Jonny Smeds

jonny.smeds@sydin.fi

Nyhetsbild

VIDEO: Unga konstnärer lyste upp novembermörkret

VASA Unga konstnärer samlades för att med lykta i hand uppmärksamma dagen för FN:s barnkonvention. Det blev även en show på Kaserntorget, dagen till ära.

Nyhetsbild

Här inträffade flest älgkollisioner i Österbotten i fjol

Antalet älgkollisioner i Finland har ökat sedan 2011, samtidigt som älgstammen vuxit. Älgolyckorna kostade samhället 62 miljoner euro år i fjol, skriver Lokaltapiola Österbotten i ett pressmeddelande.

Nyhetsbild

De leder Högskolestiftelsen i Österbotten

VASA Delegationen för Högskolestiftelsen i Österbotten valde ett bekant ansikte till styrelseordförande på sitt höstmöte.

Nyhetsbild

Studerande: Mansdagen inte så viktig – men det beror på vad som uppmärksammas

VIDEO I dag uppmärksammas den internationella mansdagen. Man ska inte vara rädd för att diskutera jämställdhet, säger studerande på Korsholms gymnasium.

Nyhetsbild

Vasa hörde Vasklotborna om planen för ön – "Fint att Vasa satsar på stadsdelen"

VASA Vasklot står inför stora förändring i framtiden. Nya bostadshus, företag och ny typ av service väntas förverkligas. De som deltog i Vasa stads informationstillfälle om delgeneralplanen verkade vara positiva. Men det finns en utmaning – trafiken.

Nyhetsbild

Strand vill se bättre tågförbindelser till och från Vasa – "Det finns stor potential"

VASA Joakim Strand och stadsdirektör Tomas Häyry träffade representater från VR:s ledningsgrupp för att diskutera hur man kan förbättra Vasas tågförbindelser. Det finns bland annat ett behov av en tidigare avgång från Helsingfors till Vasa på morgonen.

Nyhetsbild

Smedsby uf:s krogshow skojar med en verklighet – som redan är absurd

KORSHOLM I år bjuder Smedsby uf på något helt nytt när stora scenen är upptagen. Istället för en fars blir det en krogshow, med en intimare känsla, i baren på vinden.

Nyhetsbild

MTV: Vasa stad med i snusaffärer

Social och hälsovårdsministeriet menar att Vasa stad är med och driver snusaffärer, enligt MTV. Stadsdirektör Tomas Häyry säger att man måste vara realistisk.

Nyhetsbild

När Wild Cruise ställer sig på scen bjuder bandet på feelis och rock

VASA Multigenrebandet Wild Cruise består av fyra musiker som hängt ihop sedan högstadiet. När de uppträder bjuder de på en show med rökmaskin, ljusshow och framför allt en stor dos feelis.

Nyhetsbild

Gubbar besiktade den viktigaste maskinen – den egna kroppen

VASA Män besöker i allmänhet hälsovårdsstationer mer sällan än kvinnor. Men när hälsogranskningen kom till bilaffären blev det kö när hundratals kom för att "besikta sig".

Nyhetsbild

Vasabor vill ha bättre cykelleder

Om Vasaborna själva får välja på vilken esplanad de vill se cykelled eller cykelfil väljer 39 procent Vasaesplanaden.

Nyhetsbild

Grundlagsutskottets ordförande: Troligen kommer vi att diskutera språkfrågan

Annika Lapintie säger att grundlagsutskottet inom kort kommer inleda arbetet med vårdreformen. Sannolikheten är hög att utskottet diskuterar språkfrågan, säger hon.

Nyhetsbild

Ljus lyser upp minnet av drogernas offer

VASA Runt ett träd, nära Trefaldighetskyrkan, lyser ett tjugotal ljus. Anhöriga till personer som dött på grund av droger, hedrar minnet av sina nära och kära.

Nyhetsbild

Nästan lika många förhandsröster som i förra församlingsvalet

På flera ställen i Finland har kyrkan sett ett ökat antal förhandsröster. Förhandsröstningen pågår till den tionde november.

Nyhetsbild

"Det finns äldre som inte vill åka hem"

VASA Vad fungerar och vad fungerar inte och varför kostar vården så mycket i Vasa? Det var frågor som Vänsterförbundet ville ha svar på när det ordnade en diskussionskväll i Vasa fullmäktigesal.

Nyhetsbild

I dag börjar förhandsröstningen i församlingsvalet

VASA Förhandsröstningen i församlingsvalet inleds på tisdag den 6 november och avslutas lördagen den 10 november. På dessa platser går det att rösta i Vasa.

Nyhetsbild

Korsnässtyrelsen föreslår höjd inkomstsskatt

KORSNÄS Kommunens intäkter har minskat. Det är största orsaken till varför kommunstyrelsen i Korsnäs föreslår att kommunen höjer inkomstskatten.

Nyhetsbild

Lars Gästgivars om Korsholms budget för 2019: Det blir tajt

KORSHOLM Budgeten för 2019 ser ut att bli tajt i Korsholm, men kommunstyrelsen föreslår ändå att inkomstskattesatsen hålls på samma nivå som i år.

Nyhetsbild

VIDEO: Niinistö håller tal i Rewell center

VASA President Sauli Niinistö håller tal i Rewell center och Vasabladets Stig Nygård intervjuar honom efteråt. Klicka här för att komma till livesändningen.

Nyhetsbild

Sverige affärsresande sämst på artificiell intelligens – Finland ledande

Enligt en ny undersökning från SAP Concur kommer Sveriges affärsresande allra sist när det gäller kännedom och användning av artificiell intelligens bland affärsresenärer. Finland är ledande inom området.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet