Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

20.10.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Ungdomspjäsen "Projekt S" blev film – här kan du se den gratis

VIDEO. Vi bjuder på den perfekta höstlovsaktiviteten. Unga Scenkompaniets succépjäs "Projekt S" har blivit film – och här kan du se den helt gratis.

Nyhetsbild

Fridahemmet fick nytt liv i Villa Svea och Ivar – och fick äntligen fönstren tillbaks

Fridahemmet i Närpes har under ett och ett halvt års tid hunnit verka på tre ställen. Nu har äldreboendet bytt namn till Villa Svea och Ivar och finns numera i renoverade och nybyggda lokaliteter i vård- och servicecentret. Enhetsledaren Ann-Britt Wideroos uppskattar de stora, ljusa och fina rummen.

Nyhetsbild

Nu är det slut på trångboddheten i boendena – alla som vill får eget rum

För fem år sedan inleddes byggandet, renoveringen och tillbyggnaden av boendena i Närpes vård- och servicecenter. I höst har allt blivit klart och den sista längan har kunnat tas i bruk. Nu finns fler platser tillgängliga och alla som vill kan få ett eget rum.

Nyhetsbild

Kraft tappade var tredje åskådare när de tog steget upp till tvåan – och det syns i kassan

Publiken svek Kraft trots att laget steg från trean till tvåan. Det betyder i runda slängar att föreningen tappar ett femsiffrigt belopp jämfört med fjolåret. Corona är bara en delförklaring.

Mellan 72 och 76 procent fullvaccinerade i Sydösterbotten

Korsnäs ligger fortfarande i topp vad gäller vaccinationstäckning i Sydösterbotten. Där har tre fjärdedelar av befolkningen nu fått båda doserna. Se här andelen i våra kommuner.

Nyhetsbild

Ökat behov av extra stöd i Kristinestad – småklass behövs nu också i svensk skola

Allt fler elever behöver varje år extra stöd i Kristinestad och det handlar då om personliga assistenter. Samtidigt blir det hela tiden svårare att få personal till skolorna. Nästa år planeras en ny så kallad småklass, som blir den första på svenskt håll.

Nyhetsbild

Varg rör sig i Pjelaxtrakten – jakthundar var oroliga och ville inte ut in skogen

Att hunden svansar kring husses ben och vägrar springa iväg som den brukar på jakt, kan vara ett tecken på att vargen finns någonstans i närheten.

Nyhetsbild

Peter Sjökvist vill bli FSD:s nya ordförande – "Det här är ett steg vidare"

Peter Sjökvist från Närpes är en av två kandidater när de finlandssvenska socialdemokraterna väljer ny ordförande på söndag. Han siktar också på välfärdsområdesvalet och eventuellt på riksdagen.

Nyhetsbild

Här pålas Skarpängsvägen ut – 30 fastigheter berörs av inlösningen

På onsdagen började Österbottens lantmäteribyrå påla ut Skarpängsvägen i terrängen. Vägen korsar 30 fastigheter och tar 3 hektar odlingsmark i anspråk.

Nyhetsbild

Ulla-Maj Wideroos skickades tillbaka från operationssalen – ovaccinerade covidpatienter fick platser på intensiven

På onsdag morgon skulle Ulla-Maj Wideroos hjärtopereras i Åbo. Allt var klart för ingreppet när det blev stopp. Gå för Guds skull och vaccinera er säger hon.

Två Kraftspelare uttagna till landslagstrupp – och fler kan få chansen

Den första landslagssamlingen för U15-landslaget ordnas om ett par veckor. Två Kraftare finns med i den stora truppen.

Nyhetsbild

Vindkraftverk kollapsade i Tyskland – samma typ finns i Närpes och Malax

Turbinerna är av samma typ, men inte vindkraftverken som helhet. Därför får olyckan i Tyskland inga följder i Österbotten.

Nyhetsbild

Coronagruppen fortsatt orolig för vaccinationsgraden – "Långt från 80 procent"

Använd munskydd, ta coronatest vid symtom och vaccinera dig. Det mantrat är fortfarande coronagruppens botemedel för att stoppa epidemin i Österbotten. Nu förlängs rekommendationen med munskydd för skolelever till november.

Nyhetsbild

Så förbereder du sommarstugan för höststormar

Enligt statistik från försäkringsbolaget Fennia skadades tre gånger så många stugor till följd av naturfenomen i fjol än året innan.