Ann-Sofie Långvik

ann-sofie.langvik@sydin.fi

Nyhetsbild

Brahegårdens revy lovar ösa ur den lokala skattkistan

Gänget bakom Brahegårdens revy har haft att ösa ur, som vanligt. Lokalsamhället har bjudit på det ena och det andra som revymakarna kunnat frossa i. Premiär för  ”Såhe ere! Elä ere” är det på fredag.

Nyhetsbild

Västra Närpes skola får stor förskolegrupp i höst

I höst börjar 97 barn på ettan i skolorna i Närpes. 88 barn är hittills inskrivna i förskolan för nästa läsår.

Skoleleverna blir färre i Kaskö

Eleverna i de båda skolorna i Kaskö blir färre nästa läsår. 

Nyhetsbild

Få förskolebarn inskrivna i Korsnäs

Antalet förstaklassare i Korsnäs nästa år blir lika många som i fjol. Korsnäs kyrkoby skola får enligt elevinskrivningen dubbelt så många elever på ettan, men Taklax och Molpe får färre nybörjare.

Nyhetsbild

Äldre på landet mår bäst

Traditionen att ta hand om var­andra är starkare på landsbygden.

Nyhetsbild

Lappfjärd växer och Härkmeri krymper

De tre svenska lågstadieskolorna i Kristinestad får 32 nybörjare när skolorna börjar i höst, den finska skolan 17.  Kristinestads skola kommer att ha flest förstaklassare av de svenska skolorna, visar uppgifterna om inskrivna elever.

Körde 131 kilometer i timmen på riksåttan i Närpes

Böter och förlorad körrätt blev följden när en bilist körde 131 kilometer i timmen längs Riksväg 8 i Kallmossen.

Nyhetsbild

Ungt revygäng i Lappfjärd bjöd på en helkväll i tv-soffan

Det var ett ungt revygäng som ställde sig på scenen i Lappfjärd då revyn "Lokal-in-tv" hade premiär på lördag kväll. Den ungdomliga entusiasmen gav föreställningen både energi och volym.

Personbil skadades i möte med lastbil på viadukten i Tjöck

En personbil fick ytliga skador i ett möte med en lastbil på viadukten på riksåttan i Tjöck på torsdag eftermiddag.

Nyhetsbild

Ronnie Grandell lär ut hur vi ska vara snälla mot oss själva

Kristinestad Att acceptera sig själv med fel och brister är viktigt för vårt välbefinnande. Men det är inte lätt. Tempot är högt. Kraven är höga. Nu om någonsin behöver vi självmedkänsla för att må bra, konstaterar arbetsplatspsykolog Ronnie Grandell.

Nyhetsbild

Ekonomiexpertens råd: Dra nytta av samhällsutvecklingen

När pappersindustrin i Finland satsade på kopieringspapper satsade de i Sverige på toalettpapper i stället. I grannlandet insåg de nämligen att det mesta som tidigare hade krävt utskrifter på papper framöver kommer att ske i den digitala världen. Hos oss tände det lite långsammare.

Kvinna fast för fortkörning utan körrätt

Kristinestad En kvinnlig bilförare fick böter och förlängt körförbud för fortkörning utan körrätt längs Riksväg 8 i Lålby vid 13-tiden på fredag eftermiddag.

Nyhetsbild

Lasse Eriksson blir pensionär - fortsätter jobba ideellt med kultur

Närpes Det brukar ta en stund när Lasse Eriksson ska ta sig till sitt arbetsrum i stadshuset på morgnarna. Han måste ju sticka in huvudet i varje dörröppning och hälsa på sina arbetskamrater.

Nyhetsbild

Kåtongdiket i Kåtnäs har blivit en turistattraktion

Närpes Dialekten, en lustig finsk brytning, kyrkstallarna, Kåtongdiket, moschakok, Öjskogsparken, medikamenterna i apoteksmuseet… Listan på upplevelser och sevärdheter i Närpes kan göras lång, konstaterade Max Jansson efter en ”superb dag” i staden.

Nyhetsbild

I Fagerö hamnshop litar de på att folk är ärliga

Närpes Folks ärlighet och tilltron till människorna väckte förtjusning hos en tysk cykelturist som hade vägarna förbi Fagerö i somras. Vivan Österberg överraskades av ett mejl från besökaren.

Nyhetsbild

Åke tränar gång och balans med ny robot på Geritrim

Kristinestad Åke Kvarngård stretar och drar. Balansroboten ser tung ut och terapihunden Sheila inser att det är hög tid att lämna sin plats på golvet i Geritrims gym när ekipaget närmar sig.

Nyhetsbild

Idrottshallen väntar på renoveringsbidrag

Idrottshallen är viktig! Bildningsavdelningen i Kaskö har efterlyst idéer för hur idrottshallen kunde förbättras på samma gång som den ska renoveras.

Nyhetsbild

Idrottshallen är viktig både för unga och äldre i Kaskö

Verksamheten är i full gång i Kaskö idrottshall redan från klockan nio på måndag morgon. Då kommer både stadens småttingar och pensionärer för att leka och träna.

Nyhetsbild

Nya hvc-läkaren trivs med havet som granne och gillar att tala svenska

Kristinestad Att få använda svenska dagligen är nytt för Saara Simelius. Hon jobbar sedan september som allmänläkare på hälsocentralen i Kristinestad.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet