Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

18.2.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Raymond Wesander – mannen som inte känner till ordet "omöjligt"

I lördags fick Raymond Wesander utmärkelsen Årets dynamo i Närpes. Han har varit en dynamo i över 50 år och ser ingen anledning att bromsa nu.

Nyhetsbild

Finby bro förstärktes – flödet i Närpes å tog med sig grusvall

Högt vattenstånd och starkt flöde i Närpes å ledde till att staden fick rycka ut med grävmaskin till Finby bro. Ny varning för högt vatten till helgen.

Nyhetsbild

Upprepad motion får inget gehör i Korsnäs

Roger Bergströms motion om skolnätet ser inte ut att leda till någon utredning – den här gången heller. Läget har inte ändrat sedan förra motionen, anser styrelsen.

Nyhetsbild

Återuppväcker planer på havsvind i Sideby – Vill bygga färre men högre kraftverk

Bolaget Finlands havsvind vill att staden Kristinestad startar upp planläggningen av en stor vindkraftspark i havet utanför Skaftung och Sideby igen. Jämfört med tidigare krymper antalet turbiner från 80 till 60. I gengäld blir de större. Investeringen räknas i 700-miljonersklassen.

Nyhetsbild

Det blir varken playoff eller kval för Kraft hockey – på lördag spelar laget säsongens sista match

Kraft hockey slutar sist i serien och då är säsongen över på lördag. Redan nu är det klart vilken division laget spelar i nästa säsong.

Nyhetsbild

Jägarna sköt färre älgar än vad licenserna gav rätt till

Andelen utnyttjade licenser på älg var något mindre i både Lappfjärdsnejdens och Närpesnejdens jaktvårdsförening den senaste jaktsäsongen.

Nyhetsbild

Markägare motsätter sig men skyddsbeteckningen kvarstår för fastighet i Finby

Markägare i Finby motsätter sig att deras markområde, som ingår i södra Högback detaljplan, ska bevaras i naturtillstånd. Staden är ändå inte beredd att ändra skyddsbeteckningen för området.

Nyhetsbild

Vem vill bli stadsdirektör i Närpes? – Sydin tog pulsen på några möjliga kandidater

UPPDATERAD. Närpes söker nu en efterträdare till stadsdirektör Hans-Erik Lindqvist. Men vem kan tänkas vara intresserad av att söka tjänsten? Sydin ringde runt till några presumtiva kandidater för att pejla läget. Flera säger nej direkt, andra medger mer eller mindre direkt att tjänsten lockar.

Nyhetsbild

Trångt på Kaskö dagis: "Köptjänst behövs så personalen räcker till"

Väggarna kommer emot i baracken som nu är daghem i Kaskö. Oväntat många barn gör att personalen inte räcker utan köptjänster behövs.

Nyhetsbild

LEDARE: Vintervädret en fasa för vårt dåliga vägnät

Det är inte bara stormar som härjat i vinter. Vädret sliter också hårt på både bilar och vägar.