Mona Söderman

mona.soderman@sydin.fi

Nyhetsbild

Mangs kommer att föreslå enkät i fusionsfrågan

Stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs (SFP) i Kaskö kommer att föreslå att invånarnas åsikt i fusionsfrågan ska höras genom en enkät. Fullmäktigeordförande Kari Häggblom (SDP) vill ha folkomröstning.

Nyhetsbild

Närpes kan få Kaskö som tredje kapellförsamling

Om Närpes och Kaskö fusioneras följer församlingarna med. Det har tidigare diskuterats att Kaskö skulle bli en kapellförsamling under Närpes.

Nyhetsbild

Invånarnas åsikt kommer att beaktas

Ännu har inga beslut fattats om hur invånarna i Närpes och Kaskö ska höras i fusionsfrågan. I Kaskö lutar det mot en rådgivande folkomröstning och i Närpes mot en enkät.

Nyhetsbild

Nu får Centrumparken schackbräde och hopprutor – staden vill ha parken klar till Tomatkarnevalen

I höstas utfördes de förberedande arbetena för att förbättra Centrumparken i Näsby. Arbetet fortsätter i vår och nu börjar den förbättrade parken ta form med mur och plattsättningar.

Nyhetsbild

Trasiga möbler och elektronik kommer inte till nytta

Hoppets stjärna i Närpes får ta emot jättemycket bra saker, men på lastbryggan brukar man också hitta sådant som inte passar för hjälpsändningar. Till exempel trasiga möbler och elektronik som inte fungerar betackar man sig för.

Nyhetsbild

Bygge av Korsnäs kommungård intresserar utomstående finansiär

Ett Vasaföretag, som är verksamt inom byggbranschen, har visat intresse för att bygga en ny kommungård i Korsnäs. Också bostäder skulle inrymmas där.

Nyhetsbild

Ny direktör söks till nya staden

Närpes stadsdirektör Hans-Erik Lindqvist har inte bestämt sig för när han ska gå i pension. Det enda som är klart är att han inte är med om Närpes och Kaskö går samman från den 1 januari 2021.

Nyhetsbild

Korsnäsföreningar får dela på nästan 30 000 euro

Olika föreningar i Korsnäs får dela på 28 700 euro i verksamhets- och driftsbidrag för i år. De största potterna går till två idrottsföreningar.

Nyhetsbild

Torget i Närpes blir grönare och får fler sittplatser

Föreningsvägen i Närpes centrum ska förbättras. På samma gång kommer en del av området kring torget att förskönas.

Nyhetsbild

Hälsohuset på Mosebacke kan börja byggas i höst

Hälsovården får ett helt skilt hus i Mosebacke skolcentrum i Finby. Det så kallade hälsohuset ska enligt planerna börja byggas i höst. Här ser du skissen på det nya huset.

Nyhetsbild

Nytt boende för seniorer i startgroparna i Närpes

Före detta Häggvägens boende i Närpes centrum ska rivas. Det ska ge plats för nya hyreslägenheter främst tänkta för seniorer.

Nyhetsbild

Över 30 språk talas i Närpes – "Möjlighet för staden"

Närpes är Finlands fjärde mest utlänningstäta stad. Befolkningen med utländskt ursprung representerar kring 14 procent av stadens invånare. Över 30 språk talas i staden.

Nyhetsbild

Blockväxthus får byggas ut i Övermark

MH Grönsaker får bygga till sin växthusanläggning i Övermark.

Nyhetsbild

Politiker efterlyser fler upplysta vägar i Närpes

I Närpes stad finns i dag planer på 185 nya vägbelysningspunkter. Det finns önskemål om att vägbelysningsnätet ska kompletteras ytterligare.

Nyhetsbild

Låtskrivande lockar kulturpristagaren Krista Siegfrids

Artisten Krista Siegfrids är stolt och glad. Hon får ett pris på 15 000 euro ur Frans Henriksons testamentsfond. Ny musik kan väntas av henne.

Nyhetsbild

Normal start väntas på vårbruket – "Det våta och kalla vädret ledde till ett avbräck"

De som var riktigt snabba kom tidigt igång med vårbruket i år. I slutet av april var de första jordbrukarna ute med såmaskinen. På måndagen inledde David Nyman i Svartbäcken, Närpes, vårsådden.

Nyhetsbild

Nu inleds planeringen av nybygge i Närpes församling – placeringen är fortfarande öppen

En arbetsgrupp har påbörjat arbetet med att planera ett nytt församlingscenter i Närpes. Gruppen ska se på olika alternativ som finns.

Nyhetsbild

Hundratals målningar i Ann-Mari Långbackas gömmor

Ann-Mari Långbacka var en produktiv konstnär. Då hon avled i fjol fanns det målningar i mängd i hennes hem i Finby. Nu har alla hennes alster samlats ihop till en minnesutställning.

Mopedist misstänkt för rattfylleri i Närpes

Polisen grep en mopedist i Närpes centrum på första maj. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri.

Nyhetsbild

Minderåriga gripna för inbrott på Fagerö och för bilstölder

Det var inbrott i restaurang Seaside på Fagerö i Rangsby natten mellan måndagen och tisdagen. Det visade sig att de minderåriga som är misstänkta för stölden hade rört sig med stulna bilar.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet