Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

26.2.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Sydbottens Golv byter ägare efter 41 år – anställd tar över

År 1978 blev Margita och Stig Vikstrand ägare till Sydbottens Golv. Efter 41 år i branschen sålde de sitt företag i början av februari. Den nya ägaren satsar på affär i både Kristinestad och Närpes.

Efter förlustraden: Seger igen för Sport – 3–0 mot Jukurit

Fem förluster i rad i Finland FM-Ligan herr i ishockey fick räcka. Hemma mot Jukurit bröts den tuffa sviten för Sport. Det blev 3–0 (0–0, 3–0, 0–0) i ...

Nyhetsbild

Hål på hål längs Blaxnäsvägen: "Bilen hoppar som en kråka när man kör"

Maria Storgeust tycker att "Österbottens sämsta väg" är en passande titel för Blaxnäsvägen i Töjby. Hon får medhåll av flera uppgivna bybor, som anser att vägen bara försämras.

Servicerådgivare i Kristinestad sade upp sig

Den ordinarie rådgivaren återvänder inte till samservicepunkten i Kristinestad. Han är arbetsledig och har nu sagt upp sig.

Nyhetsbild

Förvaltningen går en trappa upp – tar över gamla patientrum på bädden

Hälsocentralens före detta bäddavdelning i Kristinestad blir kansli. Förvaltningen flyttar in i patientrum. Målet är att alla rum ska användas och därför flyttar vi nu, förklarar tf tekniska chefen.

Ytterligare en specialklass i finska skolan i Kristinestad

Finskspråkiga skolväsendet i Kristinestad behöver en liten grupp inom grundläggande utbildning. Nu finns bara en klass för specialundervisning.

Domstolen upphävde beslut på grund av jäv

Det blev bakläxa på ett beslut om arrendeavtal i Skatan, Kristinestad. Vasa förvaltningsdomstol konstaterar att jäv förelåg och därför upphävs beslutet. Nu ska arrendeavtalet tas upp till ny behandling i samhällsbyggnadsnämnden.

Fem söker jobb som sekreterare i Kristinestad

Fem personer vill bli sekreterare i Kristinestad. Sekreteraren jobbar bland annat med administration och förvaltning i rådhuset.

Nyhetsbild

En av fjolårets bästa spelare till Sporting

Han var en av Kristinestadslagets bästa spelare förra säsongen. Nu är det klart att han återvänder till Sporting.

Långlopp inhiberas – ingen snö i sikte

Först var det meningen att loppet skulle skidas i slutet på januari. Men då fanns ingen snö. Länken ski flyttade långloppet Varggrotteloppet till söndagen den 1 mars. Men inte heller nu finns snö.

Nyhetsbild

Skolpolitiker: "Ge mera pengar så elever får välja startspråk"

Höj anslagen så eleverna får möjlighet att välja första främmande språk. Så säger en skolpolitiker i Kristinestad om skillnaden i praxis mellan språkgrupperna:  Svenska elever läser finska från årskurs ett, medan finska tar sig an svenskan först från fyran. I Kaskö får alla redan från ettan läsa det andra nationalspråket.

Ingen plats i EM-laget för syskonen

Krafts skidors Heidi och Patrik Kuuttinen fick ingen plats i skidskyttelandslaget som åker för att tävla om EM-medaljer denna vecka.

Nyhetsbild

Regnet gick hårt åt konstsnöspåret – tävling ställs in på Vargberget

Nu tvingas man även på Vargberget lyfta upp händerna. Veckoslutets regn och blåst tärde hårt på konstsnöspåret. Då blir det ingen nationell skidtävling.