Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

12.8.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Han leder brottsbekämpningen i Österbotten: "Ett varierande och utmanande arbete"

Sedan juni är kriminalöverkommissarie Thomas Skur chef över alla utredare inom brottsbekämpningen vid Polisinrättningen i Österbotten. Tillsammans utgör sektorn en mycket viktig del av polisens arbete.

Nyhetsbild

Full rulle för barnen i matskolan – allt från trerättersbjudning till studiebesök på schemat

Barnen hackar med stor iver lök, river morötter, skalar potatis och bryner köttfärs. Det är deltagarna i Korsnäs 4H:s matskola som jobbar på. De ska den här dagen tillreda sin egen köttfärsfrestelse till lunch.

Nyhetsbild

Robinson-Micke på besök i Kristinestad: "Vem vet hur det hade gått om jag köpt hus här?"

Med sitt vänliga bemötande gjorde den åländska kocken Michael Björklund succé i det svenska tv-programmet Robinson. På onsdagen bjöd han Kristinestadsborna på mat – och sin syn på företagsamhet.

Nyhetsbild

Efter 17 år bakom cirkelsågen ger Harry över – En av kunderna blir ny ägare

Dagsmarkbon Harry Kangas går i pension, men cirkelsågen fortsätter förädla stockar till plankor och brädor. En enkel fråga resulterade i en företagsaffär – och en annan företagare i byn tar snart över sågverksamheten.

Ledande politiker på protestlistan med skatteskulder – "Det är kärvt just nu"

Det har väckt en viss uppmärksamhet att Kristinestads nyvalda fullmäktigeordförande i sommar figurerat på den så kallade protestlistan på grund av obetalda skatter.

Nyhetsbild

Hävning av tjänsteförhållande gör ny runda till domstolen

Det blev besvär också över det nya beslutet att häva tjänsteförhållandet med den kyrkliga förvaltningschefen i Kristinestad. En ny behandling i förvaltningsdomstolen väntar.

Nyhetsbild

Han är ny juniorträningschef i Kraft: ”Den bästa lösningen”

Kraft hockey har med ljus och lykta sökt en juniorträningschef till föreningen. Nu har man hittat rätt man för uppdraget.

Noll sökande i Kristinestad - "Tvåspråkighet en utmaning"

Noll sökande dök upp då ambulerande speciallärare inom småbarnspedagogiken söktes  i Kristinestad. Avsikten var att tjänsten skulle besättas från 1 september till utgången av juli 2021.

Nyhetsbild

Här ska en ny bro byggas – "Behovet ökar

En ny bro ska byggas vid Hundholmen i Närpes. Den nuvarande bron har sett sina bästa dagar och därför behövs en ny konstruktion i synnerhet för den tunga trafiken på stamväg 67 till och från hamnen i Kaskö.