Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

31.7.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Juniorerna tog hem VM-bucklan: ”Vi har tränat två gånger”

Ett gäng tonårstjejer från Lappfjärd visade prov på teknik, finess och fysik då de tog hem den inofficiella VM-bucklan i Öykstock på fredagskvällen.

Efter förlustsviten: Seger igen för FC Korsholm II – 3–2 mot Laihia SC

Fem förluster i rad i division 6 zon C1 herr i fotboll fick vara nog. Borta mot Laihia SC bröts den tuffa sviten för FC Korsholm II. Det blev 2–3 (1–2...

Nyhetsbild

I Härkmeri finns ungerska ullsvin – grisarna tål väder och vind tack vare sin tjocka päls

I en hage intill Härkmerivägen springer ett 30-tal frigående grisar omkring. Och det är inte vilka vanliga grisar som helst – den lockiga pälsen gör det lätt att på avstånd förväxla dem med får.

Nyhetsbild

VIDEO: Musikfestspelen hyllade Gerschwins klassiker

På fredagens konsert "Back to the twenties" tolkade artisterna klassiska låtar från 1920-talet i Vasa stadshus.

Nyhetsbild

Restriktionerna lindras, riskerna ökar – "Glöm inte följa rekommendationerna"

Finland har lättat på de restriktioner man satte in i syfte att bromsa coronaviruset. Men att lätta på restriktioner medför också risker, konstaterar Peter Riddar, K5:s ledande läkare. Följ rekommendationerna, är hans råd.

Nyhetsbild

Tester för covid-19 snart också i Närpes och Kristinestad – "Tanken är att det blir verklighet inom kort"

Nu är en utökning av testningskapaciteten aktuell, där hälsovårdscentraler själva kan få börja ta prover för covid-19.

Nyhetsbild

Missnöje gror över miljonprojekt – "Varför ska vi betala för något vi inte har nytta av?"

Varför ska vi betala för ett dyrt projekt som vi inte påverkas eller har nytta av? Det frågar markägare i Härkmeri som överklagat beslutet om rensningen av Härkmeribäcken. Det finns också missnöje över den dåliga informationen.

Nyhetsbild

NOK:s juniorer bjöds på ett riktigt äventyr – åkte skidor på bar mark

Nu behöver ni bara krama ur ett halvt deciliter vatten till! Kommer ni på fler ord inom orientering? Det var mycket lek och skoj och bara lite orientering för Närpes OK:s juniorer på Vargberget på torsdagen.

Nyhetsbild

Nya servicecentralen inte klar till skolstarten – "Men överlåts i enlighet med avtalet"

Det fanns förhoppningar om en inflyttning före skolstarten. Men nycklarna till den nya servicecentralen i Kaskö överlåts först den 21 augusti – vilket ändå är i enlighet med avtalet.

Nyhetsbild

Steven Frostdahl: "Staten bör inse hur viktig pälsnäringen är för Finlands export"

Efter några år av lågkonjunktur i pälsbranschen hann hoppet bara tändas innan coronakrisen kom. Steven Frostdahl på FPF är ändå säker på att det alltid kommer att finnas en välutvecklad och högkvalitativ pälsnäring i Finland.

Korsnäs FF förlorade mot KPV Akatemia med uddamålet på Centralidrottsplan, Korsnäs

Ett måls övervikt avgjorde en jämn match i division 3 herr i fotboll, där Korsnäs FF föll hemma mot KPV Akatemia med 0–1 (0–0) på torsdagen. – Tyv...

Uddamålsförlust för Kraft II mot IF Hoppet

Kraft II fick till slut se sig besegrat av IF Hoppet på Mosedal på torsdagen. Matchen i division 4 zon C1 herr i fotboll slutade 0–1 (0–1). – Matc...