Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

14.10.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Närpesbo överklagade dom för grovt narkotikabrott – Hovrätten ålägger honom betala över 23 000 euro

En Närpesbo som sålt och förmedlat 1 310 gram marijuana dömdes till villkorligt fängelse i tingsrätten. Mannen var missnöjd med domen. Nu har hovrätten gett sitt avgörande.

Nyhetsbild

Sen varning förvånar bilister – "Nya skyltar som syns bättre är under arbete"

Vägbommarna ur bruk, lyder varningen – på en skylt med text som inte är överdriven stor och är placerad i själva plankorsningen. Att de som ska korsa järnvägen varnas i så sent skede väcker förundran.

Nyhetsbild

Kristinestad valde planerare till det nya vardagsrummet – förmånligaste anbudet 59 000 euro

Fem anbud kom in till planeringen av Salutorget jämte omgivningar i Kristinestad. Det budgeterade anslaget räcker inte för att betala konsulten.

Nyhetsbild

Nu börjar juryns arbete med skrivtävlingen "Ung 2021" – så här många bidrag kom in

Sedan april har man fått skicka in texter till tävlingen "Ung 2021" och redan då började bidragen komma in. Om ungefär en månad koras vinnarna.

Nyhetsbild

PAM: 800 av Halpa-Hallis anställda säger nej till byte – butikskedjan redo att förhandla

På en kort tid har 800 namnunderskrifter samlats in bland Halpa-Hallis anställda. Listan har sänts till företagets högsta ledning.

Nyhetsbild

Ungdomsfullmäktiges nya ordförande gillar både musik och politik – nu hoppas han de kan börja ordna evenemang igen

Anton Åkerman, 15 år, är ny ordförande för ungdomsfullmäktige i Närpes. Och han är inte bara intresserad av politik, när andan faller på komponerar han musik för cello.

Janne Smeds: Två orsaker till Sportings mediokra säsong

Sportkolumnen. Ett sent mål i Nedervetil och lag som tackade nej till avancemang och kval. Det blev Sporting Kristinas öde till slut. Men laget kunde förstås också ha fixat serieplatsen på egen hand.

Nyhetsbild

LYSSNA: Hjärtesorger och prestationsångest – unga berättar om upplevelser i början av 2020-talet

PODCAST Ett tidsdokument över hur det är att vara ung i början av 2020-talet. Det är vad skrivtävlingen Ung 2021 och de 170 inkomna bidragen illustrerar.

Nyhetsbild

LEDARE: Nätbedragarna allt skickligare – och det är viktigt att våga anmäla

Kärleksbedragare, falska nätsidor eller personer som utger sig för att vara en vän eller bank eller myndighet och lurar till sig pengar. Nätbedrägerierna ökar – lurendrejarna blir allt skickligare.