Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

1.8.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

VIDEO: Hör en pärla från Beethovens tidiga verk

Nu är det dags för musikfestspelens första av tre konserter från Stockholm. Musikaliska Nybrokajen i Stockolm firar Beethoven, som skulle ha fyllt 250 år i år.

Nyhetsbild

VIDEO: Waasa Quintet spelar 1920-tal och Beethoven i Björköby kyrka

Musikfestspelen  brukar varje år ha en konsert i världsarvet och i år är inget undantag. Vasa stadsorkesters blåskvintett Waasa Quintet uppträder i Björköby.

Nyhetsbild

Efterlängtad seger för Kraft: ”Nu mår vi”

Krafts tränare ändrade om i laguppställningen inför den viktiga hemmamatchen mot Åbo IFK. Det visade sig vara ett lyckat drag.

Nyhetsbild

Mycket att se och göra på Lappfjärdsdagen – Sophia testade på ponnyridning

Uppdaterad. Barn som hjular över gräsplan, matdoft som sprider sig mellan försäljningsstånden och ett ständigt sorl av människor som umgås. Även i år var Lappfjärdsdagen efterlängtad och populär.

Maria Grundvall: Sent ska syndaren vakna

Kulturkolumnen. Som vanligt var det inte helt okej att medge att man behövde vila, för en riktig österbottning arbetar från soluppgång till solnedgång och vilar på sin höjd i graven (utifall att man inte behöver rotera i den, till exempel på grund av sina ättlingars lathet), skriver Maria Grundvall.

KOLUMN: Skarv, dödsdans och klimat

EU-parlamentet. I den något tjatiga diskussionen om skarvens berättigande har många försökt påvisa, att skarven sedan urminnes tider har funnits i våra vatten, men bevisen är något haltande, skriver Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP, Renew Europe).

Nyhetsbild

Rekordmånga beviljas åldersdispens för bilkörkort – "Ska inte vara tillgängligt för alla"

Allt fler landsortsbor söker om åldersdispens för bilkörkort, och nästan alla ansökningar godkänns. Hittills i år har 36 sydösterbottningar beviljats tillstånd att köra bil som 17-åring.

Nyhetsbild

Många 17-åringar längs vägarna i Närpes – Alexander är en av dem

Flera tusen kilometer på några veckor, det har Alexander Hannus kört med sin Volkswagen Golf sedan han tog bilkörkort. Han är sjutton år och har – likt Emelie Sax – beviljats åldersdispens.

Nyhetsbild

LEDARE: Ny jobbvardag med distans och kreativitet

Vårens nytänk fortsätter synas i jobbvardagen.