Stefan Westergård

stefan.westergard@sydin.fi

Nyhetsbild

Havtorn och råg – en del av folksjälen

Kvarken Brewerys senaste öl fångar den finska folksjälen med råg och havtornskaraktär. Mycket uppfriskande hemma eller ute på tur!

Nyhetsbild

Två klassiska pastaöl som klarar en örtig och mustig tomatsås

Pasta kan göras superenkelt eller hur lyxigt som helst. Därför presenterar jag här två öl som garanterat klarar en örtig och mustig tomatsås!

Nyhetsbild

Öl i och utanför grytan

Grytor är varma och mustiga rätter som kan göras rätt spännande med öl, men det finns några saker du bör tänka på för att lyckas med detta.

Nyhetsbild

Svavelsyra stänger riksväg 2

En del av riksväg 2 mellan Vittis och Björneborg har stängts av på grund av en trafikolycka. Orsaken är en tankbil som vält, innehållande svavelsyra.

Nyhetsbild

Nattlig hjortolycka i Laihela

En man från Vasa kolliderade med en hjort nära Laihela under natten till onsdagen.

Nyhetsbild

Risk för dåligt väglag på juldagen

På juldagen kan det förekomma vatten- och snöskurar som försämrar väglaget. På julannandagen förväntas vädret bli klarare och vägskicket bättre i hela landet.

Nyhetsbild

Hitta rätt öl till julens smaker

Vi gillar att äta och dricka gott, konstigare än så är det inte. Vi har gjort en guide för att hitta rätt öl till julens alla smaker.

Nyhetsbild

Malt från flygande holländaren

The Flying Dutchman gör småvilda tolkningar! Namnen gör dem svåra att beställa på krogen men det häftiga är att smakerna alltid är spot-on, skriver Stefan Westergård i Ölhörnan.

Nyhetsbild

Ölhörnan med Stefan Westergård gör entré

Denna gång kör vi på två olika öl som bägge fått lagras i ektunna för att ge det lilla extra. Vi testar suröl men också ett finskt rågvin.

Nyhetsbild

Vanha Vaasan koulu rivs kanske först nästa år – omfattningen av rivningsarbetet utreds

VASA Staden väntar först på en utredning om det finns asbest eller andra skadliga ämnen i byggnaden – dessa påverkar rivningskostnaderna. Efter det samlar man ihop rivningsofferter och bestämmer därefter när staden har råd att riva byggnaden.

Nyhetsbild

Polisen: Ungefär en cykel blir stulen varje dag i Vasa

Cykelstölder är ett vanligt förekommande fenomen i Vasa. Enligt polisens kommunikationsexpert Mikael Appel har det här pågått länge, men någon organiserad liga känner man inte till i nuläget.

Nyhetsbild

Sov Tryggt-evenemanget kommer med militärfordon och båtar till Vasa – "Det har satsats mycket på unga i år"

VASA Det blir militärfordon, sjöräddningsbåtar, brandbilar och poliser i Vasas Inre hamn den 5 september. Evenemanget Sov Tryggt går av stapeln för andra året i rad och samlar alla instanser som arbetar med säkerhet i landet – vare sig det är gränsbevakning eller sjukvård.

Nyhetsbild

Taher har samlat in medel för Röda Korset – "Ger en känsla av att ta hand om mänskligheten"

Taher Ali Zaki har jobbat som teamleader för Röda Korset i sommar. Gruppen har varit framgångsrik och Taher har även fått vidare anställning. Enligt Taher är det viktigt att hjälpa om man kan.

Nyhetsbild

Efter Vasa stads logobyte – biogasbussarna förblir orange

VASA Biogasbussarna behåller sin nuvarande färg, orange. Orsaken är att de nyligen tejpades och staden har inte planerat göra om dem enligt de nya färgerna.

Nyhetsbild

Resebyrån Albinussen tar ut norrmän på en äkta villaavslutning

Sommarturerna till Vasa är populära i Norge. Många är nyfikna på landskapet, meteorian och vår historia. Men också villaavslutningen lockar. Villalivet är bekant också för norrmännen som gärna bor i sina "hytter" (stugor), men någon motsvarande avslutningsfest finns inte.

Nyhetsbild

Reijo Ruotsala kokar 2000 kräftor till villaavslutningen – "Nästan alla är beställda"

VASA Villaavslutningen eller Veneziaden är en populär dag hos kräftätarna. Reijo Ruotsala på Fiskaffär Ruotsala kokar närmare 2000 kräftor till helgen. – Nästan alla är förbeställda, man ska vara snabb om man vill ha sina kräftor, säger Ruotsala.

Nyhetsbild

Bakterierna minskar – men det är fortfarande förbjudet att bada

VASA Halterna av indikatorbakterierna E-coli och intestinala enterokocker har sjunkit. Staden väntar ännu på resultat på testerna av noro- och adenovirus innan man tar ett beslut kring badstränderna. Under tiden undersöks rörsystem och brunnar noggrant med kamera.

Nyhetsbild

Misstankar om drunkningsolycka ledde till sökoperation till havs

En liten träbåt hittades i vattnet utanför Björkö fastkilad mellan två stenar. Patrullen som påträffade båten hittade även kläder flytandes i vattnet. En eventuell search-and-rescue påbörjades men snart kom meddelande om att båtens ägare var i säkerhet på land.

Nyhetsbild

Efter läckaget: Nu undersöks avloppsledningen med kamera – hål redan hittade

VASA Halterna av bakterier i vattnet har sjunkit, men badförbudet råder vid Sandö och Smulterö. Under tiden fortsätter Vasa Vatten att leta efter skador på rören med kamera, hittills har ett rör konstaterats ta in vatten och jord.

Nyhetsbild

Gerbyborna fick höra visionen om nya daghemmet

Både skolan och daghemmet i Gerby har utrymmesbrist. Under onsdagskvällen presenterade staden ett första utkast på detaljplanen för området. Tanken är att ett nytt daghem ska vara klart under 2020 för att lösa problemet.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet