Anders Eklund

anders.eklund@sydin.fi

Nyhetsbild

Omars mamma är osynlig – Finland vill inte ha henne och ingen vill vårda hennes cancer

För två veckor sedan tyckte Omar Abdelakher att situationen var unikt fruktansvärd. Nu trotsar den all beskrivning. Ingen vill rädda livet på hans mamma.

Nyhetsbild

Böter hotar sannfinländaren Juha Mäenpää och två tidigare chefredaktörer på Ilkka-Pohjalainen

Åklagaren yrkar på böter för ärekränkning för Sannfinländaren Juha Mäenpää. Det gäller en av Mäenpääs insändare som Ilkka och Pohjalainen publicerade i fjol. Också två ex-chefredaktörer är åtalade.

Nyhetsbild

Onecoin-bråk ledde till rättegång om Vasarestaurang

ONECOIN. Tre företagare råkade i luven på varandra om en restaurang i Vasa. En av orsakerna till grälet var den påhittade kryptovalutan Onecoin. Grälet har avgjorts i Österbottens tingsrätt.

Nyhetsbild

Lagman Allén befarar en stor konkursvåg: "De kan börja ramla in redan i vår"

Rättegångar skjuts nu fram på grund av coronaviruset. Det kommer att förlänga köerna. Dessutom är risken att en stor konkursvåg kan komma att skölja över Österbotten, och det ger mera jobb.

Nyhetsbild

Kassabiträdet Yasmina lyckades lura en bedragare: "Tricket bedragaren försökte sig på var verkligen lågt och fräckt"

VASA Möt Yasmina Limam, Vasas kanske mest kvicktänkta kassabiträde. I måndags gillrade hon en fälla åt en bedragare i butiken. Fällan slog igen med en smäll.

Nyhetsbild

Polisutredningen av den hysteriska misshandeln i Korsnäståget nästan klar

VASA Polisen har benat ut den märkliga händelsen där åtta unga pojkar gav sig på en fullvuxen man. De använde besinningslöst våld mot honom medan kompisarna applåderande såg på.

Nyhetsbild

De ser till att livet fortgår trots coronaviruset: "Men det är klart att vi tänker på det som sker"

Tisdag morgon och Finland vaknar till en ny tid. Men i ett dike i Vasa fortsätter allt som förut. Eftersom jobbet ska göras och vattnet måste flöda.

Nyhetsbild

Österbottnisk taxi-vd i rätten för att ha skinnat folk och dödsbon: "Jag såg ingen annan väg ut"

I RÄTTEN Han hade gamla skulder som han försökte göra sig av med genom att bli rik snabbt. Den här österbottniska företagaren tog expresshissen rakt ner i avgrunden och nu väntar fängelse.

Nyhetsbild

Vasabo får nästan maxstraff för livsfarligt sabotage – och enorma skulder

I RÄTTEN. Han tände eld på huset där hans minderårige son sov. Huset blev obeboeligt men sonen kunde räddas. Nu döms den 56-årige Vasabon till många års fängelse och astronomiska skadestånd.

Nyhetsbild

Rallyolyckan i Seinäjoki i rätten – kvinna fick rallybil över sig och dog ögonblickligen

Bilen slungas av vägen i en hastighet av 120 kilometer i timmen och träffar en sittande kvinna. Hon dör omedelbart. Nu åtalas fem av arrangörerna för dödsvållande.

Nyhetsbild

Kristinestadsbo som skändade utlänningar på nätet fick inte överklaga

I RÄTTEN. I tingsrätten dömdes den drygt 70-årige mannen för hets mot folkgrupp. Han erkände gärningarna men krävde att Vasa hovrätt skulle fria honom. Det gick inte riktigt enligt planerna.

Nyhetsbild

Polisen utreder grov misshandel i Korsnäståget – ett gäng unga kastade sig över en man

Ett gäng unga anföll en man och misshandlade honom grovt i Korsnäståget i Vasa på lördagen. Våldet filmades av utomstående.

Nyhetsbild

Envis hustvist avgjordes i hovrätten – ett österbottniskt dräneringsrör kan kosta tiotusentals euro

Ett enda dräneringsrör ledde till en österbottnisk hustvist som pågått i flera år. Och det blev inte bara vått i källaren. Tvisten blev en kalldusch för de inblandade.

Nyhetsbild

17-åriga Pinja har hittats välbehållen – långt hemifrån

Hon gick upp i rök under en joggingtur i centrala Kauhajoki den 4 februari och var borta i två veckor. Nu har hon hittats.

Nyhetsbild

Bilbranden i Roparnäs i helgen var anlagd – en man har erkänt

Bilen som förstördes i en brand i Roparnäs natten till söndag började inte brinna av sig själv. En man har erkänt skadegörelsen.

Nyhetsbild

Vasabo får långt fängelsestraff för grym förnedring – rättegången var hemlig

I RÄTTEN. En man från Vasa född på 1990-talet har gjort sig skyldig till ovanligt grymma brott. Han får över tre års fängelse för att ha utövat systematisk terror och grovt våld mot fyra personer.

Nyhetsbild

Skärpt straff för gevärmannen från Kristinestad – släktingen fick 200 hagel i ljumskarna

I RÄTTEN. Vasa hovrätt har höjt straffet för den man som sköt sin släkting med hagelgevär i Kristinestad för ett år sedan. Offret skadades svårt och fick bestående men.

Nyhetsbild

Vöråbor döms för miljöförstöring – dumpade och eldade upp byggavfall

I RÄTTEN. Två män från Vörå döms till böter för miljöförstöring. De dumpade en del byggnadsavfall i terrängen. Resten eldade de upp utan tillstånd.

Nyhetsbild

Närpesbo fick böter för trafikolycka med dödlig utgång – "Jag har gjort bort mig kapitalt", säger han

En krock i Närpes för snart två år sedan ledde till en äldre kvinnas död. Den åtalade mannen erkänner allt och döms för dödsvållande.

Nyhetsbild

Korsnäsbombaren är nu en fri man – gick fri efter mindre än fem år

Bilbomben i Korsnäs I december 2014 detonerade en spikfylld bomb på en kvinnas motorhuv i Korsnäs. Den skyldige mannen dömdes till nio års fängelse för mordförsök. Han gick fri efter ungefär halva tiden.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet