gården. För honom är dagen en påminnelse om det vi finlandssvenskar har gemensamt – vårt modersmål.

Nyhetsbild

Möjlighet att utvecklas som förälder när Hem och skola firade 50

JAKOBSTAD Föräldraskapet var i fokus när Hem och skola firade 50 på tisdag kväll. Det var fullt hus med mammor på evenemanget "Kraft och glädje i att vara förälder" vid After Eight, men papporna lyste med sin frånvaro.

Nyhetsbild

Kollektivt skapande i tvåspråkig föreställning

JAKOBSTAD Kreativt kaos råder inför nästa veckas premiär av "Hokselipokseli poloff!" i Schaumansalen. De vuxna har fått backa för att jobba på barnens villkor och låter de 80 eleverna som deltar i föreställningen göra sina röster hörda.

Nyhetsbild

Lucia i Karlebyregionen – se kandidaterna här

Karleby/Kronoby ÖT arrangerar luciaomröstningen tillsammans med Lionsklubben i Karleby. Du kan rösta fram till fredagen den 29 november klockan 12.

Nyhetsbild

Lucia i Jakobstadsregionen – se kandidaterna här

JAKOBSTAD/PEDERSÖRE ÖT arrangerar luciaomröstningen tillsammans med Lions Club Jakobstad och Lions Club Jakobstad-Pedersöre Linnéor. Du kan rösta fram till fredagen den 29 november klockan 12.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet