Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

18.9.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Lettländsk dominans då Kraft öppnade med seger – ”Poängen var viktigast”

Krafts tre lettländare hade stor show då Närpeslaget inledde hockeysäsongen på bästa möjliga sätt på hemmais.

Nyhetsbild

Sporting Academy spelade genom femman på en säsong – ”Juniorerna har utvecklats”

För andra året på rad fick Sporting Kristina Academy fira avancemang. Nu är det unga laget klara för division 4.

Nyhetsbild

Aroniabär, honung, pumpa och havtornssaft – höstens skörd fyllde marknadsstånden

KORSNÄS Det var liv, rörelse och god kommers på gårdstunet vid Korsnäs hembygdsmuseum på lördagen. Höstens skörd bjöds ut och både äpplen, päron och morötter slank ner i handelsväskorna. Också barnen hittade sina favoriter.

Nyhetsbild

Fårfarmare höll rovdjursvaka i Pjelax – kräver en rimligare vargpolitik

Fårfarmare tände en eld i Pjelax på fredagskvällen i en stilla manifestation mot rovdjurspolitiken. De vill se stamvårdande jakt och bättre ersättningar.

Nyhetsbild

KOLUMN: Lantbruket tar klimatfrågan på allvar

Riksdagen. Medvetet eller i okunskap har det i viss mån skapats en bild att jordbrukarna inte skulle vilja göra något eller inte tar klimatutmaningen på tillräckligt allvar. Alla som jag träffar och som är verksamma inom jord- och skogsbrukssektorn är beredda på att ta ansvar i klimatarbetet, skriver riksdagsledamot Anders Norrback (SFP).

Nyhetsbild

Snart går en dröm i uppfyllelse för Heli och Kent – nästa sommar flyttar de in på tomten vid havet

TEMA: Hus & hem. Om allt går enligt planerna får Heli och Kent Rosenback flytta in i drömhuset på drömtomten nästa sommar. Då går flyttlassen från andra sidan stan till den havsnära tomten.

Nyhetsbild

Ytmaterial på golv och väggar är Tommys specialitet – som har fullt upp till nästa vår

TEMA: Hus & hem. Sugen på att piffa upp hemma? Det går att göra mycket på egen hand – men som oerfaren är det ändå bäst att överlåta badrumsrenoveringen till en expert. Tommy Svanström på TS golv och kakel har speciellt bråda tider just nu.

Nyhetsbild

Landskapsdirektören lägger ribban högt: "Målet är att få Kasköbanan elektrifierad"

Då Kaj Suomela räknar upp milstolpar under sina snart fem år som landskapsdirektör i Österbotten nämner han Kasköbanan. Att avvärja nedläggningshotet som vilat över banan var oerhört viktigt för regionen. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och jobba för nästa steg.