Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

4.5.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Sporting pinade Kraft i en timme – Krafttränaren: ”Vi gör ingen supermatch”

Sporting Kristina visade överraskande pigga takter i träningsderbyt mot Kraft. Men andra halvlek blev för tung och division 2-laget vann med två måls marginal.

Nyhetsbild

Man stalkade ex-fru i Kristinestad – hängde ut henne som prostituerad

Mannen kunde inte acceptera att äktenskapet tog slut. Knepen han tog till för att hämnas blev riktigt fula. Och det var inte ens första gången.

Nyhetsbild

Nu öppnar vi kandidattestet för kommunerna i svenska Österbotten – hitta din kandidat här

Vet du vem du ska rösta på i kommunalvalet? Vårt kandidattest hjälper dig hitta den kommunalvalskandidat som tycker mest som du.

Nyhetsbild

Här är namnen på kandidaterna i Kaskö – och han är den yngsta kandidaten i regionen

UPPDATERAD. Sannfinländarna i Kaskö har den yngsta kandidaten i hela Sydösterbotten, en 17-åring som fyller 18 på torsdag. SDP har kompletterat sin lista med en politisk veteran som ändå är beredd att fortsätta i politiken.

Nyhetsbild

Här är alla kandidater i Närpes – KD, SDP och SFP fick nya med på målrakan

Både Kristdemokraterna och Socialdemokraterna kunde presentera ett nytt namn när kandidatlistorna lämnades in på tisdagen. SFP hade redan tidigare meddelat om ett nytt namn. Det sammanlagda antalet kandidater i Närpes växte därmed med tre under åtta veckors tid, från 59 till 62.

Nyhetsbild

Här är alla kandidater i Kristinestad – KD siktar på två invalda

Fyra partier kunde komplettera sina kandidatlistor i Kristinestad. KD har tre nya namn, SFP två, Sannfinländarna och Samlingspartiet varsin ny. Nu ställer 65 personer upp i kommunalvalet i Kristinestad – här är alla namn.

Nyhetsbild

Här är alla kandidater i Korsnäs – ny deadline gav ingen utdelning

De var 33 kandidater för åtta veckor sedan. Samma antal gäller i dag. Möjligheten att komplettera kandidatlistorna med fler namn utnyttjades inte i Korsnäs. Här är de 33 som ställer upp i valet.

Extremt kort serie för Krafts damer

I värsta fall kan Krafts seriespel vara över på tio veckor. Detta sedan bollförbundet, på föreningarnas begäran, gjort om serieprogrammet för damtvåan.

Nyhetsbild

Antalet arbetslösa minskar mest i Närpes och Kristinestad

Antalet arbetslösa fortsatte minska i mars, jämfört med samma period för ett år sedan. Störst minskning hittar vi i Närpes och Kristinestad.

Lovande inledning av Axel i Tjeckien: "Det här bevisar att jag hänger med de bästa"

Axel Källberg ställdes mot tufft motstånd i säsongspremiären i Tjeckien. Då stod han för en lovande insats.

Nyhetsbild

Nu ska Erica äntligen få möta publik igen – och det blir på hemmaplan

Mezzosopranen Erica Back har i princip inte alls fått möjlighet att uppträda för publik under pandemin. Längtan är stor, nu ska den stillas. Nu bjuder hon in till konsert på hemmaplan, i Övermark kyrka.

Nyhetsbild

Bävern har en viktig plats i naturens kretslopp – till och med döda träd har betydelse

Bävern har en nyckelroll för naturens mångfald, samtidigt som den av många anses göra skada. En ny handlingsmodell för den europeiska bävern i Lappfjärds ådal tar hänsyn till bägge aspekterna.

Nyhetsbild

Österbottnisk trio utmanar i herrarnas division 1 – lyssna på Bakom rubrikerna här

Den österbottniska division 1-trion VPS, Jaro och KPV inleder säsongen den här veckan. Bakom rubrikerna tar en titt på läget i de österbottniska lagen inför säsongsstarten.

Nyhetsbild

Lappfjärds å är en oas för människor och djur – "Här har jag tillbringat många timmar"

Paul Hautaviita kunde tala om tjusningen med fiske tills solen går ner. Bättre avkoppling finns inte, tycker han. Oavsett om han får napp eller ej.

LEDARE: Tvivlar på att det blir bättre och billigare

Tron på regeringens vårdreform är inte stark.