Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

11.10.2019

En dag framåt

Malax IF segrare hemma mot KoMu HT - Aaron Nässlin matchvinnare

Malax IF besegrade KoMu HT på hemmaplan i fredagens match i division 2 i ishockey. 7–5 (1-2, 5-2, 1-1) slutade matchen. Aaron Nässlin gjorde två mål, ...

Nyhetsbild

Vrak kan fördröja utbyggnad av gästhamn

Museiverket kräver att vraket i Stadsfjärden undersöks innan ingrepp i vattenmiljön utförs. Troligen är det en rysk galär som vilar strax utanför småbåtsbryggan.

Nyhetsbild

Så här skulle det förstorade Sjöfartsmuseet se ut

Hela Kristinestads sjöhistoria under ett och samma tak kan bli verklighet inom två år – under förutsättning att sjöhistoriska föreningen får pengar att bygga ut magasinet i Badhusparken. Här kan du se skisser som visar hur nybygget skulle se ut.

Nyhetsbild

Ny samlingslista för kyrkomötesvalet i Borgå stift – "Vi vill försvara jämställdhet"

Den 11 februari nästa år väljs kyrkomöte och stiftsfullmäktige i den evangelisk-lutherska kyrkan för fyra år framåt. I Borgå stift har kandidatlistorna hittills bildats på regional bas, nu läggs en samlingslista med kandidater från alla prosterier fram.

Nyhetsbild

Tommy gav blod för första gången – en av åtta nya blodgivare

Debutanten var där i sällskap med två veteraner. För Tommy Perjus var det första gången. För Seija Nevala femtionde gången och Claseric Gull är ett blodgivarproffs som gett blod hela 86 gånger.

Nyhetsbild

MGP-finalen gav killarna i No Wifi självkänsla – och de kan också tänka sig att göra mer musik

Oliver Svarvar och Melvin Nordlund i hiphop-duon No Wifi kommer aldrig att göra musik ihop igen, säger de. Det räckte med MGP. Men de är vänner ändå. Och låten – jo, den kommer de att framföra på hemmaplan i Närpes.

Nyhetsbild

Tekniska chefen startade eget inom byggnadsövervakning

Tekniska direktören Ari-Johan Myllyniemi i Kristinestad har nu grundat eget företag i byggnadsbranschen.

Nyhetsbild

Weekend Snacks kan återuppta produktionen på söndag

KASKÖ Branden i Weekend Snacks produktionshall i Kaskö på onsdagen orsakade några dagars avbrott i produktionen. På söndag väntas tillverkningen vara igång igen.

Nyhetsbild

Bengt byggde bänk – som försvann två dagar senare

Här behövs en bänk, för  motionärer eller bärplockare som vill vila fötterna en stund, eller för de som väntar på en buss, tänkte Bengt Haglund i Kaskö. Han byggde en bänk – som stals två dagar senare.

Nyhetsbild

Nu ska trafiken öka ännu mera på Kasköbanan – satsning på lastplats för virke

Massaved kan köras med tåg från skogarna i Sydösterbotten till fabriker i övriga landet. Nu satsas pengar på att förbättra lastplatsen i Teuva.

Nyhetsbild

Träning i trappor ligger i tiden – här har motionärerna 89 trappsteg

Nu kan ivriga motionärer träna på ett helt nytt sätt i Kristinestad. För 10 000 euro fick man 89 trappsteg.

Nyhetsbild

Planeringen av en vandringsled längs Närpes å igång

I Närpes har det länge funnits planer på en vandringsled längs ån. Nu har staden låtit inleda planeringen i samarbete med en förening i Seinäjoki – och väntar på förslag.

Nyhetsbild

Nu tävlar de på ett helt nytt fält – mot andra snacks

TEMA: Växthus och lantbruk. Närpes grönsaker har de senaste åren försökt styra sin produktion mer mot vad konsumenterna vill ha. Från att tidigare ha konkurrerat med andra grönsaker tävlar packeriet nu även mot produkter som yoghurt och sötsaker.