Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

28.2.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Munskydden slutsålda redan innan det blev aktuellt med viruset

Munskydd används som ett sätt att skydda sig mot coronaviruset, även om de inte skyddar fullt ut. På vissa ställen i Närpes var munskydden slutsålda redan innan det blev aktuellt med viruset hos oss.

Nyhetsbild

Beredda på misstänkta fall av coronavirus

På Närpes hälsovårdscentral tror man inte coronaviruset kommer att gå helt obemärkt förbi hos oss. Med tanke på hur flitigt folk reser i dag gäller det att vara beredd. Om man misstänker sig ha smittats ska man ringa vårdbedömningen och undvika folksamlingar.

Tung förlust när Sport krossades av KooKoo

Sport hade riktigt stora problem med KooKoo i Finland FM-Ligan herr i hockey, och föll tungt på bortaplan med utklassningssiffrorna 1–7 (1–3, 0–3, 0–1...

Nyhetsbild

Inkomstbasen sviktar för församlingarna – ny grupp ska föreslå prioriteringar

Medlemsantalet i församlingarna minskar drastiskt i Kristinestad, enligt prognosen med en femtedel på tio år. Därför har nu en strategigrupp tillsatts med uppdraget att ge förslag på hur man ska prioritera fördelningen av allt mindre inkomster.

Nyhetsbild

Italienresan inställd för lärare – skulle på utbyte till region där coronaviruset finns

Coronaviruset stoppar en planerad resa till norra Italien för en grupp lärare från Närpes. De skulle på lärarutbyte till region där smittan finns.

Nyhetsbild

Del av tomten försvann ut i ån – "Det var ett tusans liv när björkarna föll mot plåttaket"

UPPDATERAD. På fredagen inspekterade NTM-centralen förödelsen hos Stig och Inga-Britt Rosengren i Dagsmark, resultatet av lördagskvällens jordras, då en del av deras tomt rasade ner i Lappfjärds å och träden i sluttningen föll över plåttaket på den intilliggande hallen.

Nyhetsbild

Stängt var det här – motstridig uppgift ledde till onödig resa

De som haft ärende till polisens servicekansli i Kristinestad denna vecka har fått vända vid dörren. För lite personal, i kombination med sjukdom och semester ledde till att kansliet stängdes.

Nyhetsbild

Han efterlyser innovationer i matriket: "Vad kan man göra med tredje klassens paprikor?"

Vi har många bra livsmedelsprodukter i Österbotten, men kan produkterna utvecklas och förädlas ytterligare? Och hur är det med export till Sverige? Sådana frågor ska projektet Plattform för Matriket ge svar på.

Nyhetsbild

Krafts tränare: ”Det skulle vara intressant att fortsätta”

Tränarfrågan ska lösas fort i Kraft hockey. Anders Snickars är intresserad av en fortsättning även om det kan bli knappt om tid.

Fotbollstreans öppningsomgång spikad – premiär före valborg

Nu är datumen klara då de sydösterbottniska fotbollsföreningarna i division 3 kör igång med säsongen. 

Nyhetsbild

Junior-EM nästa för Heidi Kuuttinen

Heidi Kuuttinen får packa väskan och åka till junior-EM i Österrike. Lillebror Patrik finns på reservplats.