Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

9.5.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Närpes högstadium stängs fram till den 19 maj – tiotals i karantän

NÄRPES En person fick symtom på covid-19 i torsdags. På söndagskvällen beslöt vård- och omsorgsnämnden i Närpes att högstadiet övergår till distansundervisning.

Nyhetsbild

Österbottningarna Anton Broända och Annika Lepistö valdes in i SU-styrelsen

Frida Sigfrids blev omvald till ordförande för Svensk Ungdom, medan Veera Granroth och Nicholas Kujala blev omvalda till vice ordförande. Österbottningarna Anton Broända och Annika Lepistö valdes in i styrelsen.

Nyhetsbild

För 50 år sedan: Päruselever fick ovanlig skolkamrat – och Närpes anhållan om gymnasium togs inte upp till behandling

Ur Historiska arkivet vecka 18/1971. Sällskaplig tjäder håller elever och lärare sällskap i folkskolan i Pärus, markägare motsätter sig invallning av Järvöfjärden och byggnadsarbetena på Bottenhavets kretssjukhus klara efter fem år. Bland annat detta kunde man läsa om i Närpes Tidning och i Syd-Österbotten 4–8.5.1971.

Nyhetsbild

Smittexponering på Närpes högstadieskola – smittspårningen pågår för fullt

Arbetet med att kartlägga coronavirusexponeringen pågår, och just nu vet man inte hur många som kommer sättas i karantän.

Nyhetsbild

Pampasquiz 49: Mödrarna vilade ut – var då?

Redan på 1950-talet åkte svenskösterbottniska mödrar till Juthbacka för att vila upp sig. Vet du vad semesterhemmet hette?

Nyhetsbild

För ruggigt där ute? Här finns en värmande konsert med Désirée Saarela & Triskel

Här kan du titta på söndagens morsdagskonsert i efterhand.