Britt Sund

britt.sund@sydin.fi

Nyhetsbild

En varm tanke och och en värmande pläd väntar hemvårdsklienter i Nykarleby

NYKARLEBY Rotaryklubben hade inte en blåblek aning om coronaviruset då den i fjol drog igång en lokal hjälpinsats för att skaffa plädar till hemvårdens klienter i Nykarleby.

Nyhetsbild

Rusning till återvinningen – max tio per gång på stationsområdet

Det råder högsäsong på återvinningsstationerna – en månad tidigare än vanligt. För att förhindra smittspridning begränsar Ekorosk antalet till max tio personer åt gången på sina stationer.

Nyhetsbild

Endast 18 procent av blårävarna sålda – Saga Furs varslar hela personalen om permitteringar

Då blårävsauktionen på nätet avslutades på onsdagen hade knappt en femtedel av skinnen sålts. Till ett fortsatt olönsamt pris.

Nyhetsbild

Pensalaföräldrar fick nej på anhållan om daghem i byn

Det öppnas inte något nytt daghem i Pensala till hösten. De tio barn som ansökt om en dagisplats i Pensala till hösten får plats i daghemmet i Jeppo.

Nyhetsbild

Fem vill bli rektor efter Stefan Kula – fyra behöriga har intervjuats

NYKARLEBY Fem personer har sökt rektorstjänsten i Topeliusgymnasiet i Nykarleby som Stefan Kula lämnar till hösten för att bli pensionär.

Nyhetsbild

Prevex samarbetsförhandlar – berör hela personalen på 175 anställda

I förra veckan varslades hela personalen på Prevex i Nykarleby om permitteringar. I måndags inleddes samarbetsförhandlingarna som berör hela personalen.

Kommunförbundet föreslår helt paket av åtgärder för att stärka ekonomin

Coronakrisen förvärrar problemen i kommunernas ekonomi och det krävs därför korrigerande åtgärder säger styrelsen för Kommunförbundet.

Nyhetsbild

Direktörer i Österbotten kräver statligt stöd – tilläggsbudgeten avgörande för kommunens personal

Den tilläggsbudget och de riktlinjer som regeringen presenterar på fredag kommer att vara helt avgörande för vilka åtgärder kommunerna nästa vecka vidtar när det gäller personalen.

Nyhetsbild

Blue Fox fixar hemtransport av matvaror – "Vill hjälpa våra supportrar"

NYKARLEBY På fredag börjar spelare ur innebandyföreningen Blue Fox på talko köra hem matvaror till dem som på grund av coronaviruset inte har möjlighet att gå och handla själva.

Nyhetsbild

Saga Furs säljer pälsskinnen via nätauktion – budgivning börjar på söndag

Saga Furs tvingas nu gå in för en nätauktion i stället för att samla registrerade köpare till en normal auktion i Vanda. Redan på söndag startar budgivningen.

Nyhetsbild

Ingsva permitterar alla 130 anställda – långtidsparkerar 100 bussar

På mindre än tre veckor har bussbolaget Ingsva tappat hela sin verksamhet. Nu varslas hela personalen på 130 anställda om permitteringar.

Nyhetsbild

Förtroendemän kräver förtydligande av Nykarleby – direktiv om frånvaro utan lön väcker frågor

Sent på fredag eftermiddag meddelades personalen i Nykarleby att anställda som nu inleder utlandsresa försätts i frånvaro från arbetet 14 dagar utan lön direkt efter hemkomst.

Nyhetsbild

Nykarlebymarthor lanserar jubileumsvante – en vante att sticka själv eller köpa färdig

NYKARLEBY Nu är den klar – Nykarlebyvanten som händiga marthor med gemensamma krafter tagit fram till stadens 400-årsjubileum och som ska finnas att köpa både som färdig och i ett gör-det-själv-kit.

Nyhetsbild

Fyra nya vill bli byggnadschef i Nykarleby – nya chefen väljs i slutet av mars

Fyra nya sökande lockade tjänsten som byggnadschef i Nykarleby i den förlängda ansökningsrundan. I den första rundan sökte två personer tjänsten, varav en drog tillbaka sin ansökan.

Nyhetsbild

Pälsauktionen hålls som planerat i Vanda – bara registrerade mäklare släpps in

Den planerade pälsauktionen i Vanda kommer trots allt att hållas i Saga Furs auktionshus i Vanda med start den 1 april – men i strikt begränsad form, där endast registrerade mäklare tillåts delta.

Nyhetsbild

Saga Furs bereder nytt beslut om pälsauktionen – nya försäljningskanaler synas

Det är inte längre säkert att pälsauktionen kan hållas som planerat eller på vanligt vis i Saga Furs auktionshus i Vanda. I mitten av februari sattes 1 april som nytt startdatum för marsauktionen på grund coronaviruset.

Nyhetsbild

De öppnar Mat inn Ruoka – Nykarleby får sin femte matbutik i centrum

NYKARLEBY Yvonne Lönnqvist och Anders Blomqvist öppnar på torsdag Nykarlebys femte matbutik i centrum – i samma fastighet där Yvonne mer eller mindre föddes för 33 år sedan.

Nyhetsbild

De rullar i gång ny bilaffär i gammal fabrik – "En oas för bilentusiaster"

NYKARLEBY Om en dryg vecka, den 14 mars, slår August Strandberg och Christoffer Sirén upp dörrarna till sin splitternya bilstudio NY Cars i Nykarleby.

Nyhetsbild

Jonatan Dahlskog öppnar bilmåleri i Nykarleby: "Det är det här som är hemma"

Sedan en knapp månad är Jonatan Dahlskog i gång med sitt nya företag, måleriet Colorfix Ab. Efter mycket letande hittade han till slut en hall där han förverkligar sin dröm om ett eget bilmåleri.

Nyhetsbild

Nykarleby speedar upp för företagsetableringar – nya företagare lockas till staden

Såväl staden som privata aktörer jobbar aktivt och på bred front för att bädda för nya företag i Nykarleby. Under våren bjuder man in både företagare och investerare till småstaden.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet