Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

14.6.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Kaskö IK flera klasser bättre än Sporting: ”Får se vad vi har på fredag"

Kaskö IK var bra medan Sporting Kristina var rent ut sagt dåliga. Då avgjordes det sydösterbottniska derbyt tidigt.

Nyhetsbild

HSS Medias podd bjuder på människonära sommarsamtal

Lägg dig i hängmattan, på bryggan eller stranden och njut av Bakom rubrikernas sommarsamtal med fyra fascinerande österbottniska profiler.

Nyhetsbild

Ulla-Maj Wideroos om det låga valdeltagandet: "Partierna borde se sig själva i spegeln"

Kommunalval. Att valdeltagandet endast ligger på 55,1 procent i hela landet bekymrar ex-riksdagsledamoten Ulla-Maj Wideroos i Närpes. Lyfter partierna fram de frågor som väljarna uppfattar som viktiga?

Nyhetsbild

Hans-Erik Lindqvist redo att ta ansvar – "Beredd tacka ja till de poster som erbjuds"

Kommunalval. Röstmagneten Hans-Erik Lindqvist i Finby vill inte gå händelserna i förväg och redan nu uttala sig om eventuella poster för egen del. Samtidigt är han medveten om att det höga röstetalet förpliktigar.

Nyhetsbild

18-åriga Nicole Sten är yngsta ledamoten: "Kom som en överraskning"

Kommunalval. 18-åriga Nicole Sten är den yngsta som blev invald i Närpes kommunfullmäktige. Hon blev även den yngsta ledamoten i hela Österbotten.

Nyhetsbild

Unga kandidater blev vinnare i Närpes – "Nu har vi verkligen chans att påverka"

Kommunalval. Närpesfullmäktiges medelålder sänks med två år jämfört med förra valet. Det förklaras med att hela 9 av 35 invalda är under 30 år. Nu har vi verkligen chans att påverka, säger några av de unga invalda som Sydin talat med.

Nyhetsbild

Sannfinländarna valets vinnare i Kaskö – ser möjligheter i samarbete med SDP

Kommunalval. Med fyra mandat fördubblade Sannfinländarna sina fullmäktigeplatser i Kaskö. Tillsammans med SDP har man nu en majoritet.

Nyhetsbild

"Tack och förlåt" – viktigaste ledorden för lång, framgångsrik politikerkarriär

Kommunalval. Sedan 1968 har Hans Ingvesgård suttit i fullmäktige, vilket torde vara finländskt rekord – När jag har så pass lång erfarenhet vet jag hur slipstenar ska dras, säger han.

Nyhetsbild

Hon är röstdrottning i Kaskö – i sitt första val

Kommunalval. En efterfrågan på nytt blod i fullmäktige kan ha hjälpt Miriam Bondén att bli invald med det högsta jämförelsetalet. Nu lockar någon av ordförandeposterna.

Nyhetsbild

SDP:s Peter Sjökvist: "Våra kandidater var nästan för jämna"

Kommunalval. Peter Sjökvist säger att SDP i Närpes den här gången inte hade marginalerna på sin sida. För att behålla sina tre mandat hade partiet behövt ytterligare ett 40-tal röster. Han säger att partiet diskuterar med SFP, men inte är intresserat av platser som saknar betydelse.

Nyhetsbild

Medelåldern steg och Kristinestad blev gråare – Patoranta bryter mönstret

Kommunalval. Medelåldern på de invalda i Kristinestad ökade från 51 år till 54. Andelen kvinnor sjönk från 41 till 33 procent. Ida-Helena Patoranta är ung och kvinna.

LEDARE: Ombytta roller efter valet i Sydösterbotten

Politiker blir ny stadsdirektör och gamla stadsdirektören blir politiker. Nu blir det ombytta roller i Närpes. Och roller byts även i andra delar av Sydösterbotten.

Nyhetsbild

Lottomiljonen från Soiles kiosk inlöst – vinnarpar kollade kupongen först efter två veckor

Nu har den miljonvinst på lotto som spelades i Kristinestad lösts in. Vinsten gick till ett par som först inte noterade att den rätta raden fanns på deras kupong.

Källberg överlägsen i Borgå

Axel Källberg är hemma i Finland och då blev det en överlägsen seger direkt.

Töjby föll på övertid

Töjby FC såg ut att knipa en poäng borta mot ÖBK i Seinäjoki på lördagen. Detta sedan Jesper Prinsén kvitterat för laget i andra halvlek.

Nyhetsbild

VIDEO: Så gick det i valet i Österbotten – valsnack med HSS Medias reportrar

Sannfinländarna gick framåt. En enpartikommun ersattes med en annan. SFP höll ställningarna. Dan Ekholm och Anna Sourander diskuterar valet tillsammans med Björn Nyberg.

Nyhetsbild

SFP fortfarande störst i Vasa – Sannfinländarna enda stora vinnarna

VASA Sannfinländarna är det enda partiet som växer i Vasafullmäktige. SFP tappar två mandat, men ser ändå valresultatet som en seger.