Malin Bylund

malin.bylund@sydin.fi

Nyhetsbild

Sjöfarare i fokus i föreningens nya bok – ”En återblick i historien som ligger Kasköborna mycket nära"

I Kaskö hembygds- och museiförenings nya bok står stadens sjöfart och sjöfarare i fokus. Boken omspänner en tidsperiod på flera århundraden ute på böljan blå.

Nyhetsbild

Problemen med Söffhuset kommer underifrån – "Någonting måste vi ju fundera ut"

Vuxeninstitutet flyttar ut från Söff på grund av dålig inomhusluft. Vi kan inte renovera någonting när vi inte vet vad vi ska ha där, förklarar tekniska direktören Edd Grahn dilemmat med Söff-fastigheten.

Nyhetsbild

Tio vill bli upphandlingschef i Närpes

Jobbet som upphandlingschef på tekniska avdelningen i Närpes lockade tio sökande. De flesta av dem är ekonomie magistrar.

Nyhetsbild

Vuxeninstitutet flyr dålig inomhusluft på Söff – flyttlassen går in till Närpes centrum

Inomhusluften på Söff utgör ett gissel bland personal på vuxeninstitutet och nu jobbar staben utspridd på tre olika adresser. En lösning är nära förestående: en flytt in till en hyrd lokal i Närpes centrum.

Nyhetsbild

Antonia "Abela" Bondén har släppt sin första EP – nu storsatsar hon på musiken i Stockholm

För två år sedan tog Kasköbördiga Antonia Bondén sitt pick och pack och flyttade till Stockholm. Där satsar hon helhjärtat på musiken – nu har hon precis släppt sin första EP.

Nyhetsbild

Sven tar svenska bilkyrkogårdar till konsthallen: "Det här har Närpes knappast sett förut"

Bilar som slutat rulla för länge sedan, bilar med mossbeklädda instrumentbrädor eller med golv som björkar kämpar sig igenom. Det här är en utställning som Närpes knappast sett förut, tror fotografen Sven Söderman.

Nyhetsbild

Nu har Anton och Walter blivit studenter: "Äntligen"

Nästan lite mysigt. Så beskriver en av de nybakade studenterna från Närpes gymnasium lördagens dimission. Den blev annorlunda i år, men nu har de äntligen fått vita mössan.

Nyhetsbild

Melissa har börjat sommarjobba: "Jag är lyckligt lottad"

Sommarjobb. Melissa Sundblad känner flera i samma ålder som av allt att döma blir utan sommarjobb. Jag kan skatta mig lycklig, säger Melissa som precis inlett jobbet i blombutiken i Närpes.

Nyhetsbild

Sommarjobben är färre i år – våga fråga tipsar jobbhandledaren Britt-Helen

Sommarjobb. Coronasituationen leder till att det erbjuds färre sommarjobb än vanligt. Service- och turismbranschen är speciellt utsatta. Är du på jakt efter jobb måste du vara aktiv, påminner handledaren på Jobcenter.

Nyhetsbild

Snart intar ungdomarna parkerna – Kristinestad och Närpes anställer i vanlig ordning

Sommarjobb. Också i sommar erbjuder Kristinestad och Närpes stad jobb eller sommarpraktik åt ungdomar. I Kristinestad kommer fem parkarbetare att jobba för Krs Gatu.

Nyhetsbild

Sommarjobbsenkäten: "Hösten och vintern kommer bli knaper"

Sommarjobb. Osäkert läge och utlovade jobb som inte blir av. Bland annat det visar resultaten från HSS Medias sommarjobbsenkät. Bland de unga som svarat i Närpes och Kristinestad har de flesta ett jobb i sommar.

Nyhetsbild

Också båtar kan behöva besiktas med jämna mellanrum – "Tänk på sjösäkerheten"

Kontrollera båtens sjöduglighet innan du ger dig ut till havs – och visa hänsyn till övriga båttrafikanter. Det är några av de råd som skepparklubbsmedlemmar i Närpes delar med sig av inför båtsäsongen.

Nyhetsbild

Ansvaret blir tydligare i nya sjötrafiklagen – bra, tycker medlemmar i skepparklubben

Då den nya sjötrafiklagen träder i kraft gäller bland annat nya skyldigheter för båtens befälhavare.

Nyhetsbild

Snart gäller en ny vägtrafiklag – gula linjer försvinner och nya trafikmärken dyker upp

De gula spärrlinjerna blir vita och nya trafikmärken dyker upp längs vägrenen. Det är några av många förändringar då den nya vägtrafiklagen träder i kraft om knappt två veckor.

Nyhetsbild

Ny tavla ska guida turisterna rätt – "Nu är det bara att invänta kritiken"

Hädanefter behöver turisterna inte längre bli förbryllade över var djurparken i Öjskogsparken är. På måndagen byttes den gamla infotavlan på kyrkbacken ut mot en ny.

Nyhetsbild

Biblioteken lånar ut igen – "Det måste kännas tryggt för personal och besökare"

Efter nästan två månader coronastängt är det återigen möjligt att låna böcker på biblioteken i regionen. Man kan hämta reserverade böcker.

Nyhetsbild

Snart får rektor Göran satsa på ännu mer idrott: "Det bästa av allt är alla elever jag träffat"

Kanske försöker han lära sig att spela gitarr. Kanske gör han comeback som fotbollstränare. Pensioneringen närmar sig – snart har Närpes högstadieskolas klocka ringt ut en sista gång för rektor Göran Småros.

Nyhetsbild

Hjälper företagare – Närpes ger 50 procent rabatt på hyran

Företag som hyr lokaler av Närpes stad får hyreslättnader i fyra månaders tid med anledning av coronaepidemin. Ett företag tackar däremot nej till erbjudandet: "Det här är vårt sätt att visa att vi vill vara en god samhällsmedborgare".

Nyhetsbild

Krögaren Ann-Christine Grönholm: Det är bara att göra det bästa av situationen

I juni får restaurangerna öppna igen. Det är ett välkommet beslut även om mycket är oklart fortfarande, säger krögaren Ann-Christine Grönholm i Närpes.

Nyhetsbild

En körde 144 kilometer i timmen – en annan påverkad

En bilförare hade lite väl tung fot på gasen längs riksåttan i Närpes på söndag kväll.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet