Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

24.2.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Österbottniska företag ska bli hållbara – ny färdplan ger konkreta tips

Nu ska österbottniska företag börja tänka mera på hållbarhet och cirkulär ekonomi i sin verksamhet. Målet: att Österbotten är Nordens mest hållbara landskap 2030.

Nyhetsbild

Hållbarhetstänket genomsyrar allt i Linnea Strands företag – och gynnar också andra

Hållbarhet är inget nytt för företagaren Linnea Strand på Livsvinn i Närpes. Hela hennes företagsidé bygger på att minska matsvinnet. Men hållbarhetstänket genomsyrar företaget också på andra sätt.

Nyhetsbild

Vindkraft till havs behandlas igen sannolikt först efter kommunalvalet

Nästa omgång i planläggningssektionen om havsvinden väntas troligen först efter kommunalvalet. Då ska även lagstiftningen för fastighetsskatten vara utredd.

Nyhetsbild

NTM går mot nytt rekordår – nu tar ett logistikcenter form i Gottböle

NTM expanderar och bygger nu ett logistikcenter. I framtiden vill företaget få logistiken att flöda bättre, såväl till och från fabriken som på fabriksområdet. Och fjolåret ser ut att bli det bästa i företagets historia.

Nyhetsbild

Två nya coronafall i Närpes på onsdagen – betydligt färre tester har gjorts nu

På onsdagen rapporterade Närpes hälsovårdscentral om två nya coronafall. De har inte orsakat någon exponering.

Nyhetsbild

Nästa vecka inleds vaccineringen av 70-plussare – de delas troligen in i grupper för att undvika kö

I Närpes har man kommit så långt att de flesta 80-plussare som vill ha vaccin mot covid-19 har fått sin första dos. Från och med måndag kan personer över 70 år börja boka tid. Planen är att 70-plussarna ska delas upp i mindre grupper för att undvika långa bokningsköer.

Nyhetsbild

Greps efter spektakulärt inbrottsförsök i Korsnäs – döms för andra brott

Tre inbrottstjuvar grips och en stöldvåg avbryts i samband med ett inbrottsförsök i kommunhuset med bankomat i Korsnäs. De fälls inte för det brottet, däremot för en rad andra.

Nyhetsbild

Fyra nya för SFP i Närpes

Svenska folkpartiet i Närpes har nu 43 personer som bekräftat kandidatur i kommunalvalet. Fyra nya namn presenterades på onsdagen – däribland en person som tidigare varit aktiv i Kristinestadspolitiken.

Nyhetsbild

Facket om Natalja som aldrig fick fast anställning: Nio års jobb som vikarie är en lång tid

I nio års tid har närvårdare Natalja Häggblad från Övermark tjänstgjort på Lärknäs i Korsnäs utan att få fast anställning. Enligt facket är det en lång tid.

Krafts fotbollsspelare i karantän – lördagens match ställs in

Sju av spelarna i Krafts fotbollslag är i karantän. Då kan man inte spela lördagens match mot Vasa IFK.

Nyhetsbild

Ökensand på dagisgården väckte förtjusning – barnen ville veta allt om Sahara

Dagisbarnen kunde leka i äkta ökensand ute på gården i Dagsmark på tisdagen. En sandstorm i Sahara under veckoslutet blåste partiklar ända till Sydösterbotten. Sanden lade sig som en gul slöja över snön.

Nyhetsbild

Närpes gör försök få till förbättringar av vägnätet – ny grupp ska utreda möjligheterna

Det finns gott om undermåliga vägar inom Närpes stads område. I ett par motioner har skicket på de lägre statliga vägarna påtalats. Nu gör staden ett försök att få till stånd en förbättring av vägnätet.