Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

4.8.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

VIDEO: Hör Beethovens musik som inspirerade Tolstoj

Under tisdagens konsert hörde vi violinsonaten som ger en hemsk känslomässig eld hos huvudpersonen i Leo Tolstojs bok "Kreutzersonaten". Vi hörde också utdrag ur själva romanen.

Nyhetsbild

Kristinestadspar sålde tiotals kilo amfetamin hemifrån – näst största droghärvan i Österbotten någonsin

KRISTINESTAD Ett egnahemshus i ett lugnt område i Lappfjärd har fungerat som nationell drogcentral. Kristinestadsparet har sålt många tiotals kilo amfetamin.

Varg strövade omkring i Övermark – "Tänkte genast att jag måste få en bild"

En varg rörde sig i Övermark på måndagskvällen. Vargen, som betecknas som ganska stor, observerades på både Källmossvägen och Sjolvallsvägen.

Nyhetsbild

Trä, eld, jord, vatten och metall – de fem elementen finns med i nya Centrumparken

Den upprustade Centrumparken i Näsby med blommor och planteringar lockar folk att promenera, umgås eller varför inte spela schack där. Också Lisette Nissén, som har ritat parken, är så här långt nöjd med hur det blev. Ännu återstår arbetet med lekparken.

Nyhetsbild

Väntar ännu på beslut om stödpengar – ny anläggning blir det oavsett

Närpes fjärrvärmecentral växer ur kläderna och behöver en större och förnyad anläggning. Sedan mars har bolaget väntat på beslut om stödpengar för den nya anläggningen, men ännu har inget beslut kommit.

Nyhetsbild

LEDARE: Längre vårdköer efter första coronavågen

Vårdköerna har förlängts under våren. Hur påverkas finländarnas hälsa.