Ann-Sofie Långvik

ann-sofie.langvik@sydin.fi

Nyhetsbild

Ny jobbmässa ska hjälpa sydösterbottniska företag med rekryteringen

Många företag i Sydösterbotten har ett ständigt underskott av arbetskraft och ropar efter folk. Med rekryteringsmässan "Här finns jobben" vill de visa att jobb finns att söka.

Nyhetsbild

Anders Österback: "Ingen människa har rätt att döma"

Kristinestad Om man är herde för församlingen ska man sköta om församlingen och då ska man i kärlek ta hand om alla människor, säger Anders Österback.

Nyhetsbild

Nanna Rosengård: "Man får inte säga vad som helst, inte ens i bibelns namn"

Kristinestad Jättesorgligt och tragiskt på många sätt. Det tycker Nanna Rosengård om kyrkoherdens och kaplanens uttalanden.

Nyhetsbild

Skolan bryter samarbetet med prästerna

KRISTINESTAD Lärarna vid Kristinestads svenska högstadieskola och gymnasium tar avstånd från kyrkoherde Daniel Norrbacks och kaplan Markus Engströms uttalanden om homosexualitet. Skolan vill inte längre samarbeta med dem.

Nyhetsbild

Kyrkoherde Norrback: Ledsamt om folk går ur kyrkan

Kristinestad Kyrkoherden Daniel Norrback erkänner att det var ett kraftigt språkbruk i kaplan Markus Engströms insändare. Det var onödigt tillspetsat, säger Norrback.

Nyhetsbild

Saneringsrådgivarens tips: "Det är aldrig så bråttom att man inte hinner sova på saken"

Saneringsrådgivare Harri Hietikko på Centralförbundet för de gamlas väl suckar igenkännande när jag presenterar mitt ärende. Det har blivit allt vanligare att speciellt äldre personer får påhälsning av saneringsfirmor som vill sko sig på snabba avtal.

Nyhetsbild

Skrämselmetoder fick äldre par att skriva på avtal om elsanering – i hus som ska rivas

Försäljarna ritade streckgubbar som fick elstötar då de vidrörde lamporna, allt för att övertyga paret om hur farliga elanslutningar de har.

Nyhetsbild

Försäljarna blev obekväma då de fick frågor från en som kan branschen

En granne som behärskar elbranschen är bra att ha när man får påhälsning av kringresande som vill granska elinstallationer och utföra elsaneringar för dyra pengar.

Nyhetsbild

Sotare: "Vi och brandmyndigheterna granskar brandsäkerheten, inte dörrknackarna"

Brandsäkerheten är en annan tråd som påstridiga hantverkare kan dra i för att sälja sina tjänster. Sotaren Erik Svahn har fått höra talas om många underligheter på sina hembesök.

Nyhetsbild

Över tusen har fått gratis halkskydd i Kristinestad

1 020 Kristinestadsbor har fått halkskydd sedan staden i fjol började dela ut gratis halkskydd till personer som fyllt 70 år.

Nyhetsbild

Hos familjen Söderback är Sydin nummer ett – fast tvååringen föredrar Vasabladet

Närpes Med Sydin som en del av vardagen ända sedan barndomen var det en självklarhet att Johanna Söderback i Klaresund i Närpes skulle prenumerera på tidningen även som vuxen.

Nyhetsbild

Ett positivt besked: Solveig får tillbaka en del av sina stulna smycken

Närpes

Hon blev så glad att hon knappt fann ord. Solveig Bylund har precis fått veta att polisen har hittat en del av de smycken som stals hemma hos henne fredagen efter nyår.

Nyhetsbild

Fyra gripna för intrång och stölder hos äldre

Närpes Polisen har gripit fyra personer som misstänks ligga bakom den senaste tidens stölder hos äldre personer, bland annat i Närpes och Teuva.

Nyhetsbild

Körde drogpåverkad – blev av med körkortet

Närpes En Närpesbo i 40-årsåldern blev av med körkortet för att han kört bil under påverkan av cannabis.

Nyhetsbild

Gav aldrig något förslag: "Skulle lägga ansvaret på flickorna"

I Närpes skulle vård- och omsorgsnämndens ordförande Johanna Borg lämna in en motion om gratis preventivmedel för unga också i Närpes, men ärendet kom inte så långt.

Nyhetsbild

Kunderna irriterade över långa köer till skattekontoret

Bedrövligt, för lite personal, skrattretande, vi måste skriva och klaga. Sådana kommentarer hördes i den långa kön till skatteverkets servicekontor i Närpes på tisdagen.

Nyhetsbild

För sent förstod Solveig att hon släppt in tjuvar. "Jag började gråta när jag såg att smyckena var borta"

NÄRPES Det blev en chock för mig. Jag hade aldrig kunnat tro att något sådant kunde hända när jag har så många grannar omkring mig, säger Solveig Bylund. Hon blev nyligen bestulen på smycken när två främmande kvinnor kom för att "låna telefonen".

Nyhetsbild

Kenya blev deras längtans land – där bygger Nina och Raimo Varpula sin framtid

KRISTINESTAD Nina och Raimo Varpula tog bastukulturen till Kenya. I dag badar en hel by i deras rökbastu i byn Irongo, medan de själva knegar på i ett vintrigt Finland i väntan på pensionsdagarna, då de räknar med att flytta till Kenya mera permanent.

Nyhetsbild

Det sårbara mobilnätet

Ledare lördagen 5 januari. Vid långvarigt elavbrott är vi mer än någonsin beroende av mobilnät.

Nyhetsbild

Nu lyssnar han med hjälp av skrivplattan - hörseln försvann över en natt

KRISTINESTAD När Allan Lillbäck i Sideby förlorade hörseln för ett par år sedan skedde det plötsligt och totalt över en natt. Han lär sig att läsa på läpparna mer och mer hela tiden, men vill man förmedla ett längre budskap till honom sker det enklast med hjälp av en skrivplatta. Men den förlorade hörseln hindrar honom dock inte från att berätta. Det gör han gärna.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet