Karin Sundström

karin.sundstrom@sydin.fi

Nyhetsbild

Kalle's Inn lockar små grupper från Finland – coronan svepte bort de internationella bokningarna

KORSHOLM Freddi Skott hade stora planer på att bygga ut övernattningskapaciteten på Kalle's Inn i Klobbskat. En del finansiärer var också intresserade av projektet. Men så kom coronan.

Nyhetsbild

Allt fler kör som dårar – Polisen i Österbotten ökar sin övervakning

Polisen i Österbotten har noterat att vansinneskörning – ofta med olagliga fordon – har ökat överallt på polisinrättningens område.

Nyhetsbild

829 av Vasa Elnäts kunder är fortfarande utan el

En vecka efter att stormen Aila drog fram över Österbotten, saknar hundratals sommarstugor fortfarande el. Både Vasa Elnät och Herrfors arbetar med ledningarna.

Nyhetsbild

Bystedt vill att kommunen satsar 60.000 euro på att måla husfasader i Vörå

VÖRÅ Kommunstyrelsens ordförande Rainer Bystedt har lämnat in ett invånarinitiativ om att kommunen borde måla tre av sina hus, för att på det viset göra Vörå centrum mer tilltalande.

Nyhetsbild

Spaning från luften gör det snabbare att hitta problem med elledningarna

Vasa Elnät anlitar en helikopter för att kontrollera elledningarna. På det här viset hittas de fallna träden snabbare. 3040 av bolagets kunder var fortfarande utan el klockan 15.14 på fredagen.

Nyhetsbild

Agilityhallen i Kvevlax säckade ihop i ovädret – "Vi försöker rädda ena ändan"

KVEVLAX Agilityhallen på Lakörsvägen en bit från uf-lokalen i Kvevlax säckade ihop under nattens oväder. Men den ena ändan ska förhoppningsvis kunna räddas.

Nyhetsbild

En anställd på Vasa centralsjukhus testade positivt för coronaviruset

VASA I onsdags konstaterades att en person som gjorde sin praktik på Vasa centralsjukhus drabbats av coronaviruset. Nu har snabbtest visat att en i personalen också smittats.

Nyhetsbild

På lördag nästa vecka är svenskar välkomna till Finland igen

Finlands regering har förhandlat länge och väl och äntligen kommit fram till nya regler för inresor. På lördag den 19 september får svenska medborgare åter komma till Finland.

Nyhetsbild

Omkörningsfiler och vägbygge i Ytterjeppo med bland landets viktigaste vägprojekt

Finlands handelskammare vill ha en planskild korsning i Ytterjeppo, flera omkörningsfiler, en ny väg till Vasa hamn och dubbel räls till Karleby hamn.

Nyhetsbild

De finska sångtexternas gigant Vexi Salmi dog på tisdagen – blev 77 år

Veikko "Vexi" Salmi dog på tisdagsmorgonen på hospicehemmet Terho i Helsingfors. Han var en mångsidig och produktiv sångtextförfattare som i decennier samarbetade med Finlands mest kända artister.

Nyhetsbild

Korsholm vill veta om invånarna vill betala för bro mellan Böle och Smedsby

KORSHOLM Korsholms kommun vill veta vilka vad invånarna tycker om tanken på en eventuell bro som skulle förena de nya bostadsområdena i Böle och Svedjemarksvägen med Smedsby centrum.

Nyhetsbild

Vörå kommun ska skära i utgifterna men slipper permitteringar

VÖRÅ Representanter för Vörå kommun och kommunens anställda har förhandlat om sparåtgärder. Nu ser det ut som om inga permitteringar behövs.

Nyhetsbild

Vörå kommun ska upphandla skolskjutsarna

VÖRÅ Oravais Trafik och Norrgårds busstrafik har skjutsat elever från Oravais och Maxmo till Vörå, i samband med bolagens reguljära trafik. Men nu kommer kommunen att upphandla skolskjutsarna.

Nyhetsbild

Två grupper för nyanlända ungdomar i baracker vid Centrumskolan

ORAVAIS Nya elever har anlänt till Oravais flyktingförläggning och 23 av dem har valt finska som sitt studiespråk.

Nyhetsbild

Campuslinjen tar två månaders coronapaus – också bussar till Runsor påverkas

VASA På grund av coronaläget och distansundervisning har passagerarmängderna minskat i stadsbussarna i Vasa. Därför dras en del bussturer in under september och oktober.

Nyhetsbild

Två personer har åtal att vänta för radhusbranden i Kurikka

Den 27 april brann ett radhus i Kurikka. Polisundersökningen visade att någon med avsikt hade tänt eld på byggnaden. Nu har två personer åtal att vänta.

Nyhetsbild

En person häktad för koppleri – massagesalong var också bordell

Polisen misstänker att en utländsk person, bosatt i Österbotten, har gjort sig skyldig till koppleri via sitt företag i massagebranschen. Under 2017–2020 fungerade företagets lokaler både som lagliga massagesalonger och illegala bordeller.

Nyhetsbild

Någon har kört bil på fotbollsplanen – "Skulle vara trevligt om de tar kontakt"

KORSHOLM Då ungdomar klottrade på Amigo i Oravais, tog de skyldiga kontakt och gottgjorde skadorna. Nu hoppas Joakim Häggblom att de som kört omkring på fotbollsplanen i Jungsund ska vara lika ansvarskännande.

Nyhetsbild

Regeringen häver alla restriktioner i höst – kanske

Den 1 oktober får hur många som helst samlas på samma ställe. Förutsättningen är att coronaläget fortsättningsvis är bra då. Nästa vecka kommer flera lättnader, men midsommar firas enligt nuvarande regler.

Nyhetsbild

Huvudförtroendeman Ralf Holmlund: Det gick som väntat men inte som jag hade önskat

VASA Samarbetsförhandlingarna på Wärtsilä slutade ungefär som Ralf Holmlund hade väntat sig. – Det är inte många som kan flytta inom huset.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet