Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

28.3.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Nu är de första potatisarna i jorden – "Det är en chansning"

Det är en chansning, säger Kaj Berglund i Härkmeri, som i fredags inledde odlingssäsongen. Potatissättning den 27 mars är nytt rekord för hans del.

Nyhetsbild

KOLUMN: Nu måste vi trygga självförsörjningen på livsmedel

RiksdagenI Finland ligger självförsörjningen på livsmedel över 70 procent. Det är ändå viktigt att försäkra sig om att alla länkar i matkedjan fungerar och att vi kan trygga tillgången på säsongsarbetskraft inom lantbruket, skriver riksdagsledamot Mikko Ollikainen (SFP).

Nyhetsbild

Dags för sommartid – på söndag ställs klockorna framåt

Det är sannolikt en av de sista gångerna det behöver göras. Men ännu denna söndag ska klockorna ställas om för sommartid.

Nyhetsbild

LEDARE: Förtätning också på byanivå

Alla små byar på landsbygden tynar inte bort och försvinner. Nämpnäs är ett exempel på en växande by.

Nyhetsbild

Kaskö har högsta tätortsgraden – åtta i landet med sina 99,5 procent

Föga förvånande bor nästan hela Kaskös befolkning inom tätortsområde. Staden finns trots allt på en ö med begränsad yta. Men andelen har faktiskt sjunkit på senare år.

Nyhetsbild

Elva tätorter i Sydösterbotten – Kristinestad har gått förbi Kaskö och är nu folktätast

En har fallit bort och nu återstår elva områden i Sydösterbotten som klassas som tätort. Kommuncentra är givna tätorter, men det finns några mindre byar som överraskar.

Läs senaste nytt om coronaläget här

Vi liverapporterar så gott som dygnet runt.