Lilian Hellström

lilian.hellstrom@sydin.fi

Kraft nära seger mot Kronan – trots underläge med fyra mål i andra perioden

ISHOCKEY Kraft satte press på Kronan i sista perioden – men Kronobylaget höll ut och kunde ta hem segern från Närpes.

Nyhetsbild

Ligamästarnas målvakt storspelade – Sport åkte på förlust

ISHOCKEY Joona Voutilainen i HPK:s mål stod för en stark insats mot Sport. Med en räddningsprocent på 96,43 såg han till att alla tre poäng stannade hos de regerande ligamästarna.

Nyhetsbild

Vasa IFK blir fjärde – siktar på mer poäng än förra året

FOTBOLL Vasa IFK kontrollerade spelet helt mot TuWe, men målen började rulla in först i andra halvlek. Om laget också vinner den sista matchen har de fler poäng än förra året – och det är målet.

Nyhetsbild

Lövdal låg tvåa i hinderbane-VM några kilometer – blev slutligen utan placering

HINDERBANELOPP Victor Lövdal låg hack i häl på den flerfaldige världsmästaren Jonathan Albon i några kilometer – innan misstagen blev för många. Joakim Träskelin hade inte återhämtat sig från fredagen och blev också av med armbandet.

Nyhetsbild

Degradering för FC Sport eller GBK – allt avgörs i sista matchen

FOTBOLL Det blev en ordentlig förlust för FC Sport i säsongens nästsista match. Men eftersom GBK förlorade med lika stora siffror lever drömmen om fortsatt division 1-spel fortfarande.

Nyhetsbild

FC Sport vill ha revansch i futsalligan – siktar på medalj

FUTSAL Med större trupp, mer erfarenhet och tuffare konkurrens siktar FC Sport på revansch från förra säsongen och på medalj i futsalligan.

Nyhetsbild

Erholtz var överallt när Sport A vann på staffar

ISHOCKEY Att representationslagets Eemil Erholtz och Santeri Haarala hittar tillbaka till matchform med A-juniorerna är något laget drar stor nytta av. Mot Ilves kom Erholtz att vara matchavgörande.

Nyhetsbild

Träskelin fick ge bort armbandet i hinderbane-VM: "Dödade armarna totalt"

HINDERBANELOPP Joakim Träskelins huvuddistans i VM var dagens trekilometerslopp med 24 hinder. Halva vägen gick det bra, men sedan kom ett obekant hinder som förstörde hans tävling.

Nyhetsbild

Österbottningar med i hinderbane-VM: "Räknar med att vara högt upp"

HINDERBANELÖPNING Säsongens viktigaste hinderbanelopp väntar i helgen – VM. För Victor Lövdal är deltagandet ett frågetecken, medan Joakim Träskelins form är ett utropstecken – han är redo för alla tre distanser.

Nyhetsbild

Nya ansikten i båda målen när Sport tar sig an KalPa

ISHOCKEY Sports nyförvärv får testa vingarna direkt mot KalPa i kväll. Gästerna har en målvakt som lånats ut till KalPa efter flera säsonger på annat håll.

Nyhetsbild

Sällström hade tänkt vänta med rekord till 100 – "Fick för bra passningar"

FOTBOLL Linda Sällström skrev fotbollshistoria på Elisastadion och Ria Öling gjorde mål inför hemmapubliken när Albanien fick storstryk i EM-kvalet.

Nyhetsbild

Finland möter Albanien på Elisastadion – se laguppställningen

FOTBOLL Anna Signeul gör några förändringar i startelvan från förra mötet mot Albanien för en månad sedan. Största förändringen är, som tidigare känt, att Adelina Engman saknas på grund av skada.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Rensa kalendern, EM-kval på Elisastadion kallar – i kväll

Finlands bästa fotbollsspelare, fyra österbottningar i truppen, 15 år sedan senaste EM-kval i Vasa ... Finns det någon orsak att inte vara på plats på Elisastadion då Finland möter Albanien i kväll klockan 19?

Nyhetsbild

EM-kvaltåget stannar i Vasa – förbundskaptenen: Vi ska tvinga dem att göra misstag

FOTBOLL Albanien ligger 78:e på världsrankningen, Finland 30:e. Det säger lite om hur slutresultatet borde se ut efter kvällens EM-kvalmatch i Vasa.

Nyhetsbild

GBK-fostrade Nyman hoppas på fler landslagsminuter: "Konkurrensen är jättehög"

FOTBOLL Karlebybördiga Linda Nyman har inte spelat någon match i hemknutarna på många år. Hon hoppas på att få matchminuter med landslaget då Finland möter Albanien på Elisastadion i Vasa i kväll.

Nyhetsbild

Vöråbördige Peder Ohlis cyklade 1200 kilometer på 88 timmar: "Sov i ett dygn efteråt"

CYKLING Peder Ohlis gillar att cykla – ju längre desto bättre. I augusti deltog han i cykelloppet Paris – Brest – Paris. Nu är målsättningen ännu längre lopp som Ruska och Sverigetempot som mäter över 2000 kilometer.

Nyhetsbild

Ny målvakt klar för Sport – Järvinen lämnar klubben

ISHOCKEY Efter fyra säsonger meddelar Sport att Mika Järvinen får tacka för sig. I stället är det en reslig kille med lång erfarenhet av spel i Finland och utomlands som ansluter till klubben.

Nyhetsbild

Ria Öling från Vasa glad att få spela på hemmaplan – drömmer om att ta Finland till EM

FOTBOLL Det är fyra år sedan Ria Öling senast spelade en match i Vasa. Nu är hon tillbaka i hemstaden då damlandslaget spelar EM-kval på Elisastadion på tisdag.

Nyhetsbild

Två av tre misslyckades totalt – Etelätalo enda finländaren i spjutfinal

FRIIDROTTS-VM Det blev ett chockartat spjutkval där många av de stora förhandsfavoriterna misslyckades totalt. Lassi Etelätalo var den finländare som med hjärtat i halsgropen kvalificerade sig för söndagens final.

Nyhetsbild

Heidi Kackur var med senast det spelades EM-kval i Vasa: "En fantastisk period i finländsk damfotboll"

FOTBOLL Det har gått femton år sedan Vöråbördige Heidi Kackur gjorde kvitteringsmålet och fastställde slutresultatet 1–1 mot Sverige i Sandviken. "Jag är lyckligt lottad som fick vara med under den tiden", säger hon.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet