Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

5.12.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Portar öppnades i Kristinestad: "Trevligt att gå runt och titta på julgårdarna"

Stämningen var det inget fel när sjöstadens julgårdar öppnade sina portar i Kristinestad. Glädjande många besökare rörde sig i jämna strömmar längs gatorna.

Nyhetsbild

Liten chans få med kyrkan på världsarvslista – "Nationellt bäst räcker inte"

Möjligheterna är ganska små att få med Ulrika Eleonora-kyrkan i Kristinestad på världsarvslistan. Många religiösa byggnader i Europa finns redan med och Finland föreslår inte fler sådana, säger sakkunnig på Museiverket.

Nyhetsbild

Felicia satsar nu stenhårt på skidåkningen: ”Vill vinna FSS-guld på hemmaplan”

Felicia Krook från Kalax var tillbaka med besked förra säsongen. Nu är målet att förbättra ytterligare och ta ett kliv in i landseliten.

Nyhetsbild

Maria Grundvall: Inredning för realister

Kolumn. Ett hem som alltid är välstädat liknar en själv då man klätt sig till fest: upptuperad eller onaturligt tillplattad, slipsen hårt åtdragen, strumpbyxor som får matsmältningen att avstanna, skriver Maria Grundvall i sin kolumn och tycker att hemmet måste få vara platsen där själen får välla ut fritt och ohämmat.

Nyhetsbild

KOLUMN: Oppositionen svarade inte på eget upprop

Riksdagen. Även oppositionspartierna borde inse att de stöd som erhållits genom återhämtningsfonden ger ett verkligt tillfälle för näringslivet i vår region att utveckla sin verksamhet, skriver riksdagsledamot Kim Berg (SDP)

Nyhetsbild

Oljeborrningschefen utnyttjar vinden på Buttsbacken i Tjöck – "Det räcker väl till att ladda mobilen"

Johnny Lindholm söker oljan i Nordsjön – när lusthuset på Buttsbacken ska ha lyse väljer han vinden.

Nyhetsbild

LEDARE: Viktigt att komma ihåg varför vi firar självständigheten

Betydelsefullt är det vi firar, inte i vilka former det sker.