Anders Eklund

anders.eklund@sydin.fi

Nyhetsbild

"Pyromanen": Nästa jag minns är att jag satt i en buske och gömde mig

Tre bränder har hon erkänt. Nu påstår försvaret att den fjärde branden anlades av en copycat som hade tagit efter henne.

Nyhetsbild

Åklagaren yrkar på minst tre års fängelse för "pyromanen"

Mönstret var identiskt varje gång: När den lokala puben stängde på småtimmarna tände hon eld på hus i centrum på vägen hem.

Nyhetsbild

"Söndagspyromanen" inför rätta i dag

Rättegången mot den 61-åriga kvinnan som är åtalad för bränderna i Kristinestad äger rum i dag. Hon åtalas för sabotage.

Nyhetsbild

Hovrätten ändrar domslut – misshandel blev våldtäkt

I RÄTTEN I vintras dömdes en 37-årig man från Vasa till böter för misshandel. Nu river hovrätten upp domslutet och dömer honom i stället för våldtäkt.

Nyhetsbild

Tillgångar frysta för företagarpar i Kristinestad – misstänks för allvarliga brott

Ett företagarpar från Kristinestad misstänks för fyra grova skattebrott. Brottsmisstankarna gäller såväl paret som deras två gemensamma företag.

Nyhetsbild

Hovrätten mildrar straff för knivman

I RÄTTEN Vasabon är bara 20 år men har redan suttit i fängelse i över fyra år. Han har dödat en man och försökt döda en till efter det. Nu får han fem års fängelse, men sitter inte av hela straffet.

Nyhetsbild

Expert på människohandel: "Inte ens myndigheterna kan tolka lagen"

Människohandelsfallen blir allt fler, men de är så extremt komplicerade att polisen helst skulle låta bli att utreda dem. Dessutom är det svårt för offren att få stöd när inte ens myndigheterna kan lagen.

Nyhetsbild

Vasabo dömdes för samlag med 14-åring

VASA En man från Vasa född 1982 döms till villkorligt fängelse och skadestånd för grovt sexuellt utnyttjande av barn. Fallet uppdagades på ett väldigt ovanligt sätt.

Nyhetsbild

Djurhållare i Kristinestad misstänkt för flera brott – polisen har inte lyckats förhöra honom

Lamm som drunknat i vattenpölar. Flera tusen höns som ingen visste om. Djurhållaren misstänks nu för flera brott. Djurskyddsperson: "Jag glömmer aldrig vad jag såg på den gården."

Nyhetsbild

Vasabo busringde nödcentralen om eldsvåda - men kan inte åtalas

Larmet kom 16.30 på lördagen: Ett flervåningshus i Vasa stod i ljusan låga. Men det fanns aldrig någon brand. Ärendet utreds som falskt alarm.

Nyhetsbild

Fårfarmarens djur kan slaktas även om domen överklagas

Polisen kan avliva fårfarmarens samtliga djur, trots att domen mot honom inte ens vunnit laga kraft. Det låter galet, men det är faktiskt så. Och i princip kan det hemsöka staten senare.

Nyhetsbild

Man slocknade med cigg i handen och brände ner huset – kan kosta honom 500 000

I augusti 2015 förstördes ett flervåningshus i Brändö, Vasa. Orsaken var att en av invånarna somnade med en cigarett i handen. Det blir dyrt.

Nyhetsbild

Fårfarmaren från Korsholm får aldrig mer sköta ett djur

Fårfarmaren döms till villkorligt fängelse för grovt djurskyddsbrott. Men han döms också till djurhållningsförbud – på livstid.

Nyhetsbild

Fårfarmaren förlorade i rätten – får aldrig mer sköta djur

KORSHOLM Fårfarmaren från Korsholm som åtalades för grovt djurskyddsbrott dömdes på måndag förmiddag. Han får villkorligt fängelse. Dessutom kommer hans djur att förverkas till staten snarast.

Nyhetsbild

Några få brottsaktiva kostar samhället enorma summor – Polis: "Vi drunknar i mängdbrottsligheten"

Det finns personer i Österbotten som lever på brottslighet. De upprepar samma brott år efter år men är smarta nog att komma enkelt undan.

Nyhetsbild

"Pyromanen" i Kristinestad snart inför rätta

KRISTINESTAD Den 61-åriga kvinnan som anlade bränderna i Kristinestad i somras ställs inför rätta om knappt tre veckor.

Nyhetsbild

Vd i Korsholm bötar för bokföringsbrott – undvek näringsförbud

I RÄTTEN En 59-årig företagare från Korsholm döms till dagsböter för bokföringsbrott. Men straffet kunde ha förstört hela hans karriär.

Nyhetsbild

Vamiamannen fortfarande häktad – han ska ha hotat sin ex-fru tidigare

Den år 1969 födda mannen knivhögg sin ex-fru på Vamia den 2 oktober. Kvinnan fruktar fortfarande för sitt liv trots att mannen är häktad.

Nyhetsbild

Mysteriet med Vasakvinnan som försvann – "Flera saker stör mig i det här fallet"

I dag för ett år sedan avslutades spaningarna efter en 70-årig kvinna som försvann i Gerby. Hon har fortfarande inte hittats. Vart försvann hon?

Nyhetsbild

76-årig Vasabo förgrep sig på 10-årig släkting – men häktas inte

En 76-årig man från Vasa döms till 2 år och 6 månaders ovillkorligt fängelse för att ha sexuellt utnyttjat en 10-årig flicka. Han går ändå fri för tillfället.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet