Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

5.5.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Amerikanska ambassaden belönar två UF-företag från Kristinestad – "Vi är tacksamma för upplevelsen"

Minisoap UF och Hennings UF från Kristinestads högstadieskola blev toppduo i  amerikanska ambassadens tävling i entreprenörskap, som avgjordes på onsdagen.

Nyhetsbild

Nu får fler sommarstugor i Töjby kommunalt vatten – "Det är vi faktiskt glada över"

I sommar kan fler sommarstugeägare i Töjby skärgård tappa kommunalt vatten ur kranen. Närpes Vatten bygger som bäst ut vatten- och avloppsledningar där.

Nyhetsbild

Medborgarinstitutets 75-årshistorik är färdig – snart påbörjas ett nytt kapitel i nya lokaler

Närpes medborgarinstituts nya historik fick en lite annorlunda tappning jämfört med de två tidigare. Nu åtar sig vuxeninstitutet – som det heter nu för tiden – nya projekt. Dit hör flytt till nya lokalen i Näsby.

Nyhetsbild

Gästarbetare på väg till Närpes testade positivt

Närpes hälsovårdscentral fick kännedom om två fall av covid-19 på lördagen. Det rör sig om utländska gästarbetare, som testat positivt vid gränskontrollen.

Nyhetsbild

De tar över SUP-verksamheten i sommar: ”Bästa stället i stan”

Det kommer även denna sommar att finnas möjligheter för utfärder med SUP-brädor och kajaker i Kristinestad. Ett nytt företag startar upp verksamheten som ska finnas vid strandpromenaden – i närheten av turistinfon.

Nyhetsbild

Första veckan som ekonomidirektör i Kaskö – "Utmaningarna skrämmer mig inte"

Han jämför sitt uppdrag med styrmannens: han pekar ut rutterna för att undvika haveri. Men det är kaptenen, alltså beslutsfattarna, som styr, säger Kaskös nya ekonomidirektör Esa Högnäsbacka.

Markbrand i Finby på tisdag kväll

Räddningsverket ryckte ut till en markbrand i Finby på tisdag kväll.

Nyhetsbild

Vill ha allaktivitetsarena vid daghemmet – "Dags satsa på Dagsmark nu"

Den 25 år gamla rinken har gjort sitt och borde ersättas av en ny allaktivitetsarena, hoppas Dagsmarksbor. Idrottsledaren Anders Wahlberg håller med.

Nyhetsbild

Lappfjärds Potatis fick bygglov för utbyggnad

Lappfjärds Potatis i Dagsmark utvidgar industrihallen med nästan 1 000 kvadratmeter.

Nyhetsbild

Johanna Smith blir vikarierande verksamhetsledare för ÖSP

Det blir nya arbetsuppgifter för Johanna Smith från och med juni. Då hoppar hon in som vikarierande verksamhetsledare för ÖSP.