Lokalt 2.5.2021

KBL: Vörå söker fler stödfamiljer

KBL Det finns många stödinsatser för familjer som Vöråborna kan dra nytta av om vardagen blir för tung eller familjepusslet är svårt att få ihop.

Lokalt 29.4.2021

KBL: Gårds Smak växer så det knakar – "Som värst under coronan hade vi sju bilar i farten"

KBL Det började med en vision om att skapa en plattform för lokala jordbrukare att nå ut till konsumenter. Nu fyra år senare har Gårds Smak levererat lokalproducerat och ekologiskt till kunder i Österbotten. Det ser inte ut som att kundbasen är mättad, tvärtom.

Lokalt 13.2.2021

Studentförening bra för att knyta kontakter: "Kontaktnät du har nytta av hela livet"

Runtom i Österbotten och resten av Svenskfinland finns det många studentföreningar. Men vad har en ny studerande för nytta av en sådan förening? Vi skickade ett frågebatteri till några studentföreningar.

Lokalt 13.2.2021

Nya studenthälsovården ger jämlik service åt alla

Vid årsskiftet trädde en ny lag om studenthälsovården i kraft. Förmånligt och likställt, säger ordföranden för en studentkår.

Lokalt 7.11.2020

VIDEO: Skrivtävlingen är avgjord – se och hör de olika bidragen

Tävlingen "Text" har avgjorts och i vårt program får ni se intervjuer med vinnaren, läsambassadören och höra ett potpurri av de många fina texter som lämnades in till tävlingen.

Lokalt 25.10.2020

KBL: Årets Vöråföretag sålde slut på sina blommor redan före midsommar

ARTIKEL FRÅN KBL Mitt ute vid landskapsgränsen i Pettersbacka reser sig stora växthus på Elina Ihamäki-Närkkis gård. Men till skillnad från sina motsvarande huskusiner i Närpes innehåller inte Ihamäki-Närkkis växthus några grönsaker.

Lokalt 22.10.2020

KBL: Thomas ser till att Oravaisborna har tillgång till ett av de bästa näten i Finland

ARTIKEL FRÅN KBL

I mitten av 1970-talet ville Oravaisborna få svensk tv till sina hem så enkelt som möjligt. Svaret på den här efterfrågan blev Oravais Centralantennandelslag (OCA). 

Lokalt 22.9.2020

KBL: Mais hjälper på arabiska – Welcome Office i Vörå får förstärkning

Welcome Office ska garantera stöd och hjälp åt de som anländer till Finland, oberoende av sin bakgrund. Vörå, som varit en av de kommuner som varit med sedan starten, har nu möjligheten att få service på finska, svenska, engelska, men även arabiska.

Lokalt 16.9.2020

KBL: Snart får du tycka till om Skidcentrum

I början av oktober är det dags för nästa informationsmöte om planeringen av skidcentrum. Projektet, som är Leader-finansierat, har fortskridit bra trots coronaepidemin.

Lokalt 15.9.2020

KBL: RSW Byggtjänst fixar allt från små förråd till industrihallar – "Expansionen har skett gradvis"

Solen gassar en varm sensommardag i Oravais. Man kan höra på avstånd en cirkelsåg som används ofta och mycket. Från en portabel högtalare spelas musik för att hålla motivationen uppe. Det är RSW byggtjänst som håller på med sitt nyaste byggnadsprojekt; ett biltak.

Lokalt 25.7.2020

Kommunbladet: Vörånejdens 4H hoppas på många säckar

FRÅN KBL Under sommaren ordnas den traditionella säckinsamlingen Rejäl handling i Vörå och runtom i landet. Trots att säckinsamlingen pågår officiellt i Vörå fram till den sista juli kan man i princip lämna in säckar ännu i augusti.

Lokalt 21.7.2020

KBL: Passion för att skruva gav Williams bil nytt liv

FRÅN KBL Det är mitten av juni, solen gassar i Maxmo och gräset växer så det knakar. Förutom på fyra ställen. Där står nämligen äkta raggarbilar i sin fulla prakt.

Lokalt 27.5.2020

KBL: Elever och lärare förväntansfulla inför skolflytt – Elliot, 8: "Det blir roligt med ny pulpet"

Skolstarten i höst blir annorlunda för eleverna som går i Koskeby och Rejpelt skolor. För då kommer de att få inleda terminen i nya Koskeby skola. Men på grund av det rådande läget har inte eleverna ännu fått bekanta sig med de nya faciliteterna.

Lokalt 5.4.2020

KBL: ”Vill bemöta alla på ett kärleksfullt sätt”

KBL Majo Engström beslöt sig för ett par år sedan att gå från sitt jobb som anställd till att starta det egna företaget Dreama Consulting. I dagens läge har hon kunder över hela Österbotten, så Riksåttan är en trogen vän i hennes arbetsliv.

Lokalt 3.4.2020

Kommunbladet: Firar tjugo år som egenföretagare: Fokus på kundbetjäning

KBL Björn Svens har nästan alltid varit egenföretagare, han var 22 år när han började.

Lokalt 2.4.2020

Med socker och salt skapar barnen konst

KBL I höstas inledde MI en kurs i grundläggande konstundervisning. Kommunbladet var en fluga på väggen vid ett tillfälle för att följa deltagarna.

Lokalt 15.2.2020

KBL: Snart står flera lägenheter klara i Vörå centrum

ARTIKEL FRÅN KBL Hamrarna svingar för fullt, sågarna går varma och bruket sätts under kaklet. Fabriken kör i hög växel på Heikius Hus för att färdigställa de fyra parhuslägenheterna som snart ska stå på Vöråvägen 28.

Lokalt 8.1.2020

KBL: Vill vara stöd för bönder

KOMMUNBLADET Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt LPA och företagshälsovården i Vörå inleder nu officiellt ett samarbete.

Sport 22.11.2019

KBL: Talkokraft till FM-tävlingarna i Vörå sökes

Artikel från Kommunbladet I månadsskiftet mellan januari och februari 2020 går FM i skidåkning av stapeln. I år står Vörå som värd och arbetet inför det stora arrangemanget har redan börjat.

Lokalt 21.11.2019

KBL: Jagande barn: “Roligt att röra sig i naturen”

Artikel från Kommunbladet En frostig novembereftermiddag går tre barn och två vuxna över ett fält i Vörå. Bland jordkullar ser man en som ser större ut. Det visar sig vara en älgkalv på åkern.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet

Läs Sydin digitalt i fyra månader för 25 €

Normalpris 47,60 €

Hämta erbjudande