Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

14.10.2019

En dag framåt
Nyhetsbild

Då fanns enorm framtidstro i Kristinestad – "Men det här var ju helt dödfött"

Framtidstron spirade i Kristinestad. Allt var möjligt, alla var överens – även om att planen på ett semesterparadis vid Kanonviken var en dödfödd idé.

Nyhetsbild

Kanonviken skulle bli semesterparadis för 5 000 gäster och ge 1 200 arbetsplatser

Barer, hotell, motell och botell, restauranger, biluthyrning och bryggplatser. Björkskärsudden i Kristinestad planerades som semesterparadis för att locka europeiska turister och skapa 1 200 nya arbetsplatser. Och skissen som visar hur det skulle se ut finns fortfarande i förvar.

Nyhetsbild

Därför blir det ingen penninginsamling vid årets luciaval i Närpes

Det har för varje år blivit allt svårare att ordna penninginsamlingar. Kraven ökar från polismyndighetens sida. I år blir det ingen penninginsamling i samband med valet av Närpesbygdens lucia.

Nyhetsbild

Författaren Carita Nyström har avlidit – "Hon var en inspirationskälla och förebild"

KORSNÄS Författaren och kulturpersonligheten Carita Nyström i Korsnäs har gått bort efter en längre tid av ohälsa.

Kristinestadsunga får fira landets självständighet i Helsingfors

Kristinestad valde genom utlottning årets tioåringar som representerar staden i Ständerhuset i Helsingfors, inbjudna av statsminister Antti Rinne.

Nyhetsbild

Korsnäs siktar på mera rörelse på sin arena

2021 är utlyst som Trivselns år i Korsnäs. Inför temaåret vill kommunen få loss pengar utifrån för bland annat idrottsverksamhet som bidrar till trivsel och god hälsa.

Nyhetsbild

Museiverket ratar Kristinestad från världsarvslista

Historiska städer inget unikum, tycker Museiverket och därmed vill man inte ha med Kristinestad på den nationella listan över områden som föreslås till världsarv.

Nyhetsbild

Närpesorienterare nöjda med placeringen i ”klubb-VM”

Det gick lite upp och ner. Men på det stora hela var Närpes OK nöjda med sin prestation i 25-mannastafetten i Sverige.

Nyhetsbild

Hundratal ville få veta mera om diabetes

Ett hundratal personer tog sig till torget i Närpes på söndagseftermiddagen där folksjukdomen diabetes stod i fokus. Merparten av dem deltog också i diabetesmarschen, som lionsklubben i Närpes ordnade.