Björn Nyberg

bjorn.nyberg@sydin.fi

Nyhetsbild

Kaplan Engström: ”Jag borde kanske inte vara överraskad”

Markus Engström, vars insändare har polisanmälts, poängterar att han fördömer homosexuella handlingar. Han anser inte att han stämplar människorna i sig.

Nyhetsbild

Här kan du svara på enkäten om mobbning i skolan

MOBBNING Blir du mobbad i skolan? Hur går det till? Vad känner du? Hur kan det undvikas? Berätta i vår anonyma enkät.

Nyhetsbild

Mobbningen tar nya former – berätta din egen historia

MOBBNING Mobbningen bland unga byter form, men den försvinner ingenstans. Vasabladet och Centret för livslångt lärande vill göra någonting åt den.

Nyhetsbild

Nu startar en ny seriestrip – österbottningen kommer att känna igen sig

Många har redan sett skymten av hans figurer. Nu presenterar Kim Filppula sig som serietecknare i VBL och ÖT. "Hoppas folk tycker det är roligt."

Nyhetsbild

Teknik hjälper mot ensamhet – ”Men det måste vara meningsfullt”

Känner man sig ensam löper man betydligt större risk att bli sjuk. Det är en orsak till att Folkhälsan testar en ny, enkel teknik hos äldre.

Nyhetsbild

Österbotten 2018: Oavgjort i matchen mot regeringen

ÅRSKRÖNIKA "Österbottningarna förlorade sjukhuskampen, men vann striden om Riksåttan. Det var ändå vargen som ledde till mest frustration", skriver Björn Nyberg i sin årskrönika om Österbotten.

Nyhetsbild

Björn Nyberg: Det skramlar i växeln när man måste byta spår

I juletider kunde man kanske kalla det nyandlighet. Men har det inte varit mycket sökande i år?

Nyhetsbild

Seinäjoki växer – men landskapet omkring minskar

Seinäjoki knappar in på Vasa i antal invånare. Men Södra Österbotten minskar mer än centralorten växer, och Österbotten minskar inte alls.

Nyhetsbild

Alhambra i Vasa i konkurs – restaurangen i Jakobstad berörs inte

Många nya matställen öppnar i Vasa, inte minst har flera kedjor etablerat sig. Det blev för tufft för spanska restaurangen Alhambra.

Nyhetsbild

Alhambra i konkurs – ”Hoppas någon vill fortsätta”

VASA Många nya matställen öppnar i Vasa, inte minst har flera kedjor etablerat sig. Det blev för tufft för spanska restaurangen Alhambra.

Nyhetsbild

Här är Vasas nya campusbro – kanske

Det var hög kvalitet på idétävlingen för studerande. Vinnarna i tävlingen om Vasas campusbro är arkitektstuderande från Helsingforsregionen.

Nyhetsbild

LISTA: De här husen vill Vasa sälja eller riva

VASA Vasa stad har uppdaterat sin lista över hus som kan säljas och hus som borde rivas. De största byggnaderna är på 5 000 kvadratmeter.

Nyhetsbild

Långledigt för Ollikainen inför riksdagsvalet

VÖRÅ Vörås kommundirektör Mikko Ollikainen tar till tjänstledigt utan lön för att klara av kampanjen inför riksdagsvalet.

Nyhetsbild

Vöråstyrelsen hörde flyktingcheferna – "Slutdiskuterat"

VÖRÅ Saker har hänt och av skadan blir man vis. Det säger ordförande Rainer Bystedt efter att Vöråstyrelsen diskuterat händelserna på flyktingförläggningen.

Nyhetsbild

Vasa stad gör sig av med Långskärs fiskehamn – Sundom får ge utlåtande

SUNDOM Långskärs fiskehamn i Sundom finns med på Vasa stads lista över fastigheter som ska bort. Men först vill stadsstyrelsen höra Sundomborna.

Nyhetsbild

Lägre lön blir högre vid en fusion – ”Jättestort pussel”

FUSION Ett jobb som liknar det man har nu är tryggat i tre år efter en fusion mellan Korsholm och Vasa. Och lönen kan höjas. Men ingen vågar lova att den inte sänks.

Nyhetsbild

Vasa slutar på minus i år – här är orsaken

VASA Det här året är ekonomiskt förlorat för Vasa. Det ser ut att bli ett minus på sista raden i bokslutet, och det kumulativa underskottet växer.

Nyhetsbild

Håkan Nordman: ”Illa om fusionen misslyckas nu”

VASA Håkan Nordman har skrivet en bok om sin väg. Han gör det för politikens skull. "Många tycker politik är strunt, jag ville berätta varför den är viktig."

Nyhetsbild

Lithén om fusionsavtalet: ”Vi borde ha fått något nytt”

Korsholms fullmäktigeordförande Carola Lithén är än så länge försiktig i sina kommentarer om fusionsavtalet. Men hon är inte riktigt nöjd.

Nyhetsbild

Andra har gjort det – nu funderar även Vasa på att återinföra dagvård för alla

VASA Allt fler barn mår psykiskt dåligt. Det är en orsak till att Vasafullmäktige vill utreda om det går att återinföra full subjektiv rätt till dagvård.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet