Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

29.5.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

En av dem är ny stadsdirektör – och här är deras syn på framtiden för Närpes

Vem sätter senap på all mat och vem har läst arabiska? Sydin ringde upp de fem finalisterna i stadsdirektörsvalet i Närpes för att höra deras tankar om jobbet, staden och framtiden. Och de avslöjade även sina "dolda talanger".

Nyhetsbild

KOLUMN: Genomgång av vårens händelser

Riksdagen. EU-kommissionen föreslår en återhämtningsfond efter coronakrisen. Ett solidariskt paket behövs, men oberoende kontrollanter, gärna från nettobetalande länder, borde granska hur pengarna används, anser riksdagsledamot Anders Norrback (SFP).

Nyhetsbild

Endast enstaka coronafall inom K5-området – "Sommaren och hösten en öppen fråga "

Endast några enstaka coronafall har konstaterats i K5-området. I Kaskö har inte ett enda fall förekommit och situationen torde vara densamma i Korsnäs.

Nyhetsbild

Vårdhem har klientbrist – Geritrim tvingas permittera 35 anställda

Den akuta orsaken är paradoxalt nog coronakrisen. Men oro över färre veteraner och Österbottens välfärdsområde präglar Geritrim i Kristinestad – som nu tvingas permittera, men ändå ser framåt och utvecklar nya koncept.

Nyhetsbild

Julia släpper debutlåt: "Att få uppträda med mina systrar var det bästa sättet att börja med musik"

Julia Grannas, Härkmeribo bosatt i Stockholm, sjunger om vänskap som hon förlorat genom åren i sin debutsingel som släpptes på fredagen.

Nyhetsbild

Nu ska bollhallen ner: "Det här har vi väntat på"

Bollhallen på Mosedal tas ner över veckoslutet och om allt går väl går det att spela på konstgräset i slutet av veckan.

Nyhetsbild

En skidåkare kom med i FSS-träningsgrupp

Finlands svenska skidförbund har tagit ut sina träningsgrupper för den kommande skidsäsongen och bland dem finns en skidåkare från Sydösterbotten.

Nyhetsbild

Lista: Här är alla som i vår tar examen från YA

Yrkesakademin utexaminerar allt från plåtslagare till frisörer – på fyra orter. Här hittar du namnen på alla som tar en examen i vår.

Nyhetsbild

Nu byggs gång- och cykelväg i Yttermark – och en ny parkering

Nu kan arbetena med att bygga en gång- och cykelväg längs Åbrovägen i Yttermark köra igång. Entreprenör har valts för byggarbetet.

Coronaläget – följ direkt

Vi uppdaterar vår live-blogg med det senaste om viruset, från tidig morgon till sen kväll.