Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

4.12.2019

En dag framåt
Nyhetsbild

Nya radhus byggs i Klaresund

En del av radhusen som Närpes bostäder äger i Klaresund börjar vara i dåligt skick. Nu har det kommunalägda fastighetsbolaget planer på att bygga nya radhus.

Nyhetsbild

Onödigt sätta pengar på omklädningsrum vid Östra sidan, anser fotbollsfolk: "Prioritera Kristinaplan och Lappfjärd"

Att använda 40 000 euro för att bygga omklädningsrum och toaletter vid Östra sidans plan är resursslöseri, anser fotbollsfolk. Pengarna borde styras dit användningen är störst, Kristinaplan och/eller Lappfjärdsplan.

Nyhetsbild

Konditionsgranskning ska göras i Töjby skola

En konditionsgranskning av före detta skolbyggnaden i Töjby skola ska utföras under nästa år. Då granskningen är klar görs en utredning av olika användningsmöjligheter för byggnaden.

Sydösterbotten godkände avtal för välfärdsområdet

Kommunerna ska senast i mitten av december fatta beslut om huruvida de vill vara med i Österbottens välfärdsområde. Styrelserna i alla fyra sydösterbottniska kommuner har nu godkänt grundavtalet.

Nyhetsbild

Kraft skidor arrangerar stort mästerskap

Närmare 800 tävlingsprestationer på tre dagar. Det arrangemanget väntar Kraft skidor om lite mer än ett år.

Nyhetsbild

Fotbollstränare vill öppna bollhallen för alla: "Då hallen är tom kunde man gärna ha dörrarna öppna"

Fotbollstränaren Zoran Bogesic är bekymrad då fotbollsspelare inte kan träna på egen tid på vintern. Nu kan det bli ändring på det.

Nyhetsbild

Närpes budgetförslag godkänt efter omröstning – Två ville förkasta hela luntan

Den snabba investeringstakten fortsätter för Närpes stad, som nu satsar på både vård och skolor. Investeringskostnaderna uppfattas av en del förtroendevalda vara så pass höga att de ville förkasta hela budgetförslaget för nästa år.

Håller fast vid försäljningen av hyreshus i Kaskö

Kasköstyrelsen backar inte i sin ståndpunkt, utan håller fast vid att försäljningen av hyreshuset Kaskö Hus gick rätt till.

Nyhetsbild

Han får debutera i juniorvärldscupen: "Ett bra steg på vägen mot junior-VM"

Nu får Patrik Kuuttinen åka juniorernas världscup i Pokljuka i Slovenien.

Fortsätter vikariera rådgivare vid servicepunkt i Kristinestad

Nuvarande vikarie fortsätter som rådgivare vid servicepunkten i Kristinestad. Den ordinarie rådgivaren är arbetsledig nästa år.

Nyhetsbild

Planerad hängbro i Pörtom får nej till EU-medel – söker nästa år igen

Tekniska nämnden i Närpes har fått back på sin anhållan om EU-medel för Mattlar hängbro i Pörtom. Staden ska göra ett nytt försök nästa år.