Linn Övergaard

linn.overgaard@sydin.fi

Nyhetsbild

Vasa stad och Vasa företagare intensifierar samarbetet – arbetsgrupp ska främja företagandet

Vasa stad vill intensifiera samarbetet med både små och stora företagare i regionen. Målet är att vara Finlands mest företagarvänliga stad.

Nyhetsbild

Många slarvade med bältet vid trafikövervakning – närmare 100 förare stannade inte vid övergångsställe

Vid den riksomfattande övervakningen som utfördes förra veckan påträffade polisen en stor mängd trafikanter som hade glömt vilka regler som gäller vid övergångsställen. Dessutom ertappades flera personer utan säkerhetsbälte samt bilister som använde mobiltelefon utan handsfree-enhet.

Nyhetsbild

Hoppa på bussen gratis i Vasa och Korsholm på fredag

På lördag firas den internationella bilfria dagen men redan på fredag tjuvstartar busstrafiken i Vasa och Korsholm firandet. Samtliga busslinjer är då gratis för passagerarna.

Nyhetsbild

Enkät ska utveckla servicen för barn, unga och familjer i Österbotten

Hur fungerar servicen för barn, unga och familjer i Österbotten? Det ska en ny enkät från Österbottens förbund kartlägga. – Enkäten ger invånarna möjlighet att berätta vad som fungerar och vad som inte fungerar, säger Riku Niemistö.

Nyhetsbild

Ulf Nylund befinner sig på semester i Hongkong – supertyfonen Mangkhut kan stoppa hemresan

UPPDATERAD Vasa Andelsbanks vd Ulf Nylund befinner sig just nu i ett soligt och varmt Hongkong. – Här är lugnt och att en supertyfon skulle vara på väg i helgen märks inte av, säger Nylund. Däremot är Nylund orolig för att söndagens hemresa ställs in när tyfonvindarna sveper in över staden.

Nyhetsbild

Två till sjukhus efter kollision i Grönvik

UPPDATERAD 13.16 Tre personbilar var inblandade i en krock på Alskatvägen i Grönvik på fredag förmiddag. Två personer fördes med ambulans till Vasa centralsjukhus men inga allvarliga personskador inträffade.

Nyhetsbild

Fågelberget får lunchrestaurang – "Många har frågat när vi ska satsa i området"

KORSHOLM Nästa vecka slår Foodz Corner upp dörrarna på Fågelberget. – Det har redan länge funnits en efterfrågan på en lunchrestaurang i det här området, säger ägaren Sofia Kitinoja som sedan tidigare har Foodz Corner i Stenhaga.

Nyhetsbild

Nygrundad djurrättsförening samlas i Vasa – vill sprida information om pälsnäringen

VASA Ett tiotal djurrättsaktivister samlas på gågatan Vasa på lördag för att uppmärksamma pälsnäringen i Finland. Det är den nygrundade föreningen Finland Fur Animal Save som står bakom initiativet. – Det är inte fråga om någon manifestation eller demonstration, vi vill helt enkelt informera allmänheten om vår verksamhet och sprida vårt budskap, säger Niina Kuorikoski.

Frida Lönnbäck ny kretsordförande för Svensk Ungdom i Österbotten

Jakobstadsbördiga Frida Lönnbäck har valts till ny ordförande för Svensk Ungdom i Österbotten.

Nyhetsbild

Pizzeria donerade 25 pizzor till förmån för mindre bemedlade

VASA Vad gör man med 25 överloppspizzor? Jo, man donerar dem till någon som inte har råd att njuta av pizza i vardagen. Så tänkte gänget på O Sole Mio när det var dags att ta nya foton av hela pizzamenyn. Efter att ha frågat runt på Facebook blev det slutligen krafterna bakom föreningen Vaasan Lähimmäisyhdistys som fick hämta nybakade pizzor på onsdagen och leverera dem till mindre bemedlade familjer i Vasa.

Nyhetsbild

Inställda flygresor från Vasa till Teneriffa påverkar också direktresorna till Gran Canaria

Efter att researrangören TUI ställt in semesterflygen mellan Vasa och Teneriffa påverkas nu tidtabellen för resenärer som bokat en direktresa mellan Vasa och Gran Canaria. Höstens avgångar från Vasa har planerats om och sker ett par dagar tidigare än vad som var tänkt.

Nyhetsbild

Jakobstadsbördiga Dan Isaksson bor och arbetar i North Carolina: "Ser ut att bli ett rejält oväder"

Dan Isaksson bor med sin familj i Durham, North Carolina, drygt två och en halv timmes bilväg från den amerikanska östkusten där orkanen Florence väntas slå till på torsdag. Isaksson som just nu befinner sig i Danmark hoppas att Florence inte ställer till det för hans hemresa.

Nyhetsbild

TUI har inhiberat resor från Vasa till Teneriffa – resenärer erbjuds alternativa rutter

VASA Researrangören TUI har ställt in samtliga semesterflyg från Vasa till Teneriffa i vinter. Resenärer uppmanas i stället flyga från Tammerfors eller Uleåborg med en personrabatt som kompensation. Orsaken uppges vara för liten efterfrågan på resorna.

Nyhetsbild

Nya röster ska höras i Vasa ungdomsfullmäktige – nu inleds jakten på kandidater

VASA I november ordnas ungdomsfullmäktigeval i Vasa. Alla unga Vasabor i åldern 13–20 får avge sin röst i valet och från och med nästa vecka går det att anmäla kandidater.

Nyhetsbild

Vasa prisas för satsning på sommarjobb för unga med specialbehov

VASA Stödföreningen Vamlas för barn och unga med funktionsnedsättning har beviljat Vasa stad ett hedersomnämnande för sysselsättningen av ungdomar med funktionsnedsättning och specialbehov. Hedersomnämnandet är ett tack för en lyckad satsning på sommarjobb för ungdomar med specialbehov.

Nyhetsbild

Körkortslös förare stoppades två gånger under samma dag – sjunde gången inom ett år mannen stoppats av polis

VASA/KORSHOLM En 26-årig man från Laihela stoppades två gånger av polisen i tisdags. Det är nu totalt sju gånger inom ett år som mannen stoppats av polisen efter kört bil utan ett giltigt körkort.

Amfetaminpåverkad förare stoppad i Vasa centrum

VASA En 23-årig Vasabo misstänks bland annat för rattfylleri och framförande av fortskaffningsmedel utan behörighet efter att ha stoppats av polisen på Skolhusgatan.

Nyhetsbild

Flygutbudet i Vasa marknadsförs i Seinäjoki

SEINÄJOKI Under hösten görs en marknadsföringskampanj om Vasa flygplats omfattande flygutbud och målgruppen är invånarna i Seinäjoki och närområdet.

Nyhetsbild

Klart: Vanda får domstolsmyndighet

Justitieminister Antti Häkkänen har beslutat att domstolsmyndigheten som inleder sin verksamhet i början av 2020 ska placeras i Vanda. Vasa var ett av förslagen på placeringsorter.

Bilbrand i Kurikka – polisen ber om tips

KURIKKA Natten till söndag brann en personbil och en släpvagn i centrum av Kurikka. Polisen ber nu allmänheten om tips om var bilen kan ha rört sig innan den totalförstördes i branden.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet