Roy Mäki-Fränti

roy.maki-franti@sydin.fi

Nyhetsbild

Nästa vecka för med sig vinterväder

Soliga, kalla dagar och möjligtvis snöfall. Så ser vädret ut nästa vecka.

Nyhetsbild

Vasa jobbar på förslag som ska föra fusionsförhandlingarna framåt

Då ledningsgruppen för kommunfusionen sammanträdde för en vecka sedan var kommunernas representanter långt ifrån varandra. Men enligt Harri Moisio (vf), viceordförande i stadsstyrelsen i Vasa, är ett genomförbart förslag på gång.

Nyhetsbild

Vasa och Korsholm långt ifrån varandra då förslag till ett fusionsavtal presenterades

Under fredagskvällen för en vecka sedan presenterade Vasa ett första förslag för hur ett fusionsavtal mellan Vasa och Korsholm kunde se ut. Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg säger att förslaget kom som från ingenstans.

Nyhetsbild

De hjälper seniorer att ta till sig möjligheterna på webben

En gemensam satsning av Svenska pensionärsförbundet och HSS Media ska sänka tröskeln för de äldre att ta del av digitala nyheter. Svaret på frågan hur det ska gå till är ett gäng it-intresserade pensionärer.

Nyhetsbild

Nu får Övis-eleverna äntligen springa av sig på gräs som är grönt året runt

VASA – Slit den med kärlek, sa Tim Sparv då den nya konstgräsplanen vid Vasa Övningsskola invigdes. – Äntligen, men framförallt tack, sa eleverna.

Nyhetsbild

Tim Sparv invigde ny konstgräsplan

VIDEO Under tisdagen invigdes äntligen den nya konstgräsplanen vid Vasa övningsskola. Den fick också ett namn.

Nyhetsbild

Ny radiokanal sjösatts i Vasa – på finska till en början

VASA Den första december börjar en ny radiokanal sända från, om och för Vasa. Det är Tommi Helminen, som tidigare hörts i Radio Vasa och NRJ som står för initiativet Boom City Radio.

Nyhetsbild

Förste man att simma i sträck runt Storbritannien kravlade i land

Den brittiske äventyraren Ross Edgley blev under söndagen förste man någonsin att simma runt Storbritannien utan att ta iland en enda gång.

Nyhetsbild

Antti Raanta övertygar i ett av NHL:s mest uträknade lag

ISHOCKEY Antti Raanta tog sig an ett av de mest otacksamma uppdragen i NHL – förstamålvakt i Arizona som år efter år hört till lagen som släppt in flest mål per säsong. Och han har klarat det med bravur.

Nyhetsbild

USA:s Iran-sanktioner riskerar bli dyra för finländska företag

Sanktionerna mot Iran hotar Finlands export och riskerar slå 40 år av handelssamarbete i spillror. Det menar Timo Vuori, direktör på Central-handelskammaren.

Nyhetsbild

Festligheterna avlöser varandra på Åbo Akademi – nu är det kårens tur

VASA Åbo Akademis studentkår förbereder sig för fest. Nästa år firas ett sekel av verksamhet.

Nyhetsbild

Bastupojkarna släpper ny låt – firar Spotify milstolpe

Fem frågor till Henri Vuortenvirta och Marcus Landgärds i den österbottniska indie-gruppen Bastupojkarna. Gruppen är aktuell med den nya låten Snakke Norsk.

Nyhetsbild

Buden haglade elektroniskt då Vörå auktionerade ut radhus

VÖRÅ Oravais Bostäders radhus på Söderbrinken i Oxkangar såldes på nätauktion under lördagskvällen. Men det återstår ännu att se om det högsta budet godkänns av ägaren, alltså Vörå kommun.

Nyhetsbild

Smidiga katter och kaniner och blixtsnabba hjältar i Vasa ishall

VASA Rinken vid Vasa ishall är i flitig användning under Vasa skridskoklubbs familjeskridskoåkning. Veckan till ära var lördagens tema dessutom Halloween-maskerad.

Nyhetsbild

Busringning ledde till stor utryckning i Roparnäs

VASA Strax efter klockan 16.30 på lördagen nåddes Österbottens räddningsverk av larmet om att det skulle brinna i Roparnäs centrum i Vasa. Det visade sig att personen som ringde nödcentralen farit med osanningar.

Nyhetsbild

Polisen söker försvunnen Vasabo

Polisen söker 67-årige Vasabon Teuvo Kalervo Tikkanen. Tikkanen sågs senast i Uleåborg torsdagsmorgonen den första november.

Nyhetsbild

KPV till halvtidsvila med litet överläge

FOTBOLL Ställningen är 1–1 då KPV och TPS går till halvtidsvila. Med andra ord är allt ännu öppet i kampen om en plats i fotbollsligan, även om KPV har fördel genom sitt bortamål.

Nyhetsbild

Förväntansfull väntan på mannen med fötterna på jorden

Österbottens egna Juha Tapio uppträder för ett slutsålt Rewell Center under fredagskvällen. Vi reder ut nyckeln till Tapios popularitet med hemmapubliken.

Nyhetsbild

Nu tänds ljusen inför allhelgonahelgen

Varje år minns vi våra bortgångna nära och kära extra mycket under en lördag kring månadsskiftet oktober till november. I år infaller alla helgons dag den 3 november.

Nyhetsbild

Rök från hustak i Aspnäs visade sig vara falsklarm

VASA Strax före klockan 21.00 under torsdagskvällen fick Österbottens räddningsverk larm om en brand i ett höghus på Radiovägen i Aspnäs i Vasa. Det visade sig vara ett falskt larm.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet