Karin Sundström

karin.sundstrom@vbl.fi

Nyhetsbild

Mikrobryggerier samarbetar kring transporter och marknadsföring – nästa projekt kan vara jäst

Yrkeshögskolan Novia ledde ett projekt som förde samman tolv mikrobryggerier i Kvarkenområdet. Samarbetet resulterade i ett gemensamt varumärke och planer på nya projekt.

Nyhetsbild

Gros och Akademiska bokhandeln inleder samarbete och öppnar nytt i Vasa

VASA I mars flyttar Gros bokhandel och Akademiska Bokhandeln in under samma tak i hörnet av Vasaesplanaden och Handelsesplanaden i Vasa. Avtalet gäller inledningsvis under en tvåårsperiod.

Nyhetsbild

Fingrid sålde del av elbörsbolaget Nord Pool Holding till Euronext

I december ingick Fingrid och de övriga ägarna i Nord Pool Holding ett avtal om att sälja 66 procent aktierna i elbörsbolaget till Euronext. Nu är affären slutförd.

Nyhetsbild

Planeringssektionen tog ställning till plan för nytt katthus i Vasa

VASA Stadsstyrelsens planeringssektion godkänner planerna för ett nytt katthus i Vasa. Men det är ännu inte helt klart att de hemlösa djuren får flytta.

Nyhetsbild

1000 liter brännolja stals från Pörteborg – "Påfyllnadsröret hade slagits sönder"

PÖRTOM Pörteborgs ägare Glenn Björkqvist gjorde en otrevlig upptäckt på tisdagen. Någon har stulit över 1000 liter brännolja ur cisternen på servicestationens gårdsplan.

Nyhetsbild

Wasa Express försenad på grund av kortslutning i elcentral

UPPDATERAD 22:52

Wasaline meddelar att kvällens avgång med Wasa Express från Vasa är försenad på grund av ett tekniskt fel. Problemet var en kortslutning i en elcentral.

 

Nyhetsbild

Stridsflyg testas – Eurofighter är den första plantypen som provflygs

VIDEO: Finlands ska köpa nya stridsflygplan för upp till 10 miljarder euro. Fem olika stridsflygplanstyper ska testas innan den mest lämpliga modellen ersätter dagens Hornet F/A-plan.

Nyhetsbild

Österbottning tvättade pengar åt internationella skurkar – polisen har rett ut härvan

Enheten för utredning av ekonomiska brott vid Polisinrättningen i Österbotten har fått klart en förundersökning som gäller penningtvätt av flera miljoner euro. Vinningen man har fått tillbaka är cirka 3,5 miljoner.

Nyhetsbild

Tekniskt problem gjorde att koldamm började brinna – släckningsarbete på krångligt ställe

VASA På tisdagsmorgonen började koldamm brinna på tredje våningen i Vaskiluodon Voimas kraftverk i Vasklot i Vasa. Det var ett tekniskt problem som gjorde att koldammet kom i kontakt med heta ytor och antändes.

Nyhetsbild

Staten lovar snabbare ersättningar då varg dödar hundar och husdjur

Från början av 2020 ska det gå snabbare att få pengar på kontot som ersättning för skador som stora rovdjur orsakar på hundar, husdjur och lösöre.

Nyhetsbild

Julfirandet har börjat – god stämning trots tunt snötäcke

BILDSPEL I butikerna är det trångt och på vägarna är trafiken livlig. Men ändå börjar julstämningen infinna sig. Se bilder från när och fjärran!

Nyhetsbild

Isen är 10–25 centimeter tjock i Bottenviken – isbrytaren Otso rycker ut

Trafikledsverket Väylä har nu skickat vinterns första isbrytare till Bottenviken. Isbrytaren Otso börjar assistera fartyg den 15 december.

Nyhetsbild

Räddningsverket ryckte ut då rök vällde in i hus – ingen människa skadades

Då rök började välla in via skarven mellan väggen och listen, ringde invånarna till brandkåren för att få hjälp. Sju enheter ryckte ut till huset i Kållby.

Nyhetsbild

No-Harm Center var fel – Utvecklingscentret för klient- och patientsäkerhet är rätt

VASA Riksdagens justitieombudsman (JO) Petri Jääskeläinen har tagit ställning till namnet på det center för patientsäkerhet som grundats vid Vasa centralsjukhus.

Nyhetsbild

Markägare vill ha ny by i Jungsund – 41 anmärkningar på strandplan i Björkö-Replot

KORSHOLM Samhällsbyggnadsnämnden i Korsholm hade ett sällsynt långt möte på onsdagskvällen. Det var främst ändringar i Björkö–Replot stranddelgeneralplan och en begäran om detaljplanering av en fastighet i Södra Jungsund som väckte diskussion.

Nyhetsbild

Polisen håller koll på lulliga julfestfirare – låt bilen stå

Polisen genomför nu för andra gången en 24 timmars övervakning av rattfyllerister. Razzian börjar klockan 14 på fredag och avslutas på lördag samma tid.

Nyhetsbild

Korsholm valde ny fastighetschef bland nio behöriga sökande

Samhällsbyggnadsnämnden i Korsholm hade nio sökande att välja mellan när en ny fastighetschef skulle utses. Valet gjordes efter diskussion på onsdagskvällens möte.

Nyhetsbild

Svevar vill bli kyrkoherde i Replot församling

REPLOT Kyrkoherdetjänsten i Replots församling har inom utsatt tid sökts av tf kyrkoherden i Replots församling Camilla Svevar.

Nyhetsbild

Oenigt om Matti Nykänens minnesmärke – "Suksess" fick flest röster av allmänheten

Skidlegenden Matti Nykänen ska få ett minnesmärke i Jyväskylä. Nu har allmänheten valt mellan sex olika designers förslag. "Suksess" fick flest röster, men stadens representanter har annan åsikt.

Nyhetsbild

Helt ny förhandlingslösning för de 700 paketsorterarna – beslut kommer i dag

Senast i dag klockan 10 ska PAU och Palta meddela om de godkänner det förhandlingsresultat som nåddes på tisdagskvällen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet