Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

27.10.2020

En dag framåt

Straffar avgjorde när Sport förlorade mot Ässät

Sport mötte Ässät borta i en match som båda lagen kunde ha vunnit. Vid ordinarie matchslut var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde någ...

Nyhetsbild

Politiker: Bättre busshållplats behövs vid Riksåttan i Lålby

En tryggare och mer skyddad busshållplats för snabbtrafiken behövs i Lålby. Det påpekar tre SFP:are i Kristinestad i en fullmäktigemotion.

Nyhetsbild

Vattnet stiger i åarna – Dra upp båten, säger vattenresurschefen

Vattnet kan stiga överraskande snabbt om regnet forsätter. Speciellt i Sydösterbotten har vattenivån i älvarna stigit snabbt.

Nyhetsbild

Bättre skatteutfall än väntat i Kristinestad - Statens coronapengar har stor betydelse

Skatteintäkterna ser ut att bli bättre än väntat i Kristinestad. Tack vare statligt stöd har coronapandemin hittills också klarats av rätt bra. Framtida frågetecken finns dock.

Nyhetsbild

Nedskräpningen fortsätter vid insamlingskärlen

Avfallskärlen är överfulla – igen. Då ligger skräp på marken – igen. Det är synen som på tisdagen möter dem som för plast, metall och kartong till insamlingsstället i Näsby.

Nyhetsbild

Närpes fjärrvärme har väntat över ett år på besked om investeringsbidrag – "Vi kan inte vänta hur länge som helst"

Närpes fjärrvärme väntar otåligt på besked från Arbets- och näringsministeriet om bolaget får investeringsbidrag. Bidraget avgör om Närpes fjärrvärme kan satsa i framtidens bränslen.

Nyhetsbild

Överraskningsnamn på SFP:s kandidatlista i Närpes – 24 klara för val

Svenska folkpartiet i  Närpes har 24 kommunalvalskandidater klara. Bland dessa finns nya namn – men också en före detta ledande tjänsteman som vill göra comeback i stadsfullmäktige.

Nyhetsbild

Näridrottsplats planeras i Kaskö – "Nu får användarna komma med önskemål"

En näridrottsplats kunde komplettera de anläggningar som redan finns i närheten av Slussgatan i Kaskö. Det här har aktualiserats då idrottsanläggningarnas skick diskuterats i fritidssektionen.

Nyhetsbild

Dermosil går mot strömmen och flyttar sin produktion till Korsnäs – ”Vi har genomfört allt vi hade tänkt trots coronan”

Dermosil bygger nytt och anställer fler. Suvi Markko, vd för kosmetikföretaget, menar att företag som inte drabbats hårt av coronakrisen har ett ansvar att investera.

Nyhetsbild

Filial till skyddshem kan inrättas i Kaskö – "Vi kan inte sopa problemen under mattan"

Behovet av skyddshem har ökat också i Sydösterbotten. Nu finns planer på att inrätta ett så kallat distansskyddshem i Kaskö, dit personer som är utsatta för familjevåld kan söka sig. Det skulle bli en filial till skyddshemmet i Vasa.