Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

4.4.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Allsång i Österbotten med Dennis Rönngård – här ser du sändningen i efterhand

Sjung ut i allsång med Dennis Rönngård! I vår allsångssändning kan du sjunga in våren tillsammans med resten av Österbotten.

Nyhetsbild

Plåt, bräder och vass täcker museibyggnadernas tak – nu ska de sättas i skick

Plåttaket på prästgårdsmuseet i Korsnäs är rostigt. Kyrkstallarna behöver nya takbräder och rians och ladans vasstak har gjort sitt. Föreningen bakom museet sökte – och fick – 50 000 euro i bidrag för sitt projekt med att sätta taken i skick.

Nyhetsbild

Salong, biskopsrum och skola – den gamla prästgården har haft många funktioner

Den gamla prästgården som senare blev prästgårdsmuseet i Korsnäs förstorades i slutet av 1800-talet. Församlingen fick sin första kyrkoherde 1891 och då krävdes fler rum.

Nyhetsbild

Det blev en kämpig vinter för skidåkarna – men tränaren ser redan framåt

Först saknades kyla och snö. Då skidåkarna sedan laddade för säsongsavslutningens viktiga tävlingar blev det stopp. Tränaren Kenneth Kuuttinen lider med sina adepter.

Nyhetsbild

Nu väntar militärens idrottsskola för Patrik Kuuttinen – nästa säsong satsar han för fullt i skidspåren igen

I stället för skidtävlingar blev det skogsjobb för Patrik Kuuttinen. Och efter påsk väntar ännu mera skog då han rycker in i militären.

Nyhetsbild

Heidi Kuuttinen tackar nej till landslaget: ”Här i Östersund kan jag utvecklas till en bättre idrottare”

Heidi Kuuttinen kan i stort sett träna som vanligt i skidspåren i Östersund. Nu funderar hon på att tacka nej till det finländska landslaget.

Nyhetsbild

Linnea Halonen lägger av med skidsatsningen: ”Jag var tvungen att göra valet någon gång”

Linnea Halonen har beslutat sig för att lägga av med skidsatsningen på heltid. Nu är det en civil karriär som gäller för Nämpnästjejen.

Nyhetsbild

KOLUMN: När har presidentens yttrandefrihet begränsats?

Riksdagen. När presidenten föreslår en operativ grupp för coronakrisen förklarar statsministern att regeringen fattar egna beslut. Plötsligt uppstår en debatt om presidenten överskridit sina maktbefogenheter. Men man kan fråga sig när presidentens yttrandefrihet har begränsats, skriver riksdagsledamot Peter Östman (KD).

Biskopsvisitation i Kaskö flyttas fram

Kasköborna får vänta innan de får biskopsbesök. Den visitation som skulle ha hållits i mitten av april har som väntat ställts in på grund av coronaepidemin.

Nyhetsbild

LISTA: Här är sångerna som österbottningarna sjunger i kväll

"Vi har fått in en fin blandning av sånger", säger allsångsledaren Dennis Rönngård inför kvällens sändning på webben. Det är VBL, ÖT och Sydin som bjuder in till allsång.

Nyhetsbild

Matpaket till elever först efter påsk i Närpes – Utdelning en gång i veckan

Närpes inleder utdelning av matpaket till elever som studerar på distans första skoldagen efter påsk. Den gäller elever från förskolan till årskurs nio.

Nyhetsbild

LEDARE: Viktigt att hitta nya sätt att känna gemenskap

Gemenskap söker sig nya vägar när de välkända är omöjliga.