Sport 10.7.2021

Kraft bjöd upp till kamp mot serieledaren – "Det svider att vi blev utan poäng"

FOTBOLL Serieledaren SJK Akatemia fick ingen lätt lördagskväll i Närpes. Kraft bjöd upp till kamp på Centralplan, men hade lite oflyt och gästerna tog en ny trepoängare.

Lokalt 9.7.2021

Bron har gjort sitt – staten bygger nytt i Lappfjärd

Nu ska markbottnen undersökas och terrängmätningar utföras inför en statlig investering i Lappfjärd: En ny bro ska byggas.

Lokalt 7.7.2021

Förening kräver att staten tar bort sikthinder – "Avlägsna buskarna om de ändå inte kan skötas"

Buskar, blommor och ogräs skymmer sikten för bilister i korsningsområdet vid Riksåttan i Lålby. Nu reagerar Kristinasällskapet och uppmanar NTM-centralen att avlägsna trafikfarliga sikthinder.

Lokalt 6.7.2021

Blixten slog ner och ett hus antändes – tillfälligt boende ordnas i natt

UPPDATERAD. En brand bröt ut i ett bostadshus i Perus, Kristinestad på tisdagseftermiddagen. Orsaken var ett blixtnedslag.

Lokalt 6.7.2021

Sopor spreds ut på Riksåttan efter trafikolycka – avsnittet har öppnats för trafik

NÄRPES UPPDATERAD. En trafikolycka inträffade på Riksåttan i Närpes vid 14-tiden, söder om infarten till Pjelax. Sju enheter ryckte ut. Den ena körfilen kunde öppnas för trafik igen 15.30.

Ekonomi 5.7.2021

Elbilarna på stark frammarsch – privata bygger laddstation i Tjöck

Bilparken elektrifieras i rasande takt. Då behövs även fler laddstationer. Mellan Björneborg och Vasa är det ont om stationer – men tack vare tre lokala företagare blir det nu ändring på den saken.

Lokalt 2.7.2021

Stort intresse för stolarna i stadsstyrelsen – mindre för ordförandeklubborna

En person har anmält intresse för uppdraget som styrelsens ordförande och en person för klubban i fullmäktige. Men intresset för en plats i nya stadsstyrelsen är desto större bland SFP:arna i Kristinestad.

Lokalt 2.7.2021

Riksåttan i Kristinestad och väg i Närpes med på statens nya investeringslista

Riksdagen har godkänt en nationell trafiksystemplan. Nu finns ett första förslag till statliga investeringar fram till 2029. Ett avsnitt av Riksåttan genom Sydösterbotten och en helt ny väg i Närpes finns med – men ett stort Kasköprojekt saknas.

Lokalt 1.7.2021

Klart vem som leder fullmäktige och styrelse i Närpes – "De har väljarnas förtroende"

Nu står det klart vem som blir ordförande i stadsstyrelsen och fullmäktige i Närpes.

Lokalt 1.7.2021

Historia skrivs i Kaskö – för första gången blir en kvinna styrelsens ordförande

Allt tyder på att en nybörjare i politiken blir ny ordförande i stadsstyrelsen i Kaskö. Och då skrivs historia: För första gången i stadens historia greppar en kvinna ordförandeklubban.

Lokalt 30.6.2021

Kaskö godkände bokslut med miljonunderskott – "Nu måste vi alla ta vårt ansvar"

Esa Högnäsbacka tillträdde som ny ekonomidirektör i Kaskö för två månader sedan. På onsdagen fick han presentera stadens bokslut för 2020 för de folkvalda. Ingen munter läsning – resultatet visar ett minus på en miljon euro.

Lokalt 30.6.2021

Nu klart vem som renoverar Närpes hvc – slutsumman över 5 miljoner euro

Anbudens slutsumma landade på över 5 miljoner euro när entreprenörer valdes för renoveringen och tillbyggnaden av Närpes hälsovårdscentral. Här är de entreprenörer som valdes.

Lokalt 29.6.2021

Södra Kristinestad är starkt i nya fullmäktige – "Röstläckaget" är minst i stadskärnan

Lappfjärd fick den sämsta och Perus den bästa utdelningen när man ser på antalet mandat i relation till röstberättigade. I förhållande till folkmängden är den södra regionen stark i nya Kristinestadsfullmäktige.

Lokalt 24.6.2021

Nu bestämt vem som tar över som högstadierektor i Närpes

I tisdags beslöt bildningsnämnden avsluta rekryteringen av en ny rektor till Närpes högstadieskola. Nu har en tf rektor valts för nästa läsår.

Lokalt 24.6.2021

Kristinestad valde ny ledare för ungdomsarbetet – Påverkar även fullmäktige

Kristinestad har nu valt en efterträdare till stadens mångåriga ungdomssekreterare Harriet Lindelöf-Sahl . Valet påverkar även nya fullmäktige.

Lokalt 23.6.2021

Sju från Sydösterbotten i nya Folktinget – där Samlingspartiet ökar sitt inflytande

Nu är det officiellt fastställt vilka som får plats i Folktinget. Sydösterbotten får sju representanter från tre olika partier.

Ekonomi 23.6.2021

Nya områden för vindkraft utreds – Granskar havet från Molpe till Sideby

Många vindkraftsparker har rest sig eller är under byggnad eller planering – och nu söker landskapet nya områden för vindkraft. Flera potentiella områden till havs och på land ska undersökas närmare i Sydösterbotten, bland annat i Sideby, Övermark och Pörtom.

Lokalt 23.6.2021

Kristinestad förlorade i domstol – Hävning av anställning var olaglig

Kristinestad tvingas betala höga rättegångskostnader och ersättning för förlorad inkomst till en tidigare anställd. Orsak: Hävningen av tjänsteförhållandet var lagstridigt.

Kultur 22.6.2021

Kaskö musiksommar är tillbaka – "Nu inser folk hur mycket de saknat levande musik"

I fjol skulle 250-årsminnet av Beethovens födelse ha varit tema för Kaskö musiksommar. Festivalen ställdes då in på grund av coronarestriktionerna, men är nu tillbaka – liksom Beethoven.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet

Läs Sydin digitalt i fyra månader för 25 €

Normalpris 47,60 €

Hämta erbjudande