Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

22.1.2020

En dag framåt

Tung förlust när Muik krossades av JHT

Muik hade riktigt stora problem med JHT i Finlandsserien herr i ishockey, och föll tungt på hemmaplan med utklassningssiffrorna 2–8 (0–1, 1–4, 1–3). M...

Nyhetsbild

"Skona oss från monstret" – fem anmärkningar mot vindkraft utanför Skaftung och Sideby

Södra delen av kommunen har redan bidragit i form av stora markområden för landbaserad vindkraft och gjort sin del, menar Skaftung skifteslag som motsätter sig vindkraft utanför kusten. Fyra andra anmärkningar har inkommit hittills.

Sport föll hemma mot Lukko Rauma

Hemmalaget Sport fick se sig besegrat av Lukko Rauma i onsdagens match i Finland FM-Ligan herr i ishockey. 2–4 (0–1, 2–2, 0–1) slutade matchen. Målgör...

Nyhetsbild

Mosedal och Hallis ska fyllas av gymnaster – "Mycket jobb, men jätteroligt"

Gymnastikföreningarna i regionen har startat sin resa mot sommarens höjdpunkt, FSG-festivalen i Närpes i juni i sommar.

Nyhetsbild

Gas byttes ut mot el i ismaskinen i Hallis – ”En stor investering för oss”

Gasmaskinen byttes ut mot en eldriven sådan. Nu ska inomhusluften i Hallis bli bättre.

Nyhetsbild

Psykologen och tv-profilen Anna Bennich deltar i Akademiforum om ensamhet

Vi talar sällan om det, men vi är många som kan känna oss ensamma. Svenska psykologen Anna Bennich deltar i Akademiforum för att prata om hur vi tillsammans kan vinna över ensamheten.

Interna lösningar i Kristinestad då teknisk chef är tjänstledig

Med interna lösningar och omfördelning av jobben sköts tekniska direktörens uppgifter i Kristinestad då ordinarie direktör är tjänstledig. Enda sökande är inte behörig.

Nyhetsbild

Snöbristen gör att Varggrotteloppet flyttas fram

Varggrotteloppet, som enligt tävlingskalendern skulle ha arrangerats på söndag, blir av – men i början på mars.

Nyhetsbild

Allt från banktjänster till robot på välbesökt digimässa

På onsdagen kunde man förkovra sina digitala kunskaper i stadshuset i Närpes. Det var många, speciellt äldre, som tog tillfället i akt att lära sig mera om allt från digitala banktjänster till e-böcker på den digimässa som ordnades. Se bilder här.

Nyhetsbild

Fyra studerande i Närpes får stöd för sina examensarbeten

Fyra studerande från Närpes får stöd från staden för sina examensarbeten. Slutarbetena tangerar allt från hot och våld på arbetsplatsen till analys av olika uppvärmningsmetoder.

Nyhetsbild

Gallup: Saknar du snön?

Sydin gav sig ut för att ställa några sydösterbottningar frågan: saknar du snön?

Nyhetsbild

Nu startar planeringen av vindkraft öster om Vargberget

Mer än 70 procent av markägarna har ingått arrendeavtal. Nu startar planeringen av en vindkraftspark på det så kallade Bredåsen-området i Närpes.

Nyhetsbild

Tillbyggnad av Mosebacke spränger kostnadsförslag – trots nedbantat projekt

Uppdaterad. Då entreprenadanbuden på tillbyggnaden av Mosebacke skola och förskola kom in visade det sig att projektet blir betydligt dyrare än beräknat. Trots att nedbantning av vissa byggnadstekniska arbeten har gjorts behövs tilläggsanslag. Nu har entreprenörer valts.

Nyhetsbild

Även Sydin med på digimässan

Hur ska man göra för att ta del av Sydin och Vasabladet på webben och var hittar man e-tidningen. Sådana frågor kan man få hjälp med på digimässan i Närpes nu på onsdag eftermiddag.

Nyhetsbild

Närpes startar sökandet efter stadsdirektör – "Blir inget hemlighetsmakeri"

Snart förklaras tjänsten som stadsdirektör i Närpes ledig att söka. Staden kommer att anlita en rekryteringsfirma, men något hemlighetsmakeri blir det inte, lovar stadsstyrelsens ordförande.

Nyhetsbild

Kamomilla planerade en rutt för cykelturister – stan med omgivning på en timme

En rutt för cykelturister med olika upplevelser utefter turen i Kristinestad kartläggs i ett examensarbete. Där finns grundmaterial som Kristinestads turism kan vidareutveckla.

Nyhetsbild

Maxfart på 30 är onödigt sakta i Kaskö tycker politiker

Det blir ingen sänkt hastighet i stadskärnan i Kaskö. Politikerna avböjde förslaget i trafiksäkerhetsplanen. När invånarna tillfrågades om trafiksäkerhet pekar de på sådant som gatuunderhåll och dålig sikt.

Nyhetsbild

Skola får mera rum – skisser godkända i Kristinestad

Utbyggnaden av trångbodda Kantakaupungin koulu i Kristinestad avancerar. Skisserna har godkänts och den nya delen ska stå klar 2021.