Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

5.8.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Dagverksamheten bytte namn och flyttade in i nybygge: "Det är prima!"

Nytt och spännande – men skönt att äntligen kunna ta i bruk det nya, säger både personal och brukare om nybygget dit Kårkullas dagverksamhet i Kristinestad nu flyttat in.

Uddamålsförlust för Korsnäs FF mot Sääripotku

Korsnäs FF fick till slut se sig besegrat av Sääripotku på Kokkola, Ykspihlaja på onsdagen. Matchen i division 3 herr i fotboll slutade 2–1 (2–0). ...

Nyhetsbild

Korsnäs FF i en formsvacka: ”I dag var det cirkus”

Uppdaterad. Korsnäs FF fick en dålig inledning på matchen. Då förlorade man borta mot serienykomlingen Sääripotku. KoFF:s tränare var rejält arg efter matchen.

Nyhetsbild

Hoppas på fler besök i gårdsbutikerna: "Kartan hjälper folk hitta fram"

49 österbottniska gårdsbutiker finns nu sammanställda på ny karta. Tanken är att kartan ska underlätta för kunderna att hitta fram till alla de små gårdsbutiker som finns runtom i Österbotten.

Nyhetsbild

VIDEO: Se avslutningskonserten från Vasa stadshus

Vasa stadsorkester leds av Emilia Hoving, en ung finsk talang med en stigande karriär. Vi hör verk av både Beethoven och Sibelius.

Nyhetsbild

Rekommendation om munskydd kan komma att gälla också skolbussar – "Svårt hålla avstånd i bussen"

Rekommendationen om att använda munskydd på allmänna platser och i kollektivtrafiken kan få regionala specifikationer. Eventuellt kommer den att gälla också dem som åker med skolbuss.

Nyhetsbild

Gammelbron i Finby förstärks med sprängsten

Den nybyggda bron i Finby förstärks med sprängsten. Perioder med högt vattenstånd i Närpes å har visat att de här åtgärderna måste vidtas.

Nyhetsbild

Nu är Kristinaplans banor klara: ”Hoppas på ett uppsving”

Det gick sist och slutligen snabbt då Kristinaplans banor renoverades. Nu är det fritt fram för friidrottare att sätta nya banrekord.

Nyhetsbild

Polisens statistik visar: Stor ökning av narkotikabrott i Kristinestad

Det var fler narkotikabrott och fler rattfyllerister men färre fall av misshandel och inbrott i Sydösterbotten under det första halvåret jämfört med motsvarande period i fjol.

Nyhetsbild

Det blir också språkbad när amerikanska tränarparet leder fotbollsskola

Det såg länge ut som att Sportings fotbollsskola inte skulle bli av. Men nu är den igång med engelska som inlärningsspråk.

Nyhetsbild

Närpes nya stadsdirektör får högre lön än sin företrädare

I mitten av augusti tillträder Mikaela Björklund som ny stadsdirektör i Närpes. Hon får betydligt högre lön än sin föregångare på posten.

Säkrade plats i FM efter säsongens bästa lopp

Krafts sprinter är nu så gott som klar för en start på 100 meter i seniorernas FM.

Nyhetsbild

Antalet vargar tros ha ökat: "Folk tycker det är onödigt att rapportera när inget händer"

Vargar rör sig konstant i Övermark. De har snarare blivit fler än färre. Det konstaterar rovdjurskontaktpersonen Hans Wickman, som säger sig veta om ett fall i Närpes där folk flyttade på grund av varg.

Nyhetsbild

På fjärde försöket kom han in i landet – nu är mittfältsgeneralen tillbaka i Sporting

Det såg länge mörkt ut, men nu är Michael Kozielek i Kristinestad och i Sporting. Han ska höja nivån på Kristinestadslagets spel.