Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

19.10.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Närpesborna gick man ur huse en söndag för hundra år sedan – tre invigningar samma dag blev stor folkfest

Nytt gravmonument för att hedra de stupade i inbördeskriget, minnesmärke för slaget vid Finby bro och en flagga för Närpes skyddskår. Allt det visades upp en söndag för 100 år sedan. Och folket gick man ur huse.

Nyhetsbild

Avtagande vaccinationstakt bekymrar i Närpes – nu hoppas vårddirektören att några hundra till skulle ta sin första spruta

Just nu är det ganska få invånare som inleder sin vaccinering mot covid-19 i Närpes. Att vaccinationstäckningen stampar på stället bekymrar vård- och omsorgsdirektören Jim Eriksson och ledande läkaren Mia Sandberg. De skulle gärna se att några hundra invånare till skulle ta sin första dos.

Nyhetsbild

Nu rekommenderar THL en tredje dos coronavaccin för alla över 60 och medicinska riskgrupper – "Doserna räcker bra till"

UPPDATERAD Institutet för hälsa och välfärd räknar med att det finns tillräckligt med coronavaccin för att kunna erbjuda riskgrupper en tredje vaccindos.

Kristinestadskille uttagen till landslaget

32 unga volleybollspelare valdes ut till landslagsgruppen. I samband med träning ska ungdomarna också gå i skriftskola.

Nyhetsbild

Vinterdäckssäsongen inleds – "Det lönar sig inte att skjuta upp och tänka att man ska spara på vinterdäcken"

Det är hög tid för att byta till vinterdäck, enligt Bildäcksförbundet.

Nyhetsbild

NYTT PODDAVSNITT: Intensivt coronaläge tvingar sjukhuset att ställa in operationer

LYSSNA HÄR Många covidpatienter på intensiven har tvingat Vasa centralsjukhus att skjuta upp en del operationer i slutet av förra och början av denna vecka.

Nyhetsbild

Varg rev får i Pjelax – ett var nästan uppätet, två var skadade

En eller flera vargar tog sig in i Bengt Norrbacks fårhage i Pjelax natten till söndagen. Vargen dödade ett får och rev två. Fårhagen finns mitt i byn.

Nyhetsbild

Nytt centralregister har svårt att hålla leveranstiden – fem veckors väntan på ämbetsbevis

Numera sköts folkbokföringen i bland annat de sydösterbottniska församlingarna av ett nytt, regionalt centralregister. I Närpes församling klagar medlemmar på att leveranstiden numera är lång. Det gäller till exempel för ämbetsbevis i släktutredningsform.

Nyhetsbild

Församlingssekreteraren slutade – då tvingades pastorskansliet stänga dörren två dagar i veckan

Numera är pastorskansliet vid torget i Näsby öppet endast tre förmiddagar i veckan. En orsak är att församlingssekreteraren har tackat för sig. För tillfället sköts kanslifunktionen med interna krafter.