Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

24.9.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Luftproblem i Attendos lokal i Kristinestad - "Tappar rösten och får huvudvärk"

Problem med inomhusluften finns i den lokal som vårdbolaget Attendo hyr i Bottenhavets sjukhus i Kristinestad. Symptom som förekommer är att man tappar rösten och får huvudvärk.

Nyhetsbild

För 50 år sedan rullade den första Ladan ut ur bilfabriken – "Det är en användbar bil men ingen skönhet"

I år är det femtio år sedan Lada, en av de mest ikoniska sovjetiska bilmodellerna, började rulla fram längs vägarna. Lada är en användbar bil, men ingen skönhet. Det anser Finbybon Charlie Nyberg som rattat flera sådana under åren.

Nyhetsbild

För 25 år sedan: Nu är treorna i Yttermark skola experter på lin – och i Korsnäs intog Anita Ismark kommundirektörsstolen

Ur Historiska arkivet september/1995. Roligt med lin, tycker yttermarkelever, gammaldags torgdag i Kristinestad och Närpes har fått en ishall. Bland annat detta kunde man läsa om i Syd-Österbotten 2–30.9.1995.

Nyhetsbild

Nu får Närpes en ordinarie chefsläkare

Tjänsten som ledande läkare i Närpes har varit ledigförklarad flera gånger – utan utdelning. Men den här gången fick hälsocentralen napp.

Janne Smeds: Kraft och Sporting har mycket att spela för

Sportkolumnen. Avgörandets stund är inne i fotbollstrean. Kraft och Sporting Kristina har en hel del att spela för ännu medan Kaskö IK och Korsnäs FF har sitt på det torra.

Nyhetsbild

Därför hörs inte rågranne: "Renoveringen torde inte inverka på grannarnas intresse"

Varför har inte rågrannarna hörts beträffande ett villabygge i Sideby, undrar en fastighetsägare, som även förundrar sig över att svar uteblivit. Nu förklarar byggnadsinspektören varför.

LEDARE: Rosa band stöder viktig forskning om cancer

Rosa bandet ger nu stöd för forskning om alla cancerformer.