Josefin Torrkulla

josefin.torrkulla@sydin.fi

Nyhetsbild

Vindkraftsprojekt i Malax siktar mot nya höjder – stort område utreds i Juthskogen

MALAX Juthskogen kan få vindkraftverk som är 300 meter höga. "Vi säkerställer att man kan utnyttja den senaste tekniken genom att planera lite framåt", säger projektbolagets vd Ingmar Sjöblad. Nu utreds vad som är möjligt i området.

Nyhetsbild

Kultur och mingel när Malaxdagen firades

MALAX Malaxdagen är som ett Malax i miniatyr. Här finns kultur, idrott, föreningsliv och förstås människor. Bibliteksverksamhetens 150 år i kommunen stod i fokus i år.

Nyhetsbild

Skötseln av vägrenar försenad i hela Malax

Åminnevägen är inte enda stället där hög växtlighet skymmer sikten. Vägrenarna i Malax skulle vara klippta i juli, men arbetet inleddes först på onsdagen.

Nyhetsbild

Jessica efterlyser åtgärder för oskötta vägrenar på Åminnevägen

Högt gräs och många kurvor gör Åminnevägen till en livsfara. Det anser Jessica Hemming. Hon vill veta varför inget görs åt växtligheten i dikeskanterna.

Nyhetsbild

Gamla bilder från Korsnäs får nytt liv på Facebook – "Vi får fram information om foton som ingen vetat något om"

Historia väcks till liv i Facebookgrupper där gamla fotografier delas. "Det viktigaste är att ta till vara på den information du får", säger Susanne Lagus från Hembygdsförbundet.

Nyhetsbild

Anja är orolig för vad vägarna tål – grusväg utmaning vid vindparksbyggen i Malax

MALAX Ribäcksvägen och Kråkbackvägen håller inte för den tunga trafiken till vindparksbyggena anser Anja Viklund. Det här är vägar som OX2 inte kan göra något åt. Det är statliga vägar.

Nyhetsbild

Martin i Malax fick rom på riset: "Det gick över förväntan"

MALAX Abborren och gösen hittade till de lekplatser som Martin Talvitie gjort åt dem av risknippen. "Jag gör ett nytt försök nästa år, det är helt klart", säger han.

Nyhetsbild

Bergö har hittat sätt att visa upp sig – satsar på träffsäkra sommarevenemang

Djurgaranti på vandringsleden, en festival som artisterna inte tackar nej till, en mobil danslave och en marknad där var fjärde bybo är funktionär. Var finns det här? På Bergö.

Nyhetsbild

Bergöborna kan få större färja än de hoppats på – "En otroligt bra nyhet"

En av statens två färjor kan flyttas till Bergö. Den heter Vikare och klarar 150 ton. Men först väntar tre år med samma mått som nu. Så ser detaljerna i upphandlingen ut.

Nyhetsbild

Stor vattenläcka försenar Malaxbygge – "Det får ta den tid det tar"

På en timme sprutade 30 kubikmeter vatten ut. Det som ska bli Malax nya serviceboende har fått en omfattande vattenskada.

Nyhetsbild

Nu avgörs framtidens färjor – upphandlingen av trafiken till Bergö och Eskilsö är i gång

Vem ska sköta trafiken till Bergö och Eskilsö de kommande tolv åren och med hurudana färjor? Det klarnar i höst när upphandlingen är klar.

Nyhetsbild

Sov gott hos föreningar – övernatta i uf-lokal!

I Harrström kan man övernatta i uf-lokalen, i Molpe i marthagården. Intäkterna gör att föreningarna kan hålla sina byggnader i skick.

Nyhetsbild

Strandvägen asfalteras i juli – tre kilometer för egna pengar

KORSNÄS Strandvägen mellan Molpe och Korsnäs får ny beläggning i sommar. Nu är både sträckan och tidtabellen fastslagna.

Nyhetsbild

Full fart på förnyad Korsnäsplan – "Det här är ett ställe för alla åldrar"

KORSNÄS Korsnäs satsning på centralidrottsplanen ger resultat. Korsnäs FF har satt publikrekord. Rekord lär det också bli på banorna nu när Fyren kan ordna tävlingar igen.

Nyhetsbild

Roger Bergström tar upp allaktivitetshall igen: Frågan ligger öppen

KORSNÄS Frågan om en allaktivitetshall blev aldrig slutbehandlad. Det anser Roger Bergström. Han ser möjligheter för en multimötesplats i den nya detaljplanen.

Nyhetsbild

Malax fullmäktige: Acceptabelt bokslut

MALAX Ett minus på 107.000 euro är ett godtagbart bokslut för 2018. Men med den investeringstakt som Malax håller just nu väntar kämpiga år framöver.

Nyhetsbild

Malaxbor gick för cykelväg – chans till statliga pengar finns

MALAX Det behövs en cykelväg till Åminne. Det är ingen nyhet i Malax. Invånarna vill att kommunen planerar för att ha chans till statliga pengar.

Nyhetsbild

Markus Norrback slutar vikariera – nu är han förvaltningsdirektör i Malax

MALAX I åtta månader har Markus Norrback varit vikarierande förvaltningsdirektör i Malax. På onsdagen valdes han till tjänsten.

Nyhetsbild

Malax får muralmålning – svenske konstnären Jon ska måla biblioteksgaveln

Kommungårdens biblioteksgavel är snart inte ljusbrun längre. Den ska få en muralmålning – ett konstverk som täcker stenväggen.

Nyhetsbild

Malax får två nya kvinnor på chefsposter

Cecilia Raunio blir ekonomichef och Ann-Christine Holtti personalchef.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet