Anders Eklund

anders.eklund@sydin.fi

Nyhetsbild

"Pyromanen" i Kristinestad nu häktad för fjärde gången

Kvinnan som misstänks för bränderna i Kristinestad lyckas inte bli frisläppt trots ihärdiga försök. Orsaken är en oro för hur hon ska klara sig i samhället.

Nyhetsbild

Närpesman gav över 220.000 till Vasakvinna – som visade sig vara ekonomisk brottsling

I RÄTTEN. En 38-årig kvinna från Vasa åtalas för kreativa och rentav egendomliga ekonomiska brott. Och mitt i den värsta stormen lyckades hon få 220.000 euro av en man hon knappt kände.

Nyhetsbild

Kvinna åtalas för att ha förskingrat sin fars pengar – lyfte 25.000 i reseersättningar

I RÄTTEN. En 58-årig kvinna från Vörå åtalas för grov förskingring. Hon lyfte bland annat 25.000 euro från sin fars konto i reseersättningar som hon påstår att han var skyldig henne.

Nyhetsbild

Kvinna som antastades fick rätt – uppmanar alla som drabbas att polisanmäla

Vårvintern 2016 blir en kvinna sexuellt antastad under en promenad i Kristinestad. Nu, 18 månader senare, är ärendet avklarat. Kvinnan som ville statuera exempel är glad över domen.

Nyhetsbild

Två män döms för våldtäkt – våldtog kvinnan turvis

Österbottens tingsrätt har dömt två män till villkorligt fängelse för att turvis ha våldtagit en kvinna i maj 2015. Den ena mannen begick gärningen som ung person.

Nyhetsbild

18-åring tände eld i lägenheter – enorma skadestånd väntar

I augusti 2015 tände han eld i två lägenheter i Vasa. Han åtalas för två fall av sabotage där skadeståndskraven är 100.000 euro.

Nyhetsbild

Brutal knivman förpassas till sinnesundersökning

VASA Den 25-åriga man som är åtalad för att ha dödat sin kompis med kniv på ett brutalt sätt i Roparnäs konstateras vara skyldig till dådet. Tingsrätten förpassar honom nu till rättspsykiatrisk undersökning.

Nyhetsbild

Kvinnan som misstänks för bränderna i Kristinestad var berusad

KRISTINESTAD Den 61-åriga kvinnan som misstänkts för bränderna i Kristinestad var berusad när hon greps. Hon har nu varit häktad i en månad och vädjat att bli frisläppt. Tingsrätten omhäktade henne i onsdags.

Nyhetsbild

Husrannsakan hos drogpåverkade i trafiken blir allt vanligare

Det är inte ovanligt att polisen gör husrannsakan hemma hos en person som kört drogpåverkad i trafiken. Men en tingsrättsdom har tvingat polisen att bli försiktigare.

Nyhetsbild

Knivmannen skar halsen av sin kompis och såg honom förblöda – åberopar självförsvar

VASA Åklagaren yrkar på 10 år och 6 månaders fängelse för det brutala knivdådet i Roparnäs i våras som kostade en 38-årig mans liv. Offret avled under pågående nödsamtal.

Nyhetsbild

Den misstänkta människohandeln i Vörå går till åklagare

Det är 15 månader sedan polisutredningen kring misstänkt människohandel i Vörå inleddes. Fallet går nu till åklagaren, men på grund av en ovanlig polisåtgärd är informationen knapphändigare nu än den var i maj 2017.

Nyhetsbild

Polisen: Mannen som förolyckades bar inte flytväst

KORSNÄS Polisen utreder omständigheterna kring olyckan vid Molpegrunden som i lördags krävde en 39-årig mans liv. Det som hittills framgått är att han inte bar flytväst.

Nyhetsbild

Fallen av människohandel ökar dramatiskt

Människohandeln blir allt vanligare och tar sig mer extrema uttryck. Flyktingar på väg till Finland har till och med tvingats ge upp sina organ som vägtull. Och fallen ökar överlag.

Nyhetsbild

Kvinnan har erkänt tre bränder i Kristinestad: "Jag ville testa något nytt"

Den 61-åriga kvinna som misstänks för bränderna i Kristinestad har krävt att bli frisläppt. I stället omhäktades hon på onsdagen på grund av en uppenbar risk för återfall.

Nyhetsbild

Urologfallet i Högsta domstolen i dag – sjukvårdsdistriktet fick besvärsrätt

Vasa sjukvårdsdistrikt ger sig inte. Den uppmärksammade rättstvisten mellan sjukvårdsdistriktet och sjukhusets urolog går nu till Högsta domstolen där distriktet överraskande fått besvärsrätt. Fallet behandlas i dag onsdag.

Nyhetsbild

Baltic överklagar kvarstadsbeslut till HD

LARSMO Baltic Yachts yrkar på att HD ska förkasta kvarstadsbeslutet på två miljoner euro. Ärendet rör den mångåriga tvisten om lyxjakten Hetairos som Baltic överlät till köparen år 2011.

Nyhetsbild

Flera bilstölder i Vasa – äldre bilar i riskzonen

Över tio personbilar har varit föremål för inbrott, stöldförsök eller stöld under bara de senaste dagarna. Det handlar nästan uteslutande om äldre bilar som är enklare att stjäla.

Nyhetsbild

19-åring misshandlad med slagträ på Vasa torg

En ung man misshandlades med slagträ på torget i Vasa i lördags. Efteråt tvingade två gärningsmän honom att lyfta pengar. Orsaken? En simpel knapptryckning.

Nyhetsbild

Avdelning M1 på Gamla Vasa sjukhus är den sista hållplatsen för de osynliga

VASA Ännu på 1950-talet förespråkade vissa finländska läkare att mentalsjuka skulle dödas. I dag är vården human och nyfiken. På Gamla Vasa sjukhus försöker man lösa den uråldriga gåtan: varför är vissa psykiskt sjuka så ultravåldsamma?

Nyhetsbild

Vasabo hittades död efter månader – polisen misstänker inget brott

VASA En man i 40-årsåldern har hittats död i sin lägenhet i centrala Vasa. Enligt preliminära uppgifter är det inte fråga om brott mot liv.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet